Zwoegend De Zwaluw 4 pakt knap punt

Senioren — Gepubliceerd op 06 november 2018 09:15 door Anne Menting

Na een voetbal loze week waarin de koppen bij elkaar werden gestoken over hoe nu verder bleef De Zwaluw 4 in leven en kon er weer gedaan worden, waar men allemaal voor komt, gewoon lekker voetballen. Wel zou vandaag een hele zware kluif begroet worden, want De Zwaluw 4 speelde tegen nummer 2 Heijen 3, wat veelal met grote cijfers het veld verlaat.

Eerste aderlating van jewelste was het uitvallen van spits Bas, nog in de warming up. De selectie ging hiermee van 13 naar 12 en men wist dat Michel maar een helft aanwezig kon zijn. Positief om te zien was, dat Leon Kerstens weer wat mocht bewegen en vandaag als vlagger de honneurs waarnam. De warming-up was prima, maar de voorbereiding zelf… Er waren nog geen vlagen aanwezig en ook de waterzak en bidons hadden een onbedoeld extra lang verblijf in het onderste kastje van het materialen hok.

(Tekst gaat door onder de foto)

Zo kon pas iets na half 11 bij De Zwaluw 4 – Heijen 3 afgetrapt worden. De tegenstander had overigens een opmerkelijke sponsornaam Teunesse zand en grint. Jawel grint met een t, ook op de website staat deze spelfout Was dit bewust als afleidingsmanoeuvre zo geposteerd? Zou er hiermee zand in de ogen gestrooid worden van De Zwaluw? Of was het slechts een klein foutje? Kwestie van zand erover. Op naar de matadoren op het veld.

Na amper 2 minuten spelen kwam Heijen op 0-1. Een uittrap van Tim werd opgevangen, doorgespeeld, de rechtsbuiten kon doorlopen en lobde de bal over de doelman heen. Natuurlijk stonden er meer man in de defensie niet goed, maar dit was gewoon een goed doelpunt. Zou het zo’n dramatische ochtend gaan worden? Even was men daar aan Oeffeltse zijde bang voor, maar De Zwaluw rechtte haar rug en werkte zich een slag in de rondte. Natuurlijk was Heijen voetballend de betere ploeg, kreeg ook de wat beter mogelijkheden in het begin, maar een blok van Tim na aarzelend uitkomen en een bal over de lat tikkende, bleef de stand zoals deze was.

Ook De Zwaluw kreeg mogelijkheden, maar slaagde er niet in te scoren. Michel werd na een minuut of 25 afgestopt en De zwaluw kreeg, voor een rechtspoot, een heerlijke vrije trap. Dennis zette zich achter de bal en schoot de bal richting doel, de muur veranderde de poging wat van richting, waardoor het speeltuig binnenviel. Vreugde bij de middenvelder en bij alles van De Zwaluw. Hierna leek Heijen het kwijt en was De Zwaluw de bovenliggende partij, voor rust zette Leon Kris slim voor het doel en Kris schoot goed binnen, 2-1. De Zwaluw stond voor het eerst op voorsprong dit seizoen! Deze stand werd tot de rust behouden.

In de rust was leider Bert in zijn nopjes, want hij kon genieten van zijn team, een geweldige inzet en strijd, en daarbij een geen eens onverdiende voorsprong. Wel moest er een en ander omgezet worden in de rust, omdat Michel moest gaan. De meestertacticus zorgde er uiteraard voor dat zijn naam eer werd aangedaan en meldde daarbij dat Mike Langerak het laatste half uur nog mee zou spelen.

Wel moest er gewaakt worden voor de eerste 5 minuten na de rust. Na een paar mistrappen ging De Zwaluw weer vrolijk verder en had de voorsprong uit moeten bouwen. Kris schoot de bal via de benen van de doelman: corner. Uit deze corner werd de lat geraakt, waarna Frank van heel dichtbij over kopte. Grote kansen dus voor de thuisploeg. Even later was het wel raak. Een pass van achteruit, werd van richting veranderd en kwam in de voeten van Kris. Deze bediende de meegelopen Ivo en die schoot binnen. 3-1. Al dacht de grensrechter van Heijen hier anders over. Echter was de bal van richting veranderd en dan kan hetgeen buitenspel (meer) zijn.

Wel leek bij de plaatselijke (armoei) Troefmarkt alleen mauwpap voorhanden, want op enkele reële Heijenaren na, was even een groteske klaagzang waarneembaar.  3-1 En De Zwaluw wist dat het scherp moest zijn en blijven. Heijen ging langzaamaan ook wat meer druk zetten en werd gevaarlijker. Het kwam op 2-3 door een doelpunt van dichtbij, waar twee man net niet bij de bal konden en de slimme spits de bal binnenschoof. De daaropvolgende aftrap werd gelijk verspeeld, maar gelukkig bleef gevaar uit.

Een paar minuten later was Heijen wederom gevaarlijk, Tim kon dit oplossen door de bal om een speler heen weg te boksen, waarna een van richting veranderd schot door Tim nog net van de lijn getikt kon worden. Kortom De Zwaluw was gewaarschuwd, want Heijen ging komen. Na ongeveer 80 minuten spelen werd het 3-3. De Zwaluw verspeelde uiterst knullig een ingooi, Chiel zijn man schoot verrassend ineens en Tim was zijn positie kwijt en kon niet verhinderen dat de bal in het zijnet stuiterde.

3-3 en De Zwaluw wist nu dat het alle zeilen bij moest zetten om het punt binnen te houden. Ondanks enkele gevaarlijke situaties, voorzetten die niet binnen werden gelopen of waar Tim of iemand anders nog een vuist of voet tegen kon zetten, werd de stand over de streep getrokken. Na 90 minuten floot de goed leidende Marius voor het laatst en kon De Zwaluw een dubbel en dik verdiend punt bijschrijven. Het speelde met volle overgave, liet bij vlagen aardig voetbal zien en kwam hiermee van de hatelijke nul af. Daarbij werd het doelpuntentotaal verdubbeld van 3 naar 6. Een van de opvallendste personen op het veld was Chiel, kapte spelers behendig uit en wist al glijdende(!) aanvallen te verhinderen.

Volgende week komt het ongenaakbare Vios’38 2 naar Oeffelt. Wederom lijkt dit een loodzware klus te gaan worden voor De Zwaluw 4. Ook omdat enige lieden van De Zwaluw het prinsenbal parten kan gaan spelen. Mike en Frank bedankt voor het meespelen.

Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Marc Hoesen, Mark Bovenkerk, Chiel Morren, Ivo Broekmeijer; Job Thijssen (60. Mike Langerak) Frank van Elst, Leon Hoesen, Dennis Verwoert (85. Job Thijssen); Kris van den Bogaard en Michel Jansen (46. Marcel Hoesen)

Statistieken De Zwaluw 4 seizoen 2018-2019

Doelpunten  
Kris van den Bogaard 1
Bas van den Boogaard 1
Dennis Verwoert 1
Chiel morren 1
Harm Miggiels 1
Ivo Broekmeijer 1
Assists  
Kris van den Bogaard 2
Leon Hoesen 1
Tim Hendriks 1

 

 

 

 

 

 

 

Overigens

  • Blijkt achteraf dat je grind en grint kunt benoemen.
  • Was het maar goed dat er geen bal te ver de bomen in ging, want een reserve bal ontbrak in de 2de helft.
  • Varieerde de leeftijd deze zondagochtend van 49 tot 15 jaar!
« ga terug
Atlantic Power Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Spar Boere Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Evelien Hoofdsponsor Security Art