Zwaluwdames winnen in Sint Hubert

Senioren — Gepubliceerd op 28 mei 2019 17:40 door Willem Bardoel

Zondag 26 mei mochten de dames van De Zwaluw aantreden in Sint Hubert om te voetballen tegen DWHS’18 VR1. Een elftal dat net als De Zwaluw vorig seizoen kampioen werd in de zesde klasse en een klasse hoger behoorlijk meedraait getuigende de achtste plek op de ranglijst. Een plek boven de dames van De Zwaluw, die een prima seizoen draaien door zich al tijdig veilig te hebben gespeeld.

De verschillen in deze klasse zijn klein, waardoor winst of verlies dicht bij elkaar liggen en geen een wedstrijd op halve kracht gespeeld kan worden. 100% inzet is wekelijks nodig, om tot resultaat te komen. Tot nu toe behaalden onze Zwaluwdames 21 punten, met wat meer fortuin waren dat er meer geweest, desondanks mogen ze tot nu toe zeer tevreden zijn. Bij winst tegen DWSH’18 van onze dames zouden ze over de tegenstander heen gaan.

Sterke start
Iets later dan gepland, vanwege het ontbreken van reserve tenues begon het duel tussen beide ploegen. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de Zwaluwdames de bovenliggende partij en voetbalden goed. Eerste wapenfeit was een schot van Marijke, dat op de lat belandde. Hetgeen bleek niet meer dan een teken aan de wand, want enkele minuten later schoot ze fraai binnen op aangeven van Celine.

De Zwaluw combineerde goed door en gebruikte de 4-4-2 opstelling uitstekend, onder aanvoering van Celine, heerste het middenveld met Lianne, Marijke en Anne. Na een kwartier spelen kreeg De Zwaluw een corner. Marijke schoot de bal voor en de goed oplettende Kim, frotte de bal van dichtbij binnen. 0-2, waarna De Zwaluw gas terugnam en DWSH’18 na een half uur pas zo voor wat voor het eerst over de middellijn kwam.

Het grootste gevaar kwam uit een vrije trap van de zijkant, welke in de zestien over werd geschoten. Verder had Ilse het rustig en hoefde slechts een paar keer te rapen. Voor rust had Celine nog een goede actie, maar haar schot verdween voorlangs het doel, ook schoten van Lianne en Debbie vonden geen doel. De Zwaluw wist het overwicht niet meer uit te drukken in doelpunten en ging met 0-2 de rust in.

Wedstrijd op z'n kop
De eerste minuten na de rust was De Zwaluw de betere ploeg, maar na een minuut of vijf zakte het spel wat in. DWSH kwam beter in de wedstrijd en kreeg een penalty na een handsbal. Ondanks dat Ilse er dichtbij zat, was de penalty onhoudbaar binnengeschoten. Een kleine tegenslag voor De Zwaluw, dat een kleine periode er minder goed in slaagde om de bal in de ploeg te houden. DWSH maakte uit een nette aanval de 2-2. Ondanks dat Marijke een paar goede acties had, Meike een fraaie solo niet beloond zag worden, stond het ineens 3-2 voor de thuisploeg. Wederom na een geslaagde counter.

Het noopte trainer Jort om de boel om te zetten. De Zwaluw ging van 4-4-2 naar 4-3-3 en dat had gelijk effect! Twee minuten na de 3-2 was het alweer 3-3. Naomi reageerde erg attent bij een afgeslagen bal. In de 75ste minuut kwam De Zwaluw op een 4-3 op voorsprong toen Geeke, op aangeven van Marijke, vrij voor de keeper de bal goed binnenschoot. Kim kapte even later slim naar binnen, maar zag haar schot op de kruising spatten.

Toch winst
Een paar minuten later was het wel raak toen Geeke goed reageerde in de zestien en binnenschoot. Even later leek het nog 3-6 te gaan worden, maar de poging met links van Anne ging net naast de kruising. Hierna beging Anne nog een professionele overtreding van jewelste en trok nog net niet de arm uit de kom van de tegenstandster, maar zorgde ervoor dat de aanval van DWSH’18 afgeslagen werd. Een paar tellen later was het voorbij en konden de Zwaluw-vrouwen een hele goede overwinning genieten.

Na de 0-2 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar het kwam wat verrassend op achterstand. Toch zorgde een goede instelling gecombineerd met bij vlagen goed voetbal ervoor dat de dames alsnog de overwinning pakten in een bijzonder vermakelijk duel. Positief was ook dat beide A-junioren Meike en Naomi het bijzonder goed deden, maar dat gold voor de hele ploeg. Aanstaande donderdag sluiten de dames hun seizoen af tegen Holthees-Smakt, het zal wederom niet eenvoudig worden, maar met dezelfde inzet als deze wedstrijd moet een resultaat mogelijk zijn.

Tekst: Tim Hendriks

Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Autoservice VDB Kersten Assurantiën Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Security Art Evelien Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Van Neerven Sport