Zwaluwdames sluiten seizoen uitstekend af

Senioren — Gepubliceerd op 03 juni 2019 20:25 door Willem Bardoel

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag speelden de Zwaluwdames hun laatste duel van het seizoen thuis tegen vv Holthees-Smakt. Dat was ook de sparringpartner van de dames in het openingsduel van het seizoen. Vv Holthees-Smakt werd twee jaar geleden kampioen in Oeffelt in de zesde klasse en speelde zich voorgaand seizoen knap veilig, dit seizoen was het veelal incompleet door diverse redenen en bivakkeerden ze beneden hun stand.

Toch mocht De Zwaluw ze zeker niet onderschatten. Helaas kon door de jeugdsportdag de wedstrijd niet plaatsvinden op het hoofdveld en moesten de Zwaluwdames noodgedwongen uitwijken naar het derde veld. Ondanks dat wisten toch nog een behoorlijk aantal toeschouwers de weg te vinden naar het duel in de vijfde klasse tussen de nummer 8 en nummer 11.

De Zwaluw startte fel en vloog er bovenop. Dit resulteerde al in de tweede minuut in de 1-0 voor De Zwaluw. Uit een goede pass was het Debbie die op snelheid de verdediging aftroefde en scoorde. Een paar minuten later werd Geeke weggestuurd, maar haar goede loopactie werd door de keepster onschadelijk gemaakt. Het spel ging redelijk op en neer, maar De Zwaluw was de beter voetballende ploeg. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg De Zwaluw een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Lysanne ging achter de bal staan en schoot ondanks de geruime afstand, de bal hoog in het doel, fraai binnen.

Tegenstander Holthees speelde zeer verdienstelijk mee, maar De Zwaluw was de gevaarlijkere ploeg en verdedigde uitstekend. Een paar keer waren speelsters net te vroeg weg, waardoor ze buitenspel stonden en het moet gezegd worden ook de doelvrouw van de gastploeg keepte heel goed pro-actief en voorkwam daarmee gevaar. Na een ruim half uur spelen kreeg De Zwaluw weer een vrije trap te nemen. Opnieuw zette Lysanne zich achter de bal, deze keer ging de bal met minder snelheid en precisie naar het doel dan de vorige vrije trap, toch verdween de bal achter de doelvrouw van Holthees-Smakt. Hierdoor stond de 3-0 op het bord en had De Zwaluw een nog royalere voorsprong. Met deze voorsprong werd de thee opgezocht, want het enige gevaar van Holthees kwam uit en vrije trap die rakelings over het doel ging.

Na rust was de eerste aanval direct raak, opnieuw was het Debbie die wederom op snelheid vertrokken was en scoorde. Een paar minuten later kreeg Geeke nog de kans, lobte slim, maar de doelvrouw van Holthees-Smakt had dit tijdig in de smiezen en keerde knap. De Zwaluw bleef voetballen, zakte zeker niet in en bleef veelal de juiste keuzes maken. Debbie had nog een grote kans op de 5-0, maar zag mede door een uitstekende verdedigende actie haar poging niet tot het doel komen. Even later was ze weer vertrokken, maar speelde de bal net wat te ver voor zich uit.

De Zwaluw speelde ook nog de 5-0 op het bord, ondanks dat het met haar mindere linker zou zijn (wat zeker niet het geval is), gaf Debbie een prachtpass richting Geeke. Geeke kwam voor de keepster, omspeelde deze uiterst beheerst en schoot binnen. De laatste tien minuten waren de enige wat mindere minuten van De Zwaluw, maar het moet gezegd worden, de verdediging vandaag al wisselende bestaande uit Tyra, Lisa, Lysanne, Zohra, Ryanne en Hanne gaf niets weg. Totaal egaal wie er stond, ze stonden allemaal goed en verdedigden uitstekend. Bij het enige slippertje deze dag etaleerde de Oeffeltse goalie Ilse haar klasse, door snel naar de bal te glijden en de bal te blokken. Buiten een paar corners wist Holthees niet voor het doel te komen.

Enkele minuten later blies de prima leidende Guus voor het einde van het duel. De Zwaluw was deze donderdag een maatje te groot voor de sportieve dames uit Holthees-Smakt en won afgetekend met 5-0. De dames beloonden zichzelf voor een prima (na jaren in de 6de klasse, eerste) seizoen in de 5de klasse, door de 8ste plaats veilig te spelen. Een knappe prestatie van ons vrouwelijke vlaggenschip dat wekelijks onder leiding van trainer Jort, leider Geert en vlagger Jan de Oeffeltse (vrouwelijke) eer waardig heeft verdedigd.

Tekst: Tim Hendriks

Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Autoservice VDB