Zwaluw pakt wederom punt

Senioren — Gepubliceerd op 07 oktober 2020 08:35 door Anne Menting

Op de normaliter, kermiszondag kwamen onze seniorenteams in actie en deden hun best om de punten weer te pakken. Kermismomenten waren er zeker, ondanks dat de kermis niet aanwezig was uiteraard. Wat dit weekend en de komende 2 weken ook niet is toegestaan is publiek bij wedstrijden. Hierdoor hadden veel duel een wat troostelozere aanblik, maar het belangrijkste is er ondanks alles gewoon gevoetbald kon worden.

Zwaluw 1 trad thuis aan tegen SV Merselo. Het kerkdorp vroeg verleden jaar als koploper in de gestrande competitie promotie aan en deze werd gehonoreerd. Met een ruime zege tegen Toxandria lieten ze zich al meteen gelden. Bij De Zwaluw viel van de week Boyd van Sambeek af met een blessure dus moest trainer Michel van de Venn wat om gaan zetten. De Zwaluw speelde deze zondag niet haar beste wedstrijd, maar zoals al vaker aangehaald als er dan maar gewerkt wordt en dat werd er zeker deze zondag. Met de rust stond de brilstand nog op het bord. Na de rust kwam De Zwaluw op voorsprong door een doelpunt van Stijn Caspers. Deze werd een paar minuten later tenietgedaan door een tegendoelpunt van SV Merselo. Hier bleef het bij. De Zwaluw is hierdoor nog steeds prima op weg met 5 punten uit 3 duels. Zondag uit naar het jonge DSV.

Onze vrouwen mochten op het vroege tijdstip van 09:45 uur aantreden op het kunstgras van Overloon tegen SSS’18 vrouwen 2. Overigens ook een team dat promotie had aangevraagd. Onze vrouwen waren de gehele wedstrijd de beter ploeg en kregen genoeg kansen om te scoren, maar het vizier stond niet op scherp. En als je zelf dat niet scoort, dan treedt de wet van Murphy op. Een van richting veranderd schot betekende de 1-0 voor de thuisploeg. Met man en macht probeerde onze vrouwen te scoren. In de laatste 10 minuten kwam het nog 3x een-op-een met de keepster van SSS’18, maar de bal ging er mede door goed keeperswerk niet in. Zelfs de scheidsrechter gaf toe dat het een wonder was De Zwaluw niet won. En zo stonden de dames na 2x 45 minuten als verliezers op het veld en bleven ze met lege handen achter. Zondag een thuiswedstrijd tegen een onbekende, maar waarschijnlijk stugge tegenstander HVCH Vrouwen 3.

Zwaluw 2 speelde thuis tegen Milsbeek 3. Milsbeek uit, altijd lastig. Milsbeek thuis ook bleek deze zondag. De Zwaluw 2 kwam namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bas van Luijk was de doelpuntenmaker.

Zwaluw 3 trad aan tegen het jonge team van Olympia’18 7. Binnen een half uur vielen er al 2 man uit aan Oeffeltse zijde. De Zwaluw was de betere ploeg maar vond een aantal keer de uitstekende doelman van Olympia’18 op zijn weg (dit was overigens de doelman van de onder 19-1 van Olympia). Olympia’18 was 1x gevaarlijk met een dwarrelbal die op de lat viel. Na 35 minuten stoomde Jeroen de Wit op en speelde zijn tegenstander zoek. Deze stortte letterlijk ter aarde. Jeroen behield het overzicht en bediende Harm Miggiels. Harm werkte keurig binnen. Een paar minuten later was er een fraaie combinatie te zien met Leon en Harm. Daaruit wist Rick te scoren. Met een 2-0 ruststand kon men tevreden zijn. Na rust kwam De Zwaluw snel op 3-0. Deze keer wist Luuk Jansen beheerst te scoren. Na de 3-0 maakte Harm zijn tweede en werd het 4-0. Olympia’18 gaf nog een rollertje waar reservedoelman Kris pardoes overheen dook, maar de bal kwam op de paal. Bij een van richting veranderd schot was hij net nog op tijd om de bal te rapen. Het slotakkoord was voor De Zwaluw. Luuk kwam vrij voor de keeper, maar deze hield weer eens tegen. De rebound was voor de goed meegelopen Harm die zijn 3de van de ochtend maakte. Al mocht hij de nieuwe wedstrijdbal natuurlijk niet meenemen. Een prima en eenvoudige zege voor het team van Coen Artz en Pim van Lanen.

De Zwaluw 4 en kermis, dat is vaak niet de beste combinatie. Hoewel het festijn natuurlijk niet aanwezig is. Met een sterke en volledige selectie toog Bert Fransen met zijn manschappen naar Langenboom om aan te treden tegen een sterk SES Langenboom 3. Helaas voor ons vierde elftal wederom geen succes. Mede door een paar fraaie treffers, keerde het met een 6-1 nederlaag huiswaarts. Het Oeffeltse doelpunt werd gemaakt door Rick Vissers.

Zwaluw 5 moest uit voor de derby tegen Vios’38 3. Normaliter een lastige horde, maar deze zondag niet. Sterker nog De Zwaluw won en behield de 0 en won eenvoudig met 0-3. Doelpunten werden gemaakt door Mike Langerak, Rick de Bruijn en Rob Jilisen.

Op zaterdag trapten de veteranen af voor hun wedstrijdje tegen JVC in Cuijk. Voor neutrale toeschouwers een prachtige wedstrijd, van er vielen liefst 6 goals. Deze werden aan beide kanten eerlijk verdeeld, waardoor er 3-3 werd gespeeld. Voor De Zwaluw scoorden Bas van den Boogaard 2 en Felix Hermsen.

Autoservice VDB Van Neerven Sport Security Art Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Evelien Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Atlantic Power