Zwaluw 4 komt van koude kermis thuis

Senioren — Gepubliceerd op 11 oktober 2018 14:25 door Dominique Pichel

Op kermiszondag stond voor De Zwaluw 4 het derde competitieduel op de rol, in Boxmeer om precies te zijn. Maar voordat het zover was, zorgde leider Bert voor extra saamhorigheid. Hij regelde een ontbijtje voor de gehele groep. Om 10.00 uur werd er verzameld. Daarna was het even wachten alvorens men richting Boxmeer toog. 

Sommigen zagen er redelijk uit, andere leken al zes maanden kermis achter de rug te hebben, dit na eerst de koude oorlog in de frontlinie te hebben meegelopen. Mede daarom zou het geen makkelijke zondag worden voor de mannen van Bert.

(Tekst gaat door onder de foto) 

Tegenstander Olympia’18 9 was grotendeels de A2 van de Boxmeerse club van vorig seizoen. Verder was bekend dat ook zij twee keer hadden verloren. Dit valt overigens mede te wijten aan de absurde indeling dit seizoen. Voor De Zwaluw 4 zal het alles of niets worden in een competitie waar gigantische uitslagen zichtbaar zijn. 

Zebrapad
Het eerste kermismomentje begon al voor aanvang van de wedstrijd. Job mocht gaan vlaggen en wilde dit aan de verkeerde kant van het veld gaan doen. Dit leidde ook weer tot verwarring bij de Olympia-vlagger, die na een minuut spelen door het veld heen rende (lees: wandelde) en overstak zoals men een zebrapad benaderd, maar dan met een vlag in zijn hand. Dit zorgde voor de nodige hilariteit. 

De Zwaluw kreeg gelijk al een dot van een kans via Bas, die op aangeven van Dennis de bal tegen de lat schoot. Onderkant lat en niet erin, dan zit het niet mee. Zo controleerde De Zwaluw het eerste kwartier en had Olympia niets in te brengen. Toch werd het 1-0 voor de thuisploeg. Op de een of andere manier lukt het dit seizoen nog niet om de bal goed uitverdedigd te krijgen en zo ook niet deze (kermis)zondag. Een Olympiaan profiteerde met een keihard schot. 

Winkelhaak
Tien minuten later kreeg Olympia na een bijzonder hakje en overstapje een terechte penalty. Al ging Tim met overtuiging de hoek in, de speler die binnenschoot ramde het lederen speeltuig in de winkelhaak. 2-0 na een halfuur, waarna Michel ook nog eens mocht gaan zitten. 

Nee het was zo niet de wedstrijd van De Zwaluw 4, al werd Bas in stelling gebracht, maar hij faalde oog-in-oog met de Olympia doelman. Olympia kopieerde dat gedrag, door twee keer tegen Tim aan te schieten in kort tijdsbestek. Met de 2-0 werd de rust bereikt, alwaar iedereen zich afvroeg hoe lang er nog gevoetbald moest worden. 

Inspiratie
Nee, de inspiratie was er niet, toch hoopte men op een omslag. Helaas bleef die uit. De tweede helft was zelfs allesbehalve goed te noemen. Passes kwamen niet aan en ballen werden gemist. Al helemaal omdat de verder uitstekende scheidsrechter een penalty gaf aan Olympia, vanwege hands van Ivo, die door drie man geduwd werd en een Olympiaan de bal ook met de hand beroerde. 

Nog bijzonderder was dat Olympia het nodig achtte haar doelman de penalty te laten nemen. Deze schoot onberispelijk boven Tim binnen. 3-0 en een kanslozere missie. Even later kreeg Bas, omdat Mark de bal mistte, een niet te missen kans voor leeg doel. Toch wist de doelman van Olympia’18 de bal te stoppen. 

Ondermaats
Even later wist deze doelman, de beste man aan Boxmeerse zijde, een doelpoging van Bas te verijdelen. Met een geweldige redding wist hij het eveneens prachtige schot van Bas, te stoppen. Nadat Tim al een paar keer Olympianen van scoren had afgehouden, moest hij toch nog een keer capituleren. Een Olympiaan vond een weg via de voeten van Tim, waarna op de lijn een andere speler het beslissende tikje gaf: 4-0. Hierna werd niet meer gescoord en kon de thuisploeg een verdiende overwinning bijschrijven. 

Bij De Zwaluw waren ontzettend veel mensen ondermaats, dat mede aan de kermis te wijten was. Er zouden slechts een paar voldoendes (Marcel zeker) kunnen worden genoteerd. En om maar trainerscliché te gebruiken: normaal schiet Bas twee van zijn kansen binnen en loopt de wedstrijd heel anders. Maar ach ja. Voor nu schouders eronder en na een weekje rust, thuis tegen Vitesse'08 er weer volop tegenaan. In elk geval was het zondag nog lang gezellig op de Oeffeltse kermis en dat is ook heel wat waard. 

De Zwaluw 4: Tim Hendriks ©; Marc Hoesen (46. Job Tijssen), Mark Bovenkerk, Chiel Morren, Marcel Hoesen; Ivo Broekmeijer, Kris  van den Bogaard, Dennis Verwoert; Paul van Asten, Bas van den Bogaard en Michel Jansen.

Overigens:
- Waren er ook wat kermismomenten te noteren, buiten het vlaggen om
- Zo zaten er vijf man opgevouwen met bidons op hun schoot in een kleine Daewoo, terwijl een Audi Station slechts twee passagiers rijks was
- Struikelde een speler van Olympia over de cornervlag
- Viel de dug-out nog net niet flauw (van de grappen?)
- Kwam Bavos twee bidons lenen met de gedachte dat De Zwaluw van Olympia was..

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Security Art Evelien Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Atlantic Power Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn