Woordje van de voorzitter

Algemeen — Gepubliceerd op 29 juni 2020 14:15 door Dominique Pichel

'We zijn alweer aangekomen bij het eind van het voetbalseizoen. Een seizoen dat nog voor heel lang in ons geheugen gegrift zal staan. En dat terwijl het nog allemaal nog zo mooi begon: na 12 jaar keerde ons eerste elftal afgelopen zomer eindelijk terug in de 4e klasse. En dat deed het team meer dan verdienstelijk. Er werden mooie overwinningen gehaald en handhaving lag binnen handbereik.'

'En toen kwam het coronavirus dat alles anders maakte. De competitie werd afgebroken en zelfs als niet gespeeld beschouwd. Weg was de kans om op eigen kracht handhaving te bereiken.

Niet alleen voor ons eerste elftal had het virus gevolgen, voor de hele vereniging. Van het ene op het andere moment waren er geen wedstrijden en trainingen meer, geen toernooien of seizoensafsluitingen en hierdoor ook geen inkomsten meer voor de vereniging. Gelukkig konden we met de herstart van de trainingen het seizoen nog voetballend afsluiten, al voelde dat wel slechts als een schrale troost.

Financiële positie
Gelukkig is de vereniging gezond en kunnen we tegen een stootje, maar het heeft natuurlijk wel gevolgen voor onze financiële positie. Daarom is het ook erg belangrijk dat we volgend seizoen weer ‘gewoon’ van start kunnen.

Zelf heb ik nog lange tijd de hoop gehad dat er een mogelijkheid was om het seizoen gezamenlijk af te sluiten. Om afscheid te nemen van spelers, trainers en vrijwilligers die stoppen en om elkaar na een moeilijke periode toch nog in levende lijve te kunnen spreken voordat we de zomerstop ingaan. Maar helaas blijkt het niet mogelijk om op een verantwoorde manier, die recht doet aan de personen die stoppen, zo’n bijeenkomst te organiseren.

Kick-Off
Zo is in overleg met de selectie besloten om deze bijeenkomst te verzetten naar het begin van het nieuwe seizoen als de mogelijkheden er wel weer zijn. Dan kunnen we er meteen een groots Kick-Off feest van maken waarbij weer iedereen welkom is en we samen vooruit kunnen kijken.

Namens het bestuur wil ik alle vrijwilligers die zich in het afgelopen seizoen ingezet hebben voor onze verenging heel hartelijk bedanken. Ondanks de rare, moeilijke en soms frustrerende omstandigheden konden wij weer bouwen op heel veel mensen die de verenging steunden en er alles aan gedaan hebben om het seizoen toch nog te laten slagen. Wij zijn jullie daar erg dankbaar voor.

Het bestuur hoopt jullie allemaal na de zomerstop weer terug te zien op ons mooie sportpark voor een nieuw, sportief en succesvol seizoen. Een fijne zomerstop gewenst en tot ziens in het nieuwe seizoen!'

Bas van den Boom, voorzitter VV de Zwaluw

Evelien Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Spar Boere Van Neerven Sport Autoservice VDB Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Security Art