Wisselende resultaten senioren De Zwaluw

Senioren — Gepubliceerd op 28 oktober 2019 17:40 door Willem Bardoel

De Zwaluw 1 trad aan tegen een oude bekende, Gassel. Binnen twee minuten kwam het op een achterstand doordat Stijn Caspers op onfortuinlijke wijze een voorzet in eigen doel werkte. Voor Charly Prijs zat even later de wedstrijd er al op, toen hij een fout in de opbouw moest herstellen en hard in botsing kwam met zijn tegenstander. Na dertien minuten brak De Zwaluw een keer uit en wist Bert de bal binnen te werken: 1-1.

De eerste helft was de opbouw bij De Zwaluw ronduit slordig en bleef het met dank aan een paar knappe reddingen van Stijn lang 1-1. De Zwaluw kreeg nog een domper te verwerken, toen Jarno na een forse en onnodige tik van achteren het veld moest verlaten. De Gassel-spits kreeg hiervoor geel, en werd een paar minuten later door zijn trainer naar de kant gehaald. Gassel was gedurende het eerste bedrijf de bovenliggende en beter voetballende ploeg en kwam in de zesde minuut van de blessuretijd op een verdiende 1-2 voorsprong. Wederom ging het mis in de opbouw bij De Zwaluw.

Na rust was het eerste kwartier een gelijkwaardiger spelbeeld waar te nemen en De Zwaluw kwam na een mooie lange pass op 2-2 door een doelpunt van Boyd. Hiermee was de hoop aan Zwaluwzijde weer volledig terug en probeerde het op zoek te gaan naar de 3-2. Echter viel het doelpunt aan de andere zijde toen een Gasselnaar van dichtbij binnen werkte. De goed leidende scheidsrechter Meijer moest een paar keer optreden voor wat behoorlijke overtredingen aan beide zijden. In de 80e minuut werd het 2-4, een  verre ingooi werd door De Zwaluw gemist en door een Gassel-speler wel op waarde geschat. Gassel speelde het daarna slim uit en ging met een verdiende driepunter huiswaarts. Het zat er vandaag niet in voor De Zwaluw, dat niet het niveau haalde, wat we kennen. Volgende wedstrijd mag De Zwaluw aantreden in de derby tegen Toxandria. 

Onze vrouwen speelden tegen het gelijkwaardige Vianen Vooruit en speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen en leken ook tegen zichzelf te spelen. Vianen kwam al snel op voorsprong, waarna Debbie gelijkmaakte. Voor rust scoorde Vianen nog een keer. Na rust mocht Lysanne een vrije trap nemen vanaf de zijkant van het veld en schoot de bal fraai in de lange hoek. Vianen kreeg na een fout op het middenveld de bal en scoorde de 2-3. Vlak voor tijd raakte het nog een keer de paal en had De Zwaluw nog twee keer een kans uit een vrije trap, maar deze verdwenen in het zijnet en vlak over het doel. De verschillen zijn klein in de competitie van onze vrouwen en wedstrijden worden vaak op details beslist. Zondag wacht een loodzware meeting met het tot nu toe ongenaakbare SES uit Langenboom. 

‘t Twed speelde uit tegen DSV 2 en stond al snel met 2-0 achter. Na rust probeerde het meer druk naar voren te zetten, maar slaagde daar slechts mondjesmaat in. DSV profiteerde optimaal van de off day van De Zwaluw 2 en liep uit naar 5-0. Hopelijk volgende wedstrijd beter voor de mannen van Henri Lamers.

Zwaluw 3 trad aan tegen Juliana Mill 4. Na twee minuten spelen stond het met 0-1 achter, doordat de bal die weggewerkt werd met een sliding bleef hangen en toch nog voor de tegenstander was. Na een kwartier spelen maakte Jeroen de Wit 1-1 middels een fraai hoog ingeschoten bal alla Tadic. Juliana had daarna de mogelijkheid op 1-2, maar Tim wist de bal van de voeten van de aanvaller te glijden. Na twintig minuten werd het 2-1 door een doelpunt van opnieuw Jeroen. Tien minuten later werd het 3-1. Kris schoot een bal vanaf randje zestien vol in de verste kruising. Voor rust scoorde ook Michel nog, een voorzet vanaf rechts verdween over de doelman heen.

Na rust liep De Zwaluw 3 verder uit naar 5-1 door een doelpunt van hattrick-hero Jeroen. Juliana deed nog wat terug en was dolgelukkig met dit doelpunt. Thijs Lamers (Vos) deed wat er meer te zien was deze zondag, namelijk fraai scoren. Hij stiftte de bal op briljante wijze over de Juliana-doelman heen. Het slotakkoord was voor Milan, die een vrije trap degelijk binnen schoot. Zo stond de 7-2 op het bord. 

‘t Vierd speelde een half uur lang verdienstelijk mee tegen DWSH’18 4. Tot de 32e minuut, want het raakte de kluts volledig kwijt. Voor rust stond namelijk een 5-0 op het bord. Na rust scoorde DWSH nog een penalty en een vrije trap. Cas Broekmeijer deed nog wat terug, waardoor de manschappen van Bert Fransen met een zure 7-1 nederlaag huiswaarts gingen. 

Zwaluw 5 scoorde driemal voor de rust, maar zag daarvan twee doelpunten afgekeurd worden. Doordat DSV 7 ook een keer scoorde was de stand 1-1. Na rust ging De Zwaluw 5 erop en erover en scoorde het liefst zes maal. De doelpunten (soms met wat hulp van DSV) kwamen van Mark Artz (3x), Mike Langerak (1x), Tom Maassen (1x) en Rick de Bruijn (2x). De Zwaluw 5 blijft hierdoor in de top van de ranglijst meedraaien. 

Afgelopen zaterdag kwamen onze veteranen in actie tegen SIOL. Twee doelpunten van gast-speler Dirk van Tilburg, waren niet voldoende voor het zoet van de overwinning, want SIOL maakte er drie.

Tekst: Tim Hendriks
Foto's: Frans Reijs

Foto's toegevoegd op 28 oktober 2019 18:15

« ga terug
Atlantic Power Spar Boere Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Kombi Bouwmaterialen Autoservice VDB Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Security Art