Winnend De Zwaluw klimt weer een plekje

Senioren — Gepubliceerd op 06 mei 2018 20:40 door Willem Bardoel

De Zwaluw draait de laatste wedstrijden erg goed, weliswaar tegen (op papier) lagere tegenstanders, maar er moet dan nog wel "even" gewonnen worden. Vandaag tegen VCO behaalde De Zwaluw de zesde overwinning op rij.

Sportieve strijd
De wedstrijd was van alle kanten erg sportief. Zowel op het veld als ook op de tribune was er over en weer respect voor elkaar. De Zwaluw begon sterk aan de wedstrijd en dit leverde al snel enige kansen op. Het was wachten op het eerste doelpunt.

Het was Rick Maassen, de laatste tijd toch al goed in vorm, die vanaf ongeveer vijftien meter met zijn mindere been onberispelijk uithaalde. Zijn schot verdween, kansloos voor de "stand in" onder 17-doelman van VCO, in de linker bovenhoek.

De supporters van De Zwaluw maakten zich al op voor weer een reuze score. Immers na elf minuten al 1-0 en al een aantal kansen om zeep geholpen. Een fout achterin/middenveld van, ja laten we zeggen, een man of vier leidde tot een terechte strafschop. Deze werd door VCO onberispelijk binnen geschoten: 1-1. In de twintigste minuut speelde Dirk van Tilburg de bal in de voeten van een tegenstander die hier wel raad mee wist: 1-2. En niet gelogen: VCO kreeg nog een aantal goede mogelijkheden op 1-3. Deze werden, voor de Zwaluwaanhang, gelukkig gemist.

Wederopstanding
In de 35e minuut werd de immer actieve Merijn Elbers gevloerd binnen de zestien meter en Willem van Haren benutte dit buitenkansje feilloos: 2-2. Dezelfde Willem van Haren bood Boyd van Sambeek een bijna niet te missen kans waarbij Boyd voor de veilige 4-2 zorgde.

Opnieuw Boyd van Sambeek zorgde na rust voor de 5-2, waarna Rick Maassen zijn goede wedstrijd zag beloond met zijn tweede doelpunt: 6-2. De Zwaluw kreeg de kans twee debutanten te presenteren: Siebe Verhoeven en Bram Coenen mochten hun opwachting maken en beloonden dat met een prima optreden. Siebe Verhoeven was niet zenuwachtig en speelde zich, alsof hij al jaren deel uitmaakt van het team, frank en vrij naar een goede wedstrijd. Terwijl Bram Coenen (zoon van voorzitter Peter) een assist verzorgde waaruit Boyd van Sambeek zijn vierde kon binnen tikken en een prima poging op de kruising uiteen zag spatten.

Derde plek
Zes wedstrijden terug leek het jubileumseizoen voor De Zwaluw op niets uit te draaien. Zes wedstrijden EN ACHTTIEN punten verder ziet het er toch nog anders uit. Estria zal wel kampioen worden, Gassel wordt tweede en De Zwaluw staat nu derde na een gelijkspel van VIOS'38. Indien Gassel een periode weet te bemachtigen krijgt De Zwaluw, bij een derde plaats, het ticket van kampioen Estria. Dit betekent dat er nog een tweeluik volgt tegen een van de ondersten in de vierde klasse.

De Zwaluw tegen Heijen en Heijen tegen De Zwaluw. Het is mogelijk. Jeen Schiks (van Heijen) waarschuwt zijn manschappen alvast voor de dadendrang van De Zwaluw.

Donderdag en zondag tegen Astrantia. We weten wat er nodig is.

Tot donderdag, 14.30 uur.

Allez les bleus,

Arno van Haren

Atlantic Power Van Alem Fotografie Evelien Spar Boere Hoofdsponsor Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Security Art Kersten Assurantiƫn