Westrijden zondag 5 februari

— Gepubliceerd op 08 februari 2023 00:00 door Tim Hendriks

'Een prima herstart voor Zwaluw 1 en dames'

Voor Zwaluw 1 werd de competitie hervat met een uitwedstrijd in Oirlo tegen SVOC’01. In het openingsduel werd op ietwat onfortuinlijke wijze gelijk gespeeld tegen een team dat boven de Zwaluw staat. De Zwaluw wist wat het moest doen en dat is er volle bak voor gaan. Tom Willems maakte de 0-1 op aangeven van Rinze Verhoeven. Jeroen Thoonen maakte vlak na rust de 0-2 op aangeven van Tom. Willem van Haren mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot de 0-3 binnen. SVOC scoorde nog tegen, maar met een dik verdiende 3 punter keerde de Zwaluw terug uit Noord-Limburg. Een prima (her)start van de 2de seizoenshelft. Komende zondag wacht Toxandria thuis. Dat is vaak een levendige derby. De Zwaluw heeft laten zien niet minder te zijn alle tegenstanders in de competitie en gaat nu voorop in de 2de periode. Komt onze mannen ondersteunen! 

Onze dames hadden op de vroege ochtend op een nat, winderig en minder fijn bespeelbaar veld, in Haps al het goede voorbeeld gegeven. Niet qua spel,want dat is dit seizoen zeker beter geweest, maar wel door 3 punten te pakken. Voor rust maakten Naomi Hofmans en Debbie Graat de doelpunten voor onze dames. Na rust deed Hapse Boys wat terug, maar daar bleef het bij. Ook voor de dames een goede herstart van de competitie. 

Zwaluw 2 was tegen Juliana Mill 3 gebrand op een 3 punter. Volle bak gingen de mannen er tegen aan en Jur van de Cruijsen maakte de 1-0.  De 1-1 was wellicht vanuit buitenspelpositie gescoord, toch gaven de mannen niet op. Via een eigen doelpunt kwamen ze op een 2-1 voorsprong. Helaas viel ook de 2-2. Pech had de Zwaluw ook nog, want 2 penalty’s gingen er niet in. Het zit nog niet echt mee, maar in elk geval leverde de wedstrijd weer een punt op en dat smaakt naar meer! 

Zwaluw 3 zag op verzoek van tegenstander Siol 4 de wedstrijd verzet worden naar 10 april. 

Zwaluw 4 ging naar Sambeek en speelde daar al heel snel een verloren wedstrijd tegen Sambeek 3. In de 3 de minuut werd een vrije trap gekeerd, maar werd een bal weer terug ingebracht waar een gastspeler van de thuisploeg de bal knap binnen volleerde. Na een flitsende aanval, die eigenlijk niet in de reserve 6de klasse thuis hoort, werd het 2-0. 3 man kwamen vrij achter de verdediging van de Zwaluw. Giel van Huisseling had nog een kans op de 2-1, maar vond de doelman. Ook Erwin Kersten was dicht bij een goal, maar de bal stuiterde net op. Harm Miggiels kopte nog een keer gevaarlijk richting doel, maar bereikte deze helaas niet. De beste man op veld, de midden-middenvan de thuisploeg lobde na een onoplettendheid achterin, fraai de 3-0 binnen. Na rust ging Zwaluw 4 met wat meer druk naar voren spelen en hield het vooral goed tegen. Het kwam niet tot kansen of de eindpass, aanname was ongelukkig of niet goed genoeg. Hierdoor bleven kans uit. Echter stond het verder goed, waar door het ookniets meer weg gaf. Eindstand 3-0. 

Foto's van dit duel vind je hier

Zwaluw 5 wilde de kater van vorige week wegspoelen, maar wist dat dit tegen Vianen Vooruit 4 niet heel makkelijk zou worden. Toch leverder het team van Jan van Gelderen Cliff van Sambeek een uitstekende teamprestatie door met 2-1 te winnen. Rick de Bruijn wist voor de rust te scoren. Na rust werd Marc van Bergen matchwinner.

De Zwaluw veteranen spelen nog in de zaal 

« ga terug
Autoservice VDB Spar Boere Van Neerven Sport Evelien Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie