Weer overwinning voor MO15

Jeugd — Gepubliceerd op 18 november 2019 19:15 door Willem Bardoel

De zegereeks van de MO15 houdt voorlopig niet nog niet op. Na de overwinning op Vianen/HBV (0-7), NWC (18-1), Volkel (0-18), SES (10-0), Venray (1-4), Vios (7-0) en Juliana Mill (10-0) stond zaterdag 16 november de uitwedstrijd tegen Olympia’18 MO15 op het programma. Een tegenstander (derde in de competitie) waar meer weerstand van werd verwacht, dan we tot nu toe in de competitie hebben gehad. 

Wederom moest er worden geïmproviseerd, door o.a. de transfer van onze vaste keeper en Fenna die met de MO19 mee was. Toch kwam er na wat gepuzzel en geschuif van posities weer een degelijke opstelling op papier. Dit keer was het aan Rayva en Daniëlle de uitdaging om het doel schoon te houden. 

De Zwaluw/Achates kwam goed uit de startblokken en zette de meiden van Boxmeer gelijk onder druk. Met veel energie en goed combinatievoetbal resulteerde dit gelijk tot goede mogelijkheden. Na een kleine tien minuten werd dan ook de 0-1 binnen geschoten. Daarna kwam Olympia’18 wat beter in de wedstrijd en kreeg een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter De Zwaluw/Achates die de 0-2 scoorde en met deze comfortabele voorsprong mochten we naar de thee.

De tweede helft begon zoals de eerste, Olympia werd terug gedrongen en kwam er nauwelijks meer uit. Na de 0-3 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Sporadisch kwamen de meiden van Olympia'18 nog over de middenlijn, maar de achterhoede stond zijn “mannetje” en redelijk eenvoudig kon de score worden uitgebouwd tot een 0-6 overwinning. 

Een goede pot voetbal en een degelijke overwinning. Hiermee werd de koppositie weer verstevigd: acht gespeeld, 24 punten en een doelsaldo van 82 voor en twee tegen. Volgende week komt Volharding MO15 in Ottersum op bezoek. Ook zij hebben alles gewonnen en gezien de uitslagen op papier en gelijkwaardige tegenstander. Het team dat deze strijd der titanen wint zal waarschijnlijk het najaarskampioenschap binnen halen. Ja, dus toch nog spannend zo aan het einde van de competitie. 

Benieuwd hoe het afloopt? KOM KIJKEN 13.30 uur bij Achates!!!

Tekst: Patrick Knops

« ga terug
Security Art Autoservice VDB Atlantic Power Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Spar Boere