Wedstrijden zondag 5 maart 2023

— Gepubliceerd op 06 maart 2023 10:35 door Tim Hendriks

Zwaluw 1 mocht uit tegen sv Leunen, voor de Zwaluw een belangrijke wedstrijd in de 2de periode. Op voorhand zou dit een topper moeten zijn, zij het niet dat sv Leunen het hele seizoen qua resultaten tegenvalt. Met de kermiszondag werd 3-1 gewonnen tegen Leuen, maar vandaag zou het geen 1,2,3tje worden wist het team van Michel van de Venn. Na een kwartier kwam het 1-0 achter, maar het was Rinze Verhoeven die goed reageerde vanuit een rebound op een schot van Harm Thielen Jeroen Thoonen maakte even later de 1-2. De stand had hoger moeten zijn, maar de Zwaluw slaagde er niet in de genadeklap toe te dienen. Na de rust werd er niet meer gescoord, waardoor het lang spannend bleef, maar uiteindelijk wist de Zwaluw een hele belangrijke 3 punter te pakken. Het heeft hierdoor een hele goede uitgangspositie voor het winnen van de 2de periode. Aanstaande zondag speelt het thuis tegen Sporting ST en bij winst pakt de Zwaluw de 2de periode! Een goede reden om zondag onze mannen aan te komen moedigen! 

Onze dames speelden uit tegen sv DSV Vrouwen 1. Een ware angstgegner, waar alle zeilen bij gezet moeten worden om resultaat te boeken. Het moet dan ook allemaal goed willen vallen. Helaas was dit niet zo’n zondag voor onze dames. Alhoewel het al snel op voorsprong kwam door een doelpunt van Geeke onder de Linden op aangeven van Floor Daanen. Even later was het 1-1. Na de 1-1.  kreeg de Zwaluw een penalty. Anne Menting zag haar strafschop via de DSV-doelvrouw tegen de paal komen. De rebound schoot ze hierna binnen. Geldig doelpunt, alleen keurde de scheidsrechter hem af. Iets waar hij later van toegaf dat hij fout zat, maar ja daar kochten onze dames niets voor. En in plaats van 1-2 voor de Zwaluw as het DSV dat 2-1 en ook nog 3-1 maakte voor de rust. Een domper want het had er heel anders uit kunnen zien. Na rust werd balverlies afgestraft en kwam de thuisploeg. 4-1. Debbie Graat deed nog wat terug door de 4-2 te maken. maar DSV counterde naar de 5-2. Ze kwamen ook nog op 6-2 dit nadat een vermeende overtreding op een Oeffeltse speelster niet als dusdanig werd geïnterpreteerd en de bal niet werd uitgespeeld. Geeke Onder de Linden scoorde nog voor de Zwaluw, maar meer zat er niet in voor onze dames. Een 6-3 nederlaag was hiermee de uitslag. Het zat helaas niet net helemaal mee en daarbij is DSV gewoon een lastig te bespelen team. Hopelijk volgende wedstrijd beter voor onze dames. 

 

Zwaluw 2 speelde uit tegen Constantia 3 uit Wanroij en deed wat het hele seizoen nog niet gelukt. Het wist namelijk eindelijk te winnen! Het werd 1-2 voor de formatie van Bart Minten die zich al zo vaak te kort deed. Vandaag dus niet, een machtig gevoel een 3de helft vieren met 3 punten. Op naar meer! 

 

Zwaluw 3 verraste tijdens de uitwedstrijd met de kermis het sterke DSV 4 al en herhaalde dit kunststukje nog eens. Nu werd het 3-2 waarmee een 2-1 achterstand werd weggewerkt. Doelpunten kwamen van Merijn Elbers, Twan Menting en de winnende werd gemaakt door niemand minder dan Stijn van Tits

 

Zwaluw 4 speelde uit tegen HRC’27 2, een team dat het voormalige selectie team is van Afferden en wat vorig jaar met overmacht kampioen werd. Ook dit seizoen stond het bovenaan met 9 – 27 doelsaldo 42 – 5 voordat Zwaluw op bezoek kwam. Zwaluw 4 kwam aan op het sportpark alverman en zag haar tegenstander al druk de warming up doen. Op het hobbelige 2de veld was het al snel de thuisploeg wat de klok sloeg en kwam via een afstandsschot, wat lelijk opstuiterde op 1-0. Een paar minuten later lag de bal er opnieuw in toen een counter over de Zwaluw-doelman werd heen gelobd. Een tiental minuten later werd het 3-0, toen een flitsende aanval uitverdedigd leek te worden, maar de bal ipv de voet, op de scheenbeschermer van Ferry van Amstel kwam, waardoor de bal in eigen doel ging. De Zwaluw kreeg hierna nog wat kansen, maar uit een prima corner van Roy Gieben, ging Luuk Jansen’ zijn kopbal via de doelman en de kruising niet binnen. Ook Rick Giesbers was er een keer dichtbij, maar de bal ging er niet in. Chanduru Ranjan was er nog een keer dichtbij, maar kon de rebound niet binnen werken. Uit een corner die op de 11 meter terecht kwam, ragde een HRC’27 speler de bal kiezelhard onderkant lat binnen. HRC’27 had nog wat meer kansen, maar vond tot 3x toe de Zwaluw-doelman. Na rust, nam de thuisploeg gelukkig wat gas terug, waardoor ook de Zwaluw wat voorzichtiger mee probeerde te voetballen. Helaas kwam het niet verder tot 2 pogingen van Harm MIggiels die beide keren de bal niet vol kon raken. Een kwartier voor tijd het 5-0 nadat de thuisploeg een 100% terechte penalty  gegeven penalty verzilverde. Een aantal pogingen van HRC’27 konden verijdeld worden. In de slotseconde werd het nog 6-0 door een strak schot in het zijnet. Nee voor het voetbalplezier mocht Zwaluw 4 niet Afferden deze zondagochtend. Hopelijk dat deze tegenstander na een kampioenschap nu wel gaat promoveren. 

 

Zwaluw 5 kwam niet in actie, omdat op verzoek van tegenstander Vitesse’08 6 de wedstrijd werd verplaatst. 

 

Onze Veteranen speelde zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van SSS’18 en hielden knap stand. Het werd 1-1 Dick Verbeeten maakte het Oeffeltse doelpunt. 

« ga terug
Evelien Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk