Wedstrijden zondag 29 januari

Senioren — Gepubliceerd op 01 februari 2023 13:05 door Tim Hendriks

De zondag 29 januari kwamen de meeste senioren teams van de Zwaluw weer uit de winterstop. Door het slechte weer was er niet veel training mogelijk geweest. Zou dit zijn uitwerking gaan hebben? Daarnaast vonden de pronkzittingen plaats waar veel mensen bij aanwezig waren.

Zwaluw 1 was vrij, omdat 5 februari de competitie wordt hervat, maar kon geen oefenpartner vinden en ging trainen. Dat laatste deden onze dames ook. Op verzoek van tegenstander Vorstenbosche Boys 2 werd de wedstrijd verzet. Dit daar er een griepepidemie heerste bij de tegenstander.

 

Zwaluw 2 speelde uit in Boxmeer tegen Olympia’18 4 en speelde een prima wedstrijd. Het kwam voor rust op achterstand, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn zei ook de scheidsrechter van dienst. Na rust een zelfde beeld, ondanks genoeg kansen werd de trekker niet overgehaald. Althans niet succesvol. Hierdoor verloor het team van Bart Minten voor de zoveelste keer met slechts 1 doelpunt verschil een wedstrijd. Hopelijk wil het snel een keer de andere kant uit vallen.

foto's van deze wedstrijd vind je hier

 

Zwaluw 3 speelde om 10:00 uur uit in Wilbertoord tegen het jeugdige team van DWSH’18 5. De hekkensluiter in de competitie. Voor rust speelde Zwaluw 3 erbarmelijk en ging met een 1-0 achterstand rusten. Na rust herpakte het team zich prima en maakte het gelijk. Ondanks een kans of 17 werd er niet meer gescoord. Ook een zuivere penalty werd ontnomen en een doelpunt werd afgekeurd vanwege, jawel gevaarlijk koppen van Jort Hendriks. Hierdoor werd de 1-1 eindstand. De doelpuntenmaker is onbekend.

Zwaluw 4 speelde thuis op het hoofdveld tegen sv Milsbeek 2. Het team had het eerste half uur lastig en kwam een keer goed weg toen bij een een-tegen-een de bal via de hak van de zwaluw doelman stroopte en oud Milsbeek-speler Niels Tijssen kon opruimen. Met een man meer kwam de Zwaluw op voorsprong en hoe. Rick Giesbers keek op zij en zag de mee opgestoomde Erwin Kersten vrij lopen. Erwin behield het overzicht en met een fraai boogbal over de keeper heen, schoof hij de 1-0 binnen. De Zwaluw was al een paar keer goed weggekomen, maar moest vlak voor rust de 1-1 slikken. Een poging uit een corner werd nog knap gepareerd, maar de terug in het veld komende bal was een prooi voor Milsbeek. De meest attente speler in de 16 schoof binnen, daar de Zwaluw doelman uitgleed was het een koud kunstje. Na rust had de Zwaluw wat meer wind tegen, maar liet zich de kaas niet van het brood eten. Het speelde met overgave, geconcentreerd en voetbalde makkelijk. Milsbeek creëerde weinig meer en de rappe buitenspeler werd amper meer bereikt. Harm Miggiels wist in de 61ste minuut de 2-1 te maken door uit een lastige hoek knap binnen te schieten. Even later mochtHarm weer juichen, want nu kopte hij een perfecte vrije trap van Erwin Kersten binnen. 3-1. Hier bleef het niet bij, want Luuk Jansen, wist eveneens op aangeven van Erwin de 4-1 binnen te koppen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon de Zwaluw 4 een fijne 3 punter bijschrijven. Extra prettig, daar er in de winterstop 3 punten af gingen, omdat Heijen 3 uit de competitie is.

 

Zwaluw 5 was zelf niet compleet en speelde tegen het jonge en fitte Olympia’18 6. Voor rust hadden de Zwaluwmannen heus wel kansen, maar was Boxmeer vooral effectiever. Na rust wilde het niet meer en liep Olympia’18 er wat makkelijker door heen. Het was gewoon zo’n zondag dat het niet lukte voor Zwaluw 5. Het werd uiteindelijk 6-1. Hoogtepunt was het doelpunt van Joep Kusters.

Foto's van deze wedstrijd

 

Onze veteranen spelen nog in de zaal, rood tegen blauw. Waarna de 3de helft gezamenlijk blauwrood kleurt.

« ga terug
Evelien Spar Boere Autoservice VDB Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk