Wedstrijden zondag 27 november

— Gepubliceerd op 28 november 2022 14:10 door Tim Hendriks

Op deze regenachtige zondag kwamen 5 van onze 6 seniorenteams in actie. Daarbij zat 2x de derby VCA - De Zwaluw. Hieronder een korte terugblik. 

Zwaluw 1 speelde uit tegen VCA uit Sint Agatha, een derby die voor het eerst sinds 2012 weer werd gespeeld. Het was jammer dat de weergoden alles behalve gunstig waren gestemd. Het voetbalweer was op zich nog niet zo verkeerd, maar als toeschouwer was een paraplu meer dan nodig. Door afwezigheid van Boyd van Sambeek en Rinze Verhoeven moest trainer Michel van de Venn wat puzzelen, maar het was voor de aan de poort rammelende Roel Graat en Brain Angenendt een mooie gelegenheid om hun kunnen als basisspeler te tonen.

De Zwaluw kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Harm Thielen. Hierna deed VCA wat terug. Een poging van VCA veranderde van richting en de bal verdween in het doel. De Zwaluw was de bovenliggende partij, maar vergat zichzelf op voorsprong te schieten. 1-1 was de ruststand, na rust duurde het lagn, maar wist de Zwaluw de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een van zijn wapens, de voorzet gaf Brain een goede bal en uiteindelijk wist Harm Thielen de bal binnen te werken. 1-2. De ingevallen Youri Geurts nam alle twijfel weg door de 1-3 te maken.

Een prima zege in de derby voor Zwaluw 1. Zondag speelt het thuis tegen het onbekende Resia uit Wellerlooi. Een team waarbij de uitslagen nog wisselender dan het weer zijn. Dus het een raadsel is hoe sterk ze zijn. Gewoon eigen spel spelen en gaan voor opnieuw 3 punten! 

Foto's van de wedstrijd zijn hier tevinden. 

Onze dames traden zich vroeg aan in Zeeland om aan te treden tegen Festilent Vrouwen 2. Een team dat bijzonder goed draait en waar de bal vaak de goede kant op valt. Toch namen onze dames brutaal vroeg de voorsprong. Debbie Graat zette goed druk en scoorde binnen een minuut de 0-1. Na een ruim half uur werd het 1-1, maar onze dames kregen nog behoorlijk wat kansen. Al werd er niet altijd de juiste keuze gemaakt. Voor rust kwam Festilent wat gelukkig op voorsprong. Na rust maakte Geeke Onder de Linden de 2-2. Dit na wederom sterk werk van Debbie. Naomi Hofmans had de 2-3 op de schoen, maar haar kans ging er jammer genoeg niet in. Dan zul je zien, valt ie aan de andere kant en zo geschiedde 3-2. Een kwartier voor tijd had Festilent geluk dat een bal niet weggewerkt kon worden en werd het 4-2. Het laatste kwartier was het bij de Zwaluw op en scoorde de thuisploeg nog 4x. Jammer, want anders dan de uitslag van 8-2 doet vermoeden gaven onze dames gewoon goed tegenstand en had met wat meer fortuin een resultaat wellicht erin gezeten. Hopelijk volgende wedstrijd beter. 

 

Zwaluw 2 speelde tegen eveneens niet zo hoog geklasseerde Siol 3. Tijd voor punten deze zondag. Punten kwamen er niet, wel een punt. Gastspeler Dominique Pichel scoorde 1x, iets wat tegenstander Siol ook deed. 1-1. Een ding is zeker, het eerste punt smaakt naar meer. 

 

Zwaluw 3 speelde thuis tegen Constantia 4 en wist dat het deze zondag mogelijk moest zijn om 3 punten in Oeffelt te houden. Er moest hard voor gewerkt worden, maar een rake kopbal van Bas van Luijk en 2x goals van Merijn Elbers zorgden voor een 3-1 overwinning. 

 

Zwaluw 4 had het voorproefje van Zwaluw 1, want ook zij speelden de derby tegen VCA 3. Het werd een leuk en levendig duel, waarin Zwaluw 4 weer aan voetballen toe kwam. Aan het eind van de wedstrijd was de stand 3-3. Met wat meer geluk had een 3 punter er in gezeten. De doelpunten kwamen van Chanduru Ranjan, Erwin Kersten en Thijs Lamers (Krolhoek) 

 

Zwaluw 5 speelde niet, omdat de wedstrijd vorige al werd gespeeld in overleg met tegenstander Heijen. 

 

De Veteranen spelen in de zaal, alwaar de strijd tussen rood en blauw gaande is. 

« ga terug
Kapsalon Annemarie Evelien Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk