Wedstrijden zondag 25 september

Senioren — Gepubliceerd op 26 september 2022 00:00 door Tim Hendriks

Een kleine terugblik op de eerste competitiewedstrijden van het seizoen 2022-2023. Met een was het tijd voor de Kick Off. Onze clubsponsoren konden de wedstrijd gadeslaan vanuit de tent en tal van langdurige jubilarissen werden gehuldigd. Met onze jongste jeugdspelers aan de hand gingen de manschappen van Zwaluw 1 het veld op. 

 

Zwaluw 1 trapte het seizoen af thuis tegen SVOC’01. Onder een prachtig zonnetje en veel publiek, vanwege de Kick-off, begon de ploeg van Michel van de Venn de eerste minuten aarzelend. Het was SVOC’01 dat vlak naast schoot en aarzelend optreden achterin afstrafte 0-1. Sal Langerak kopte in de 10de minuut binnen op aangeven van Boyd van Sambeek. Waarna de Zwaluw het heeft in handen nam. Dit gold eigenlijk ook voor het verloop van het hele duel. Na een overtreding in de 16 mocht Willem van Haren aanleggen vanaf 11 meter. Willem schoot beheerst binnen en de Zwaluw stond op voorsprong. Na 36 minuten spelen scoorde Tom Willems op aangeven van Harm Thielen de 3-1. Ondanks nog wat mogelijkheden was dit de ruststand. Na de rust werd het in de 51ste minuut 3-2. Hierna kreeg de Zwaluw tal van mogelijkheden, maar werd of niet de juiste keuze gemaakt of zat het net even niet mee. 3 grote kansen in 4 minuten tijd waren helaas niet aan de Zwaluw-voorwaartsen besteedt. Aan de andere kant maakte SVOC’01 verrassend de 3-3 uit een corner. Met nog een ruim kwartier te gaan moest het mogelijk zijn om de 4-3 te maken. Er kwamen ook nog een aantal kansen. Boyd en de ingevallen Brain Angenendt gaven een paar gave voorzetten, maar een uitstekende SVOC’01 doelman en de paal stonden successie in de weg. De prima leidende scheidsrechter Louter blies voor het einde. De Zwaluw had zichzelf te kort gedaan deze middag. Schouders eronder en volgende zondag een lekker pot voetbal op de mat brengen in Rijkevoort. 

Onze vrouwen speelden vandaag thuis tegen Hapse Boys Vrouwen 2. Een wedstrijd welke met volle overgave en overtuiging werd gewonnen. Op deze speciale Kick-Off middag werden diverse langdurige jubilarissen gehuldigd, met op de achtergrond de laatste 20 minuten van onze dames. Voorzitter Bas, onderbrak een keer zijn toesprak; “ondertussen blijven onze dames doelpunten maken”. Voor rust wisten Naomi Hofmans en Marijke Everink te scoren, waarin onze vrouwen goed speelden een veel kansen creëerden.  Na rust was het een ware stormloop op het Hapse Boys doel. Uiteindelijk was het 2x Naomi, waarbij een keer fraai van afstand, die scoorde en hiermee een hattrick mocht aantekenen. Vlak voor tijd wist invaller doelvrouw Chanel Willems nog knap te redden, zodat ook de 0 op het bord bleef staan. De uitslag had wellicht nog wel hoger kunnen zijn, als sommige pogingen wat overtuigender werden ingeschoten. Desalniettemin een hele goede wedstrijd en begin van het seizoen voor de ploeg van Thommy Leninduan. 

Zwaluw 2 beleefde geen gezellige ochtend tegen Juliana Mill 3. Geen gezellig potje en ook nog eens geen best resultaat, met daarbij niet het voetbal wat het team op de mat kan brengen. Het verloor met 2-1. Andy van Elst was de Oeffeltse doelpuntenmaker. 

Zwaluw 3 wist dat het geen makkelijke ochtend ging hebben tegen een sterk Siol 4. Met de rust stond het 2-2 aan het eind van de wedstrijd stond er een 4-3 op het score bord. Voor de Zwaluw waren Merijn Elbers 2x en Robert Cornelissen trefzeker. Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Zwaluw 4 had nog niet gevoetbald, omdat er geen beker noch oefenwedstrijd gespeeld werden. Dat was deze zondag te merken tegen Sambeek 3. Een wedstrijd welke op en neer golfde in een redelijk tempo, met kansen aan beide kanten leek op 0-0 de rust in te gaan. Tot een speler van Sambeek de bal op de 16 meter geheel vrij kwam. “zelf halen” werd er geroepen. Dat deed de midden-midden niet hij schoot de bal strak onderkant lat in de winkelhaak. Enkele grote kansen voor de Zwaluw gingen er niet in en een doelpunt werd afgekeurd na een overtreding. Na rust wilde de Zwaluw wel, maar was Sambeek de gevaarlijkere ploeg. Het kwam op 0-2 door een eigen doelpunt. In de dying seconds werd het ook nog 0-3, toen 5 man van Sambeek in de 16 op kwamen draven. Al met al een valse start voor Zwaluw 4, dat duidelijk wat wedstrijdritme mistte. 

Zwaluw 5 had nog niet gevoetbald, omdat er geen beker noch oefenwedstrijd gespeeld werden. Dat was deze zondag te merken tegen Vianen Vooruit 4. Welk kwam de Zwaluw 5 op voorsprong, maar voor rust liep de ploeg uit Vianen uit naar 4-1. Na rust deed de Zwaluw wat terug, maar daar bleef het bij. Het zegt genoeg dat doelman Wesely Kerstens man-of-the-match was, want anders had er een vele hogere score op het bord gestaan. Doelpunten van Oeffeltse zijde kwamen van Mark Artz en Rob Jilisen.  Ook hier leek het wedstrijdritme nog niet wat het moet zijn. 

Onze Veteranen deden afgelopen zaterdag wat verrassends, ze wonnen namelijk heel knap van de leeftijdsgenoten van HBV. Met 3-2 werd gewonnen; doelpunten kwamen van Marius Gieben, Eric van Hout en Felix Hermens. Een week eerder wonnen ze ook, toen tegen DWSH’18 met 2-1; doelpunten die week kwamen van Bas van den Boogaard en Mark Derks. 

« ga terug
Van Neerven Sport Evelien Autoservice VDB Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk