Wedstrijden zondag 2 oktober

Algemeen — Gepubliceerd op 03 oktober 2022 00:00 door Tim Hendriks

Hierbij een terugblik op de 2de speelronde van het seizoen 2022-2023. 

Zwaluw 1 mocht naar Rijkevoort voor het duel met mede degradant Toxandria uit Rijkevoort. Vaak levert dit voor de toeschouwer leuke, maar voor de Zwaluw vaak ook lastige wedstrijden op. Onder prettige omstandigheden en vol goede moed ging de ploeg van Michel van de Venn naar Rijkevoort. In de openingsfase was de Zwaluw de betere ploeg, maar wist een paar mogelijkheden niet te verzilveren. Namens de thuisploeg wist Frank Havens dit wel te doen. Hierna probeerde de Zwaluw het wel, maar in deze wedstrijd waar het type werkvoetbal ten tonele werd gebracht kwam het er niet doorheen. Onderwijl moest de Zwaluw waken voor de counter. Amper met de ogen geknipperd te hebben na de rust, kreeg Toxandria een vrije trap. De reden is onduidelijk, maar met dit buitenkansje wist een speler van de thuisploeg wel raad, door hem in de bovenhoek te schieten. 2-0. De Zwaluw had hierna het meeste balbezit, maar wist ondanks dit ruime balbezit niet tot kansen te komen. In de 73ste minuut reageerde aanvoerder Harm Thielen erg attent en schoot de bal met een boog over de Rijkevoortse ingevallen doelman binnen. Met een kwartier te gaan, werd de hoop op resultaat weer groter. Zeker ook, omdat bij de thuisploeg het ‘op’ leek te zijn. Echter kreeg de thuisploeg nog de beste kansen, maar in de korte hoek en vlak onder de lat wist  Zwaluw-doelman Thomas Jans met 2 glanzparades knap te redden. In de 88ste minuut kreeg Toxandria een penalty vanwege een handsbal. Deze werd binnengeschoten door de Toxandria-spits, waarmee de wedstrijd voor de thuisploeg binnen was. Sal Langerak was er nog een keer dichtbij met een kopbal, maar de Tox-doelman stond zijn mannetje. Helaas niet het resultaat waarop de Zwaluw gehoopt had. Komende zondag dan maar, want een biertje op kermis zondag smaakt extra lekker na een overwinning. 

Onze vrouwen mochten naar Wanroij om aan te treden tegen Constantia Vrouwen 2. Vanwege het drukke Wanroijse speelschema speelde onze dames aldaar op veld 4. Vooraf werd gedacht dat een resultaat tegen deze ploeg mogelijk moest zijn. Onze dames speelden een prima wedstrijd en gingen al voor de rust met een 1-4 voorsprong de thee drinken. Debbie Graat maakte de 0-1 en 0-2. Hierna scoorde thuisploeg door een van richting veranderde vrije trap. Het werd 1-3 uit een corner, waarbij een speelster van de thuisploeg de bal over de doellijn werkte na goed storend optreden van Didi Ebbers. Nog voor de rust haalde Debbie na goed druk zetten de trekker nogmaals succesvol over en zette de 1-4 op het bord en kon dus al voor rust een hattrick op naar naam zetten. Na rust ging de Zwaluw door met scoren. Het werd 5-1 door een schot vanaf de 16 van Marijke Everink wat via de vingertoppen van de keepster in de kruising verdween. Hierna was er even sprake van een 2 tal kolderieke momenten. De eerste keer was een terugspeel van 180 kilometer per uur, die corner verdween, even later toen alles en iedereen dacht dat een bal over de achterlijn zou verdwijnen, behalve een oplettende speelster van Constantia die kalm bleef teruglegde naar een andere oplettende speelster en scoorde. De voor rust ingevallen Naomi Hofmans schoot hier na de 2-6 binnen. Nadat de dames eerst een penalty werd onthouden, kregen ze deze even later wel. Aanvoerster Lysanne Cremers schoot deze via de onderkant van de lat binnen, 2-7. Een puike zege en goede start met 6 punten uit 2 wedstrijden voor onze dames. Dit is wellicht wat vertekend, omdat in de lijn der verwachtingen ligt dat de eerste 2 tegenstanders niet de sterkste in deze competitie zullen zijn. Enfin je moet deze wedstrijd wel even winnen en dat deden onze dames met overtuiging. Kermiszondag wacht DSV thuis en dat gaat sowieso weer een heel ander verhaal worden. 

Zwaluw 2 kreeg vandaag bezoek van Vitesse’08 3 uit Gennep. Een ervaren ploeg met enkele oudspelers van Vitesse’08 1, trad aan tegen een Zwaluw 2, wat vandaag wat minder breed bezet was en wist dat het niet makkelijk zou worden. Het werd uiteindelijk 1-4. Doelpuntenmaker is niet doorgegeven. 

Zwaluw 3 was vrij, ivm het terugtrekken uit de competitie van Sambeek 2

Zwaluw 4 verwachtte een afgelasting, maar ging toch voetballen. Heijen 3 had al voor het seizoen een verzoek tot wedstrijd verzetten ingewilligd. Gezien de voorspeelde weersomstandigheden, leek het spannend te worden, maar er kon op deze prachtige zondag natuurlijk gewoon gevoetbald worden. Voor Heijen was het wel lastig, want het kwam met 10 man te staan na een half uur, omdat een van de spelers moest gaan fluiten op het veld ernaast. Dit ondanks dat Heijen 2 aan warming up bezig was met 3 wissels. De Zwaluw kreeg verscheidene mogelijk heden. Erwin Kersten trof de doelman uit een listige vrije trap. Michel Jansen schoot net naast uit een fraaie poging. Heijen loerde op de counter. Een keer wist laatste man Erwin deze eruit te halen. Een poging uit een corner kon op de doellijn gekeerd worden. Na een minuut of 35 speler wist Chanduru Ranjan, Thijs Lamers(krol) te bereiken die de 0-1 maakte. Dit na een mooie aanval. Vlak voor rust een bijna identieke situatie en dito aanval. Chanduru bereikte Thijs en de stand werd 0-2. Na de rust kreeg Heijen 3 versterking van Heijen 4, die al wel een wedstrijd in de benen hadden. Gevolg er werd, zonder overdrijven 18x gewisseld, iets wat het tempo in deze wedstrijd, wat sowieso niet bijster hoog lag niet ten goede kwam. In de 55ste minuut werd het 0-3. Rick Giesbers behield het overzicht en voor een leeg doel was het voor Chanduru een koud kunstje om de 0-3 binnen te schieten. Hierna vond een bijzonder moment plaats. De bal ging over een meter over de zijlijn, assistent-scheidsrechter Sjors Reijs vlagde, maar de scheidsrechter genegeerde dit volledig en liet doorgaan. Dit had alleen Heijen echt in de gaten en een speler schoot de bal tergend langzaam door de benen van de Zwaluw-doelman binnen. De Zwaluw had hierna nog behoorlijk wat kansen op de 1-4, maar het viel allemaal net verkeerd uit. Ondertussen had de overigens prima scheidsrechter wel even aan Sjors uitgelegd dat hij beter even had langs kunnen komen. Gescoord werd er niet meer en het verder gezapige duel bleef 1-3. In elk geval kon de Zwaluw 4 een 3 punter bijschrijven. Voor 2 spelers van dit team was het de eerste zege sinds 1,5 jaar. 

Zwaluw 5 kende een valse start, maar was vastberaden dit recht te trekken in de derby tegen Vios’38 3. Voor rust was het 2-0 door doelpunten van Ruud Maas en Mark Artz. Beugen deed nog wat terug, maar daar blijf het bij. Zo kon Zwaluw 5 de eerste 3 punter noteren. 

Onze Veteranen stonden 3-1 achter op het kunstgras van JVC Cuijk, maar wisten zich knap terug te knokken naar een gelijkspel 3-3. Doelpunten kwamen van Felix Hermens, Bas van den Bogaard en nieuwbakken Zwaluw-speler Erik Lanting. 

• De tussenstand doelpuntenmakers volgt n.a.w. volgende week.

« ga terug
Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Evelien Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB