Wedstrijden zondag 13 november

— Gepubliceerd op 14 november 2022 20:35 door Tim Hendriks

Hierbij een korte terugblik op de speelronde die achter ons ligt. Daarnaast is het doelpuntenmakersoverzicht geupdated en hebben we ook weer op 'old' school wijze de standen van onze seniorenteams voor handen. 

Zwaluw 1 moest uit tegen SVS uit Stevensbeek, een wedstrijd waarop voorhand de Zwaluw ruimschoots de favoriete ploeg was. Toch zijn dit vaak lastige wedstrijden. Je bent de betere ploeg, de tegenstander verdedigd met man en macht en probeer er maar eens doorheen te geraken. Voor de Zwaluw werd het zo’n typische wedstrijd. Veelvuldig balbezit op de helft van de tegenstander, zo nu en dan een kans maar er werd niet gescoord. Even waren we bang voor puntverlies tot de 86ste minuut. Boyd van Sambeek, was weer eens succesvol aangever. Aanvoerder Harm Thielen gaf het goede voorbeeld en kopte binnen! Boyd van Sambeek bekroonde zijn wedstrijd door ook nog tescoren. Dit na een fraaie actie. Goed gedaan mannen, want dit zijn lastige wedstrijden enals je die dan toch naar je toe kunt trekken. Is het gewoon prima. Dank ook aan de assistent-scheidsrechter deze zondag, JO-19 speler Jesse Piek. Een mooi verjaardagscadeautje voor net Abraham geworden trainer Michel van de Venn. Zondag wacht een altijd leuke thuiswedstrijd tegen vv Holthees-Smakt. Ook een team dat wil voetballen. Komt onze mannen ondersteunen en naar deoranje middag in de kantine!

 

Onze vrouwen mochten om 10:00 uur aantreden tegen Olympia’18 Vrouwen 2. Onze dames speelden voor rust prima, maar vergatente scoren, of maakte net de verkeerde keuzes, waardoor het lang 0-0 bleef. Het werd 0-1 nadat Marijke Everink een corner teruglegdeop Geeke Onder de Linden. Geeke schoot de bal op fraaie wijze in de verre hoek. Voor rust kreeg de Zwaluw een penalty te nemen. Deze werd benut door aanvoerster Lysanne Cremers. Na rust was de Zwaluw nog immer de betere ploeg, maar moest het wel 2 tegendoelpunten slikken. Naomi Hofmans had  hiervoor echter de Zwaluw 2x de trekker succesvol overgehaald, waardoor er een 2-4 eindstand stond. Een uitstekende zege voor onze vrouwen, die over 2 weken naar Zeeland mogen om aan te treden tegen koploper Festilent Vrouwen 2.

 

Zwaluw 2 verplaatste op verzoek van de tegenstander de wedstrijd naar 10:00 uur. Dat betekende een uur eerder op staan, maar ook dat de 3de helft een uur eerder zou beginnen. De mannen waren op het vroege tijdstip goeduitgeslapen en startten voortvarend. Binnen 20 minuten stond het al met 2-0 voor tegen het ervaren EGS’20 4. Een team wat voornamelijk oud selectiespelers van GVV’57 in haar kern heeft. Jur van de Cruijsen en Andy van Elst troffen doel. Helaas was deze snelle voorsprong nietvoldoende om resultaat te boeken. De uitploeg scoorde nog 5x, waardoor het 2-5 werd.

 

Zwaluw 3 moest tegen HBV 3 en was na 2x 45 minuten de winnaar Willem van Haren bekroonde zich tot matchwinner door voor rust de 1-0 te maken.

 

Zwaluw 4 speelde uit tegen Olympia’18 5. Op verzoek van de Zwaluw werd het duel een half uur eerder afgewerkt. Het zijn kleine dingen, maar fijn als je elkander zo kunt helpen. Olympia’18 5 bleek een jong team, met vele selectie spelers of jeugdspelers die altijd in de standaard-elftallen in de jeugd hebben gespeeld en als ander hobby de sportschool te hebben. Het doelsaldo was vooraf 25-3 na 4 wedstrijden.  Er werd gespeeld op het achterste veld in Boxmeer, datveld tegen de Shell aan wat zorgde voor de nodige schaduw, maar desondanks was er behoorlijk wat publiek. Het eerste kwartier was het verschil ook te zien in tempo. Olympia ging als bezetene te keer en kwam als snel uit een corner op 1-0 en daarna op 2-0 doordat een bal niet lekker weggewerkt werd. De Zwaluw 4 kwam ook beter in het duel, maar kon niet veel meer dan hard werken en hopen op een uitbraak. Harm Miggiels gaf een strakke voorzet op Giel van Huisseling, maar Giel kwam net verkeerd

uit en de 2-1 bleef uit. Aan de andere kant dacht Olympia’18 de 3-0 te maken maar een van richting veranderd schoot kon op het laatste moment nog door de Zwaluw doelman gepareerd worden. Vlak na rust werd het 3-0. uit een aftrap werd de rechtsbuiten diep gestuurd, hij werd rond de 16 geblokt door de Zwaluw-doelman, maar de bal stuiterde op en kwam bij een meegelopen Olympiaan te recht. Deze werkte binnen. 3-0 wedstrijd gespeeld en het was vooral hopen dat de Zwaluw nu niet totaal overlopen werd. Het geen niet gebeurde, want de Zwaluw speelde met een tomeloze inzet. Het kwam amper tot voetballen. Al kwamen Roy Gieben en Harm nog wel tot een mogelijkheid, maar getest werd de Olympia doelman niet. Het werd nog 4-0, nadat uit verdedigen bij de Zwaluw mislukte en 2 spelers het overzicht behielden en elkander de goal gunden. 4-0, dit was ook de einduitslag in een wedstrijd die de Zwaluw niet kon winnen door het grote niveauverschil. Hopelijk volgende wedstrijd beter in de derby tegen VCA 3. 

 

Zwaluw 5 en Hapse Boys 4 maakten er een doelpunten- en foutenfestival van. 3x de bal overspelen naar dezelfde kleur. Het was deze zondagochtend eigenlijk een zeldzaam tafereel op het 2de veld in Oeffelt. Onderwijl had de Zwaluw nog pech met het uitvallen van doelman Wesley Kerstens. Zijn vervanger Johan Zwaans deed het echter naar behoren. Hapse Boys scoorde deze zondag 3x , de Zwaluw scoorde 4x en stapte dus als winnaar van het veld. Koen Verstelle 2x, Ruud Maas en Rick Vissers waren trefzeker.

 

Onze Veteranen hebben, ondanks de nog gunstige temperaturen de zaal opgezocht en spelen hun wedstrijdjes rood tegen blauw, waarna er onder hetgenot van enkele biertjes in de 3de helft van alles word besproken.

 

Inmiddels is het doelpuntemakersoverzicht ook weer geupdatet. Zie hieronder de lijst. Doelpunten enkel gemaakt bij het eigen elftal tellen mee. Zwaluw 3 speelt 20 wedstrijden, vandaar dat zij 1,1 punt per gemaakt doelpunt in de telling genieten. 

Leiders geven doelpuntenmakers door via de senioren app.

    Speler Team Doelpunten Punten  
1 . Naomi Hofmans Zwaluw Vrouwen 9 9 +4
2 . Merijn Elbers Zwaluw 3 7 7,7 +3
3 . Ruud Maas Zwaluw 5 6 6 +3
4 . Koen Verstelle Zwaluw 5 5 5 +3
  . Felix Hermens Zwaluw Veteranen 5 5 +1
6 . Willem van Haren Zwaluw 1 4 4 +1
  . Mark Artz Zwaluw 5 4 4  
8 . Erwin Kersten Zwaluw 4 3 3 +2
  . Bas van den Boogaard Zwaluw Veteranen 3 3  
  . Debbie Graat Zwaluw Vrouwen 3 3  
11 . Harm Thielen Zwaluw 1 2 2 +1
  . Sal Langerak Zwaluw 1 2 2 +1
  . Tom Willems Zwaluw 1 2 2 +1
  . Rick Vissers Zwaluw 5 2 2 +2
  . Boyd van Sambeek Zwaluw 1 2 2 +2
  . Thijs Lamers (krol) Zwaluw 4 2 2  
  . Marijke Everink Zwaluw Vrouwen 2 2  
  . Lysanne Cremers Zwaluw Vrouwen 2 2 +1
  . Geeke onder de Linden Zwaluw Vrouwen 2 2 +1
20 . Robert Cornelissen Zwaluw 3 1 1,1  
  . Dennis Titselaar Zwaluw 3 1 1,1 +1
  . Jort Hendriks Zwaluw 3 1 1,1 +1
  . Jeroen Martens Zwaluw 3 1 1,1 +1
24 . Rinze Verhoeven Zwaluw 1 1 1 +1
  . Jeroen Thoonen Zwaluw 1 1 1 +1
  . Chanduru Ranjan Zwaluw 4 1 1  
    Jeroen de Wit Zwaluw 4 1 1 +1
    Michel Jansen Zwaluw 4 1 1 +1
    Rob Jilesen Zwaluw 5 1 1  
    Mike Langerak Zwaluw 5 1 1  
    Marius Gieben Zwaluw Veteranen 1 1  
    Eric van Hout Zwaluw Veteranen 1 1  
    Mark Derks Zwaluw Veteranen 1 1  
    Erik Lanting Zwaluw Veteranen 1 1  
    Mees Gerrits Zwaluw Vrouwen 1 1  
    Anne Menting Zwaluw Vrouwen 1 1 +1

 

Standen per 14 november 2022

« ga terug
Evelien Spar Boere Autoservice VDB Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie