Wedstrijden zondag 12 maart 2023

— Gepubliceerd op 12 maart 2023 00:00 door Tim Hendriks

Deze zondag was de wedstrijd voor de Zwaluw 1 van groot belang, want bij winst op koploper Sporting ST zou het de 2de periode pakken. Door de slechte weeromstandigheden konden niet alle wedstrijden doorgaan en kwamen daarnaast enkel onze vrouwen, Zwaluw 3 en veteranen in actie. 

 

De Zwaluw 1wist dat het vandaag, dé kans was om zich te kwalificeren voor het toetje van het voetbal seizoen, de nacompetitie. Wel moest er ‘even’ gewonnen worden van de koploper. Zou het de goede reeks door kunnen zetten? 

Al gauw krijgt een fel startend de Zwaluw mogelijkheden. Jeroen Thoonen was er al vlug bij met een kopbal. Daarna was Jeroen wederom gevaarlijk, maar de Sporting doelman kan de bal eenvoudig tegenhouden. In de 20ste minuut schiet Willem van Haren een vrije trap op de paal. De rebound wordt door Boyd van Sambeek over geschoten. Aan de andere kant hield de Zwaluw-doelman Thomas Jans een vrije trap prima tegen. De 1-0 kan niet uitblijven en even later in de 28ste minuut is het zover. Harm Thielen zet goed druk op de defensie en de pal kan niet uitverdedigd worden. Jeroen Thoonen pikt de bal op en zet voor en als Bep Bakhuijs in zijn beste jaren duikt Harm de bal al zwevende binnen. De Zwaluw drukt door en is nog een paar keer gevaarlijk. Het hele team, gaat vol overgave. Rinze Verhoeven is zijn man continue te snel af. Roel Graat is overal op het veld te vinden. Stijn Caspers flitst langs de zijlijn. Aan de andere kant onderschep Job Rigters alles. We kijken naar een de Zwaluw 1 wat ze graag zien. De laatste 10 minuten vergeet de Zawluw  te voetballen en wordt Sporting ST gevaarlijker en een bal beland pardoes op de paal. Daarna verdwijnt een bal vanaf de linkerflank ineens onder het lichaam van Thomas door en de stand is 1-1 . Totaal tegen de verhoudingen in gaan we rusten met 1-1. Men vroeg zich na 45minuten  af, hoe kan Sporting ST koploper zijn?

Meteen na rust neemt de Zwaluw het heft in de juiste handen. Wat Willem van Haren vervolgens doet, kunnen er maar weinigen. Op formidabele wijze lobt hij de bal met zijn linkervoet de bal over de Sporting-doelman heen. De bal gaat omhoog en valt prachtig in de goal binnen. 2-1. Sporting kruipt iets meer uit zijn schulp, maar tegen de overtuiging en beleving waarmee de Zwaluw speelt is het niet opgewassen. Thomas moet nog 1x ingrijpen en doet dat naar behoren. In de 65ste minuut wordt Rinze Verhoeven weggestuurd Hij stuit in eerste instantie op de keeper, maar frommelt de bal vanuit de rebound op de doellijn met hulp van de paal binnen 3-1. Dat mag niet meer mis gaan, maar we hebben vaker 3-1 voor gestaan in een thuiswedstrijd… Deze zondag is dat anders, zoals gezegd de beleving en inzet waarmee gestreden werd, waren naar behoren. De niet-fitte ingevallen Tom Willems komt 1 op 1 met de keeper, maar speelt net wat te ver vooruit naar Boyd, die de bal niet meer binnen kan lopen. Tom heeft daarna nog een prima actie, maar wordt hard afgestopt. Rinze zet nog 2x goed aan en zorgt voor zijn storende werk dat Sporting het lastig heeft. Minuut 90 liet wellicht zien hoe de Zwaluw speelde, de bal leek uit te gaan maar met een ultieme sliding hield Boyd de bal nog knap binnen. Het was kenmerkend voor de geweldige beleving en passie die onze manschappen op de mat brachten. Daarna vond de uitstekende leidsman Wajen het mooie geweest. De Zwaluw won niet alleen van de koploper Sporting ST het pakte de 2de periode. Buiten dat sluit het weer aan in de ranglijst en wat als het volgende week Astrantia op bezoek krijgt en dan wint….. Nou dan kan het volledig weer naar boven kijken, maar nu eerst even het welverdiende drankje pakken op deze fraaie zege. Het is gaaf om te zien hoe de groep zichzelf nu al beloond met het nacompietitie toetje. Nogmaals van harte gefeliciteerd mannen super gedaan! 

 

Iemand anders die ook raak schoot vandaag was Jeff Meijs! Op de site van voetbal-shoot.nl zijn deze kiekjes te vinden.

 

 

Onze dames speelden, vanwege de veldomstandigheden op veld 3 en kregen een van de 4 titelkandidaten op bezoek. SES uit Langenboom. Uit werd tegenstand geboden, maar verloor het met 5-1. Vandaag ging het volle beleving aan de bak, alsof de ‘tijdelijke verbanning’ naar het 3de veld als een lap op een rode stier werkte. Al snel werd Debbie Graat gevloerd en mocht captain Lysanne Cremers aanleggen vanaf elf meter 1-0. Een lekker begin, waar onze dames sowieso de eerste 20 minuten prima speelden en vergaten zichzelf te belonen met een ruimere voorsprong. Scoor je zelf niet, dan valt ie aan de andere kant. SES maakte de 1-1. Na een op en neer en vermakelijk duel kwam SES voor rust op 1-2 en ook nog 1-3, middels een bijzonder fraai doelpunt. Het moet gezegd worden dat de midden-midden en rechtsbuiten van de uitploeg van een zeer hoog niveau waren. Vlak voor rust maakte Debbie Graat knap de 2-3, waarna SES voor rust een levensgrote mogelijkheid verprutste. Na rust bleven onze dames goed spelen en waren veel op de helft van SES te vinden. Een van de kleinste speelsters op het veld Chanel Willems kopte bijna de 3-3 binnen, maar haar poging ging net over. Ook Floor Daanen had pech dat een bal uit een lastige hoek tegen de paal ging. Waar de Zwaluw deze 2 kansen onbenut liet was het de linksbuiten van de uitploeg die 2-4 en even later ook 2-5 aantekende. Geeke Onder de Linden scoorde nog tegen, waarmee er weer hoop gloorde aan Oeffeltse zijde. Naomi Hofmans probeerde het een aantal keer, maar kon net niet genoeg power meegeven aan haar pogingen. Aan de andere kant bleef SES counteren, maar doelvrouw Miriam Ter Stege, alsmede de verdediging losten de situaties goed op. Heel laat in de wedstrijd had Marijke Everink pech dat een bol vervelend op stuiterde, anders had de 4-5 op het bord gekomen. Het bleef bij 3-5 Daarmee deden de dames zichzelf te kort. Het had goed tegenstand geboden en voetbalde bij vlagen behoorlijk en wellicht nog beter dan het sterk counterende SES. 

 

Zwaluw 3 speelde uit in Escharen op het sportpark Kraijenhof van EGS’20, wat overigens om door een ringetje te halen is. Het kwam op voorsprong door Willem Bardoel, maar het was niet genoeg voor de overwinning. Het werd uiteindelijk 2-1 voor EGS’20 7. 

 

Onze veteranen speelden zaterdag een lastige wedstrijd tegen Union Malden veteranen. Het werd 7-2. Doelpunten werden gemaakt door Bas van den Boogaard en Max Visser 

 

« ga terug
Evelien Autoservice VDB Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn