Wedstrijden kermiszondag 10 oktober

Senioren — Gepubliceerd op 12 oktober 2021 15:55 door Anne Menting

Eindelijk mocht De Zwaluw 1 beginnen aan de competitie, nadat de 1ste week een vrije ronde was en vorige week de wedstrijd werd afgelast. Meteen kwam er een tegenstander van formaat middels Constantia uit Wanroij. De Zwaluw had het zwaar in het begin en na een minuut of 10 maakte Tim Blonk namens de gasten 0-1. Voor rust werd het 1-1 door een rake vrije trap van Jeroen Thoonen. Amper nadat de thee in de rust op was, kwam Constantia op 1-2 door Joeri van de Weijer. Daarna werd er mede door goed keeperswerk en verdedigende acties de stand behouden en in 90ste minuut mocht Willem van Haren aanleggen voor een vrije trap van de zijkant. Deze kwam voor het doel en Tom Willems schampte hem als laatste en zorgde voor dolle vreugde 2-2. Het harde werken van de ploeg van Michel van de Venn werd vandaag beloond met een fraai punt.

De Zwaluw vrouwen mochten naar Venray om te spelen tegen SV Venray VR2. Onze dames speelden wederom geen slechte wedstrijd, maar konden een voorsprong helaas niet behouden. Door doelpunten van Naomi Hofmans en Lysanne Cremers kwamen ze op 2-1 voor. Toch wist de thuisploeg dit te overtreffen en uit te lopen naar een 4-2 zege.

De Zwaluw 2 en De Zwaluw 3 hadden niet het genot om op kermiszondag te mogen voetballen. Een tweetal teams minder in de competitie en een baaldag van de tegenstander zijn hier debet aan. Ze hebben wel onderling gevoetbald en er zonder voetbal een mooie kermis zondag van gemaakt.

De Zwaluw 4 speelde een echte derby tegen Vios’38 3. Uit een flitsende aanval kwam het team van Coen Artz en Pim van Lanen op 1-0. Harm Miggiels was de doelpuntenmaker. Niet veel later mocht Rick Giesbers op een voor hem op een fijne plek aanleggen. Hij schoot de vrije trap prachtig binnen. Af en toe leek Vios met een man meer te staan, maar konden dit niet uitbuiten. Tot vlak voor rust, toen een afgeslagen bal kiezelhard werd binnengeschoten. Na de rust ging Rick Giesbers als spits spelen en dit pakte fantastisch uit. De 3-1 was een beauty van een kopbal van Rick op een perfecte voorzet van Luuk Jansen. Later in de wedstrijd werd het nog 4-1, door wederom Rick. Zo kon De Zwaluw 4 een verdiende 3 punter in een derby bijschrijven.

De Zwaluw 5 en kermiszondag is vaak een groot feest. Deze zondag ook in Gassel, waar de ploeg met een 0-1 voorsprong ging rusten. Na de rust zakte het helaas in en wist de thuisploeg 3x te scoren. Het Oeffeltse doelpunt kwam van Cas Broekmeijer.

De Zwaluw 6 mocht de Maas over om te spelen tegen Astrantia 2. Een energieke en jonge ploeg. De Zwaluw 6 wist een punt mee te nemen, want de wedstrijd eindigde in 1-1. Doelpuntenmaker was Koen Verstelle.

De wedstrijd van de Zwaluw veteranen werd gestaakt, door een ernstig blessuregeval en beide partijen daarna logischerwijs niet meer verder wilden spelen.

Bekijk hieronder de standen per 10 oktober en bekijk hier de meest recente topscorerslijst.

Tekst: Tim Hendriks

Spar Boere Aben Reclame Cuijk Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.