Wedstrijden en standen zondag 8 maart

Senioren — Gepubliceerd op 10 maart 2020 19:15 door Willem Bardoel

De Zwaluw 1 trad thuis aan tegen SIOL, een ploeg die al jaren prima draait in de vierde klasse. In de kermiswedstrijd was De Zwaluw nog veel te sterk voor Katwijkse club, maar het wist dat het vandaag scherp moest zijn en dat de tegenstander uit was op revanche. De eerste helft ging het duel aardig gelijk op. SIOL wist na 35 minuten op voorsprong te komen. Merijn Elbers maakte deze treffer een minuut later ongedaan door de 1-1 te maken.

Na rust kon het beide kanten op en werd na een overtreding op Merijn de bal op de stip gelegd. Wie anders dan Willem van Haren ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Tot tien minuten voor tijd leek een overwinning in de maak, maar SIOL maakte na een knappe aanval 2-2, waarbij de prima spelende inval-doelman Wesley Kerstens compleet kansloos was.

Tot overmaat van ramp werd bij een onschuldig ogend duel, bijna een meter buiten de 16 meter, de bal voor een duwfout op de stip gelegd. SIOL wist deze penalty te benutten. Ondanks nog een paar gevaarlijke situaties was de 2-3 eindstand die bleef staan. Zure nederlaag derhalve voor ons vlaggenschip, dat wederom geen slecht duel speelde. Hopelijk volgende zondag uit tegen Achilles Reek meer geluk.

De Zwaluw 2 trad thuis aan tegen DWSH’18 2 en speelde niet haar beste van het seizoen. De thee werd opgezocht met een 0-1 achterstand. Na rust liep het wat beter bij De Zwaluw en kopte laatste man Dennis Titselaar uit een corner de 1-1 binnen, waardoor De Zwaluw 2 ongeslagen blijft in 2020.

Zwaluw 3 moest op een wat onchristelijker tijdstip, namelijk 13:00uur, aantreden tegen het vierde elftal van Gassel, dat de laatste jaren bekend staat als reuzendoder van De Zwaluw 3. Na een flitsend begin, waarbij Thijs Lamers een grote kans mistte en Rick Giesbers de bal met een fraaie krul op de paal schoot, zakte het wat in aan Zwaluw-zijde. Een terug gelegde corner van Gassel werd voorgetrokken en geheel vrijstaand kopte een Gasselspeler de bal over de uit positie zijnde Tim in het dak van het doel. De aftrap van De Zwaluw was daarna bijzonder te noemen, want de pass van Rick was op maat, Thijs ging de hoek in trok voor en Dirk van Tilburg schoot fraai binnen. Hierna kreeg Gassel nog een grote kans, maar de kanonskogel van deze Gasselnaar wist Tim met twee vuisten uit het doel te ranselen. De Zwaluw speelde te veel in de trechter, waar Gassel met man en macht tegenhield.

Na rust had De Zwaluw 3 de wind mee en ging het ook volle gas naar voren, maar waren de voorzetten of steekpasses continue een prooi voor de heldhaftig optredende Gasselse doelman. Het laatste kwartier was ook laatste man Erwin Kersten voorin te vinden, maar zoals vaak bij de vele pogingen zat er een been tussen van een Gasselnaar. Dirk raakte nog een keer de paal voor de Oeffeltenaren. Gassel was gevaarlijk uit de counter, zo kon een verraderlijke voorzet ternauwernood voor de lijn gekeerd worden. In de laatste minuut leek Rick Giesbers de trekker succesvol over te halen, maar via de rug van de doelman en de binnenkant van de paal rolde de bal terug het veld in. Het wilde vandaag gewoon niet voor de mannen van Pim van Lanen, die hiermee hun titelaspiraties in de koelkast kunnen zetten nu de achterstand op koploper Siol 3, acht verliespunten is.

De Zwaluw 4 speelde een heerlijke derby. Blauw-wit tegen geel-zwart pure voetbalkleuren deze vroege zondagochtend in het onderonsje met VCA 3. Tijdens de kermiswedstrijd werd nog ruim verloren op een voor Zwaluw 4 lieden legendarische dag. Deze zondag mocht De Zwaluw 4 juichend het strijdtoneel verlaten, want in een leuke pot voetbal won het met 1-0. Matchwinnaar was winterstopversterking, Falco Titselaar.

Milsbeek uit altijd lastig. Het hangt op de deur en is alom bekend. De Zwaluw 5 had het met een krappe selectie lastig, maar wist uiteindelijk gewoon weer de drie punten mee naar huis te nemen. Na tweemaal 45 minuten waren er drie goals gevallen: een voor Milsbeek 3 en twee voor Zwaluw 5. De doelpunten kwamen van Rick de Bruijn en Ruud Maas. Ut vijfd blijft hiermee in de top van de ranglijst staan.

De veteranen hebben de kicksen weer uit het vet mogen halen, al vond het eerste duel na de winter in de buitenlucht plaats op het veelbesproken kunstgras. Op de groen mat, die bekend staat om zijn grote formaat in Overloon werd tegen de wedstrijd tegen de Hannes Veteranen van SSS’18 gelijkgespeeld met 1-1. Leon Hoesen nam de gehele Oeffeltse productie voor zijn rekening.

De wedstrijd van de Zwaluw vrouwen werd afgelast.

Bekijk hier de standen en uitslagen.

Tekst: Tim Hendriks

Kombi Bouwmaterialen Evelien Van Neerven Sport Security Art Spar Boere Autoservice VDB Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.