Wedstrijden 27 maart en standen senioren

Senioren — Gepubliceerd op 28 maart 2022 19:55 door Anne Menting

Zwaluw 1 speelde tegen Oostrum. Uit werd ietwat ongelukkig verloren tegen een team dat aardig bovenin meedraait. De Zwaluw ging er volle bak tegen aan, na de ongelukkige nederlaag afgelopen donderdag tegen Montagnards, waarin het een uitstekende mentaliteit liet zien. Het speelde de eerste 20 minuten continue op de helft van de tegenstander en had pech dat na een goede actie van Jeroen Thoonen de bal net niet op zijn plek kwam. Willem van Haren was er heel dichtbij, maar zijn schot werd op het laatst van richting veranderd. Tot de 32ste minuut leek er niets aan de hand, tot ineens Oostrum scoorde. Vlak voor rust was dit weer het geval en stond het tot een ieders verbazing 0-2. Een schot van Youri Geurts trof geen doel en het schot van Jeroen Thoonen even later, was illustrerend voor de fase van De Zwaluw. Een prima poging, niet zichtbaar voor de keeper, normaal zou je zeggen 100% goal. Echter verdween de bal tegen de hand van de keeper, die onwetende was van een zijn ‘glanzparade’. Als de bal er niet in wil, wordt het lastig. Na rust werd het snel 0-3 en ging sv Oostrum erop en verder erover. De Zwaluw deed wat het kon, maar slaagde er niet meer in op gang te komen. Sv Oostrum, liep nog uit tot 0-4, 0-5 en zelfs 0-6. De gifbeker moest helaas helemaal leeg. Het is vervelend dat het er even niet uitkomt, maar we weten wat erin zit. Aanstaande donderdag wacht de uitwedstrijd tegen SV Merselo. Komt allen onze Zwaluwmannen ondersteunen!

Onze dames mochten aantreden tegen Vianen Vooruit, de nummer 2 van de competitie. Een tegenstander waar onze dames nog nooit van wisten te winnen. In een competitie waar de verschillen onderling, op 2 ploegen na, zeer gering zijn delven onze dames vaak het onderspit. Een paar keer, omdat de tegenstander te sterk was, een keer tijdens een offday, maar ook 4x waar het beide kanten uit kon rollen en het de verkeerde kant opviel. Deze zondag een nieuwe kans tegen Vianen. Na een minuut of 10 stond de thuisploeg al met 2-0 voor en leek het een verloren zondag te worden voor onze dames.

Via de in positieve zin zeer aanwezige Anne Menting werd de aansluitingstreffer gemaakt, zodat in het eerste kwartier al 3 doelpunten waar te nemen waren. Hierna ontsprong zich een prachtig voetbalgevecht. 2 teams die er voor de volle 100% voor gingen en weinig weg gaven. Na een kleine 20 minuten wist Naomi Hofmans met een prachtig afstandsschot de 2-2 te maken. Een Vianen speelster keek dit voorbeeld af en schoot even later, op fraaie wijze, de 3-2 binnen. Voor rust was De Zwaluw nog een paar keer gevaarlijk en het was opnieuw Naomi Hofmans die de trekker overhaalde. Bij Vianen vielen de uitmuntende corners op, hieruit werd nog een keer de lat geraakt. Bij het opzoeken van de thee stond het 3-3 in een uiterst aantrekkelijk duel.

Na rust, begon De Zwaluw erg goed en drong aan op de helft van Vianen. Geeke Onder de Linden werd weggestuurd, strandde op de keeper, maar wist al vallende de rebound binnen te tikken 3-4. Vianen liet het hier niet bij zitten en zocht de aanval op. Zo kwam De Zwaluw een keer heel goed weg nadat tot 2x toe een bal niet goed werd weggewerkt, maar Vianen zich in buitenspelpositie speelde. Ondanks het Vianense overwicht, was het was juist De Zwaluw, dat middels een prachtige lob van Debbie Graat op 3-5 voorsprong kwam. Dit na een goede assist van Lisa Verdijk. Met heel veel inzet, maar ook bij vlagen goed veldspel behield De Zwaluw de voorsprong.

10 minuten voor tijd kreeg Vianen Vooruit een penalty voor een handsbal. Dit tot een ieders grote verbazing, maar de prima scheidsrechter van dienst legde de bal, toch echt op de 11 meter stip. De Zwaluw voelde de bui al hangen, maar met een geweldige redding wist doelvrouw Miriam Ter Stege de penalty te pakken. Aan de andere kant Naomi schoot nog een keer gevaarlijk richting doel, maar de doelvrouw van de thuisploeg wist met moeite de bal in 2 instanties te pakken. Didi Ebbers legde de bal door goed storend werk, nog een keer terug op de mee geschoven Maud van Tienen, die haar poging op het dak van het doel zag belandden. In de 89ste minuut wist doelvrouw Miriam met een uiterste reflex nog een doelpoging van Vianen te veredelen.

De laatste minuten was het billenknijpen voor onze dames, maar het keiharde werken werd vandaag beloond. Trainer Thommy was met recht erg trots op zijn dames, die vandaag de zege naar zich toe wisten te trekken in een mooi duel. Hulde ook aan de inzet van alle speelsters die 2x een achterstand wisten om te buigen en bleven knokken.

Zwaluw 2 had vandaag dé mogelijkheid om punten te pakken. Tegen het laag geklasseerde DWSH’18 vergaloppeerde De Zwaluw 2 zich echter. Een totale offday, waarin amper spelers hun niveau haalden, was niet voldoende voor resultaat. Hierdoor gingen de gasten uit Wilbertoord en Sint Hubert met een 0-2 naar huis.

Zwaluw 3 mocht uit naar Vitesse’08 4. Met wederom een hoop gastspelers en selectiedebutanten werd de strijd aangegaan met een topploeg in deze competitie. De Zwaluw deed wat het kon, maar kwam vandaag wat te kort. Het enige Oeffeltse doelpunt kwam van Jesse van Raaphorst op aangeven van Bram Coenen.

De wedstrijd van De Zwaluw 4 werd zaterdagavond nog afgelast op verzoek.

De wedstrijd van De Zwaluw 5 was voor het weekend al verplaatst ivm een spelers gebrek.

Zwaluw 6 had het vandaag moeilijk tegen een jeugdig Olympia'18 8, maar wist wederom te winnen. Met 1-2 ging de ploeg huiswaarts. Mike Langerak en Ruud Maas waren trefzeker.

De Veteranen hebben met 3-1 verloren van de Vense Boys, het café-elftal uit Ven-Zelderheide. Het doelpunt werd gemaakt door Bas van den Bogaard.

Tekst: Tim Hendriks

Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Spar Boere Evelien Van Neerven Sport Autoservice VDB