Walking Football bij De Zwaluw: Op naar een leven lang voetbal

Algemeen, Senioren — Gepubliceerd op 26 maart 2020 10:30 door Dominique Pichel

Tijden veranderen. De focus van een voetbalclub ligt niet alleen meer op het werven van jeugd. Een andere groep wordt een belangrijke doelgroep: 60-plussers. Zo denkt De Zwaluw na om Walking Football binnen de club te integreren. Maar voordat het zover is, willen we onderzoeken of er voldoende draagvlak is hiervoor.

Wat is Walking Football? De naam zegt het al: voetbal zonder rennen. Een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 60-plussers respecteert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. En een spelvorm waarbij spelplezier en plezier maken met elkaar voorop staan, zodat deelnemers niet alleen fysiek maar ook mentaal fit worden of blijven.

Maar wat is nu de essentie van Walking Football? WF is een sportprogramma voor 60-plussers. De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend. Snelwandelen daarentegen mag wel. Het aanspelen van de bal in de voet in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.

Hoe nu verder? Graag willen we, Huub Kempen en Coos Elbers, het Walking Football binnen onze vereniging gaan opzetten. Inmiddels is een stappenplan opgezet. Daarop heeft het bestuur van De Zwaluw enthousiast gereageerd.

Wordt u over bovenstaande enthousiast? Aanmelden kan, bij Huub of Coos. Tot hen kunt u zich ook voor vragen of opmerkingen richten. Telefonisch of via de mail: Huub Kempen (tel. 0610216538) en Coos Elbers (tel. 0613161388),

Wat u misschien nog wilt weten? Dat in de loop van dit jaar een informatiebijeenkomst in de kantine van De Zwaluw volgt, dat bij minimaal 12 aanmeldingen dit project van start zal gaan. Dat De Zwaluw alle medewerking verleent. Dat er video's (zie hieronder) zijn en een plek is voor meer info over walking football: deze site.

Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Atlantic Power Security Art Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Van Alem Fotografie