Vrouwen bekronen jubileum met titel

Senioren — Gepubliceerd op 12 juni 2018 22:35 door Dominique Pichel

De vrouwen van De Zwaluw hebben ons eeuwfeest met goud omrand. Op de zondagochtend van het jubileum sleepten zij de titel van de zesde klasse 606 binnen. De Oeffeltsen waren in een echt kampioensduel op eigen terrein – met honderden fanatieke supporters langs de kant – te sterk voor directe concurrent Heijen/Olympia’18: 3-0.

Zo kwam voor De Zwaluw VR1 een droom uit. Een die niemand begin vorige maand nog voor mogelijk had gehouden, na de nederlagen tegen Hapse Boys VR2 (3-4) en DSV VR1 (5-4), de andere titelconcurrent. Maar door de zege tegen Heijen, de vierde in de laatste vijf duels, eindigden de blauwbroeken alsnog bovenaan. 

De Zwaluw bleek zondagochtend het best bestand tegen de zenuwen. Althans die kreeg de ploeg na een halfuur onder controle, nadat Heijen (zonder echt iets te creëren) uit de startblokken was geschoten. Uiteindelijk werd die rust in het spel omgezet in een voorsprong. Clubtopscorer Geeke onder de Linden pegelde hard raak uit de draai: 1-0.

Gesteund door dat doelpunt vlak voor de pauze ging de ploeg van trainers/coaches Geert Haerkens, Jort Hendriks, Stijn Jansen en Boyd van Sambeek in de tweede helft gestaag verder. Heijen moest komen (dat team moest winnen), maar De Zwaluw gaf niets weg, pas nadat de wedstrijd lang en breed beslist was. Dat gebeurde door doelpunten van Kim Verdijk en Debbie Graat, de 2-0 en de 3-0. 

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest op én naast het veld los. De speelsters en trainers van De Zwaluw vlogen elkaar in de armen en terwijl ze hosten, hadden de toeschouwers een warm applaus over voor de kampioenen. Heijen toonde zich vervolgens een waardig verliezer door ze te feliciteren. De Zwaluw VR1 vervolgde de gedenkwaardige dag met onder meer een rondrit door Oeffelt op de platte kar, een staande ovatie bij de dorpsbrunch in de tent en een feest op het sportpark in de zon.

Voor meer foto's klik hier. Tekst: Dominique Pichel.

« ga terug
Kapsalon Annemarie Spar Boere Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Aben Reclame Cuijk