Veel belangrijke duels dit weekend

Senioren — Gepubliceerd op 12 april 2019 17:10 door Willem Bardoel

Tegen het einde van het seizoen, strijden alle elftallen van De Zwaluw nog voor een hoge klassering of tegen degradatie. Dit weekend levert dat vele interessante confrontaties op.

De Zwaluw 1 bewees zich een slechte dienst door de thuisnederlaag tegen Elsendorp. Natuurlijk is alles nog mogelijk, maar het kampioenschap wordt een moeilijk verhaal. Een nacompetitieplek behoort zeker nog wel tot de mogelijkheden. GVV'57 is daarin een concurrent, en dat maakt de onderlinge confrontatie van zondag extra belangrijk. Kom dus kijken naar deze interessante thuiswedstrijd.

't Twed sprokkelde voor de winterstop behoorlijk wat puntjes, maar na de winterstop gaat dit wat moeizamer. De mannen worden op de ranglijst dan ook door sommige andere ploegen voorbij gestoomd. De wedstrijd tegen SES is een mooie gelegenheid om weer wat meer afstand te nemen van de degradatiezone. Echter, twee weken terug wist De Zwaluw 2 niet te winnen van de Langenboomse hekkensluiter. Lukt het deze keer wel?

De Zwaluw 3 ligt op pole position in de competitie. GVV'57 4 lijkt de grootste uitdager te zijn, maar aanstaande tegenstand DAW 9 (vierde op de ranglijst) won haar laatste drie wedstrijden en heeft slecht vier verliespunten minder dan de Oeffeltenaren.

'T vierd draait een zwaar seizoen, maar kreeg onlangs nieuwe hoop toen het de eerste zege van het seizoen behaalde tegen Toxandria 4. De twee teams ontmoeten elkaar dit weekend opnieuw. Als de strijders van Bert Fransen zondag hetzelfde presteren dan zullen zij op gelijke hoogte komen met het "andere oranje".

De Zwaluw 5 aast op de twee plek achter het ongenaakbare VIOS'38 2. Gelet op het aantal verliespunten, ook hier zijn veel afgelastingen geweest, lijken Estria 4 en Toxandria 3 dit met de Blauwwitten te mogen gaan uitmaken. Dit weekend wacht de hekkensluiter. Dat moeten dus drie punten opleveren.

Ook de dames ontmoeten de nummer laatst. Winnen van SSS'18 VR2 zou er voor zorgen dat de speelsters van Jort Henriks een veilige marge opbouwen met de degradatieplekken.

Bekijk hier de selecties voor deze wedstrijden.

Security Art Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Alem Fotografie Evelien Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Atlantic Power Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie