Uitslagen seniorenteams zijn als het weer: wisselvallig

Senioren — Gepubliceerd op 30 september 2019 13:40 door Dominique Pichel

Af en toe scheen de zon, vervolgens waren er stortregens met behoorlijke windstoten. Het weer in de tweede speelronde van het seizoen was wisselvallig, net als de resultaten van de seniorenteams van De Zwaluw. Zo bleek wel voor het eerste elftal bij Milsbeek, wat uit altijd lastig is, zoals de tekst op de deur van het sportpark ook meldt. 

In het eerste half uur speelde De Zwaluw nog goed tegen de gerenommeerde vierdeklasser. De ploeg van trainer Frans van Deinsen kreeg zelfs drie grote kansen. Boyd van Sambeek, Rinze Verhoeven en Harm Thielen misten echter, aan de andere kant redde Stijn Jansen een keer bijzonder knap met zijn voet waardoor het 0-0 leek te blijven tot aan de rust.


Vlak voor de pauze scoorde Milsbeek echter twee keer. Bij het eerste tegendoelpunt was Stijn na een uitstekende redding verslagen bij de rebound. De 2-0 kwam uit een scherpe voorzet, die binnen werd gelopen. Na rust maakte Merijn nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar meer zat er niet in. Milsbeek kwam namelijk al snel na een goed uitgespeelde aanval op 3-1 en speelde de wedstrijd daarna eenvoudig uit, hoewel Boyd tussendoor nog wel de lat trof. 

Zo bleek dat De Zwaluw nog moet groeien op het nieuwe niveau, al gaat dat zeker goed komen. Als over een klein half jaar Milsbeek weer tegenstander is, kunnen we zien hoe de vlag er voor hangt. Op kermiszondag wacht in elk geval een lastige uitwedstrijd tegen SIOL.

Geweldige teamgeest
De Zwaluw VR1 knokte zich naar een knappe 2-0 zege op Volkel, dat het eerste duel nog met 9-3 won. In een gelijk opgaande eerste helft tekende Anne Menting voor de 1-0, na rust bleef het mede door enkele gemiste grote kansen nog lang spannend. Voor de bevrijding zorgde Marijke Everink met een fraaie treffer. Grote man, of in dit geval gezegd: grote vrouw, bij De Zwaluw was de geweldige teamgeest. Met zes punten uit twee duels werken onze dames toe naar een gigantische krachtmeting, zondag tegen Sambeek in Oeffelt.

Ongeslagen
De Zwaluw 2 speelde bij DWSH’18 2 in Sint-Hubert en nam de drie punten mee. Er werd met 2-0 gewonnen, waardoor het tweede nog ongeslagen is. Voor het elftal van Henri Lamers troffen Jarno Kosman en Luuk Jansen doel. De Zwaluw 3 speelde thuis tegen SIOL 3 in een voor de reserve zesde klasse-duel moordend hoog tempo, waardoor het duel tussen de twee ‘voetballende’ teams een behoorlijk spektakelstuk werd. 

De Zwaluw 3 kwam op voorsprong door een benutte penalty van Milan Haerkens. Daarna voorkwam de SIOL-doelman met een fantastische redding de 2-0 van Thijs Lamers. Debutant-doelman aan Oeffelste zijde Siep Broeren redde ook een keer knap. Toch stond het na een half uur 1-2. De 1-3 was echter de mooiste treffer van de wedstrijd, een kiezelhard schot van de SIOL-linksback die via de onderkant van de lat in het doel verdween. 

Buitenspelval
Na de thee had SIOL het betere spel en volgde de 1-4, waarna De Zwaluw de rug rechtte en terugkwam in de wedstrijd door een doelpunt van Jeroen de Wit. Hierna volgde een behoorlijk stortvloed aan Oeffeltse mogelijkheden, maar de beslissende en gevaarlijk voorzetten konden niet afgemaakt worden. Uiteindelijk viel de 3-4 toch, Milan ontsnapte een keer aan de buitenspelval, maar die kwam te laat om aanspraak te maken op meer. 

Voor De Zwaluw 4 stond een heel lastige uitwedstrijd tegen Heijen 3, met enkele oud-eerste elftalspelers, op het programma staan. Toch ging de ploeg maar net ten onder en waren twee tegendoelpunten uiterst ongelukkig te noemen, jammer want de manschappen van Bert Fransen gaven in elk geval goed thuis. Tijdens de 3-2 uitnederlaag kwamen de doelpunten van Leon Kerstens en Niek Geurts. 

Genieten
Voor De Zwaluw 5 stond er een bijzondere tegenstander op het programma, namelijk het eerste elftal van Westerbeekse Boys (overigens ook het enige elftal van dit kerkdorp). Na een 0-0 in de eerste helft ging ut Vijfde de tweede helft erop en erover. Met beauty’s van Willem Menting, een voorzet die in-een-keer binnenviel, en van Mike Langerak was er afdoende te genieten voor leiders Cliff van Sambeek en Jan van Gelder. Het werd uiteindelijk 5-0, via nog een keer Mike, Rob Jilisen en Tom Maassen.

Onze veteranen kwamen afgelopen zaterdag door een spelerstekort helaas niet in actie.

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Evelien Security Art Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Atlantic Power Kapsalon Annemarie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Spar Boere