Tweede zege De Zwaluw in vijf dagen

Senioren — Gepubliceerd op 13 april 2018 11:15 door Dominique Pichel

Op het tweede veld van SC St. Hubert, omdat verlichting deze donderdagavond noodzakelijk was, begon De Zwaluw zeer sterk aan de inhaalwedstrijd. Met goed combinatievoetbal leek het elftal bevrijd van alle mogelijke spanningen en verwachtingen die er zijn rondom het jubileumjaar. Al snel stuurde Youri Geurts Merijn Elbers op rechts weg en diens voorzet werd door Boyd van Sambeek goed binnen gekopt. De 0-1 leek de aanzet tot veel meer.

Maar niets was wat het leek. In plaats van De Zwaluw was het juist St. Hubert dat zich gesterkt voelde door die treffer. De thuisploeg nam in het middelste gedeelte van de eerste helft brutaal de overhand. Het was doelman Koen Minten die De Zwaluw met een prima redding op de been hield. De laatste tien minuten voor rust waren weer voor De Zwaluw waar Harm Thielen pech had met een mooie kopbal op een voorzet van Boyd van Sambeek.

Gelijkenis
En waarachtig de tweede helft was een kopie van de eerste. De Zwaluw begon weer sterk, St. Hubert pakte het middenstuk en De Zwaluw weer de laatste tien minuten. Verder houdt de gelijkenis op. Er gebeurde namelijk veel meer dan in de eerste helft. Zo moest Koen Minten tweemaal handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. En toen Harm Thielen (direct rood) het veld moest verlaten leek het een kwestie van tijd dat Sint Hubert zou gaan scoren.

Maar juist na de rode kaart én dus de man meer voor St. Hubert, was het die ploeg die de draad kwijt was. De ingevallen Willem Bardoel passte op Rick Maassen die met zijn ‘zwakkere’ linker fenomenaal uithaalde en de doelman kansloos liet. Na een vrije trap van De Zwaluw werd de bal in het doelgebied van St. Hubert niet goed weggewerkt. Opnieuw was het Rick Maassen die er als de kippen bij was om de wedstrijd in het slot te gooien: 0-3.

Unicum?
Vlak voor tijd kreeg ook Gijs van Maasacker van St. Hubert de rode kaart (2x geel). Met tien tegen tien kreeg de thuisploeg daarna nog wel een mooie kans op de eretreffer, die zeker verdiend was, maar één der Sint Hubertspelers miste jammerlijk.

De Zwaluw kan zondag tegen Odiliapeel drie overwinningen behalen in acht dagen. De vraag van de verslaggever aan de historici is of dit een unicum is in het 100-jarig bestaan van onze club. Odiliapeel is overigens een lastig te bespelen tegenstander, die nog boven De Zwaluw bivakkeert. Wat zou de competitie nog kunnen brengen als zondag gewonnen wordt? We gaan maar niet tellen. Eerst zondag maar eens zien te winnen in Odiliapeel.

Tekst: Arno van Haren.

Van Neerven Sport Atlantic Power Evelien Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Security Art Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Spar Boere