Twee VAR-momentjes bij MO15

Jeugd — Gepubliceerd op 26 maart 2019 10:45 door Anne Menting

Na een korte voetbalstop, carnaval, een vrije zaterdag en een afgelaste wedstrijd werd het weer eens hoog tijd de zaterdag nuttig te besteden. Voetballen dus. Onze tegenstander was ditmaal het combinatieteam van Vianen en Beers. We speelden de uitwedstrijd in Vianen, op het hoofdveld met een prima grasmat. De concurrent om de koppositie had eerder die dag gewonnen, dus de boodschap voor de meiden van de Zwaluw/Achates MO15 was simpel winnen. Maar hoe eenvoudig deze boodschap was de uitvoering was lastiger en het werd nog een spannende wedstrijd in Vianen.

De Zwaluw/Achates MO15 begon sterk aan de wedstrijd. Er werd goed opgebouwd en door het inschuiven van de achterhoedespeelsters kon op het middenveld vaak een vrije “man” aangespeeld worden. De voorhoede was scherp en maakt het de meiden van Vianen en Beers lastig. Kansen genoeg om de score te openen, zowel van dichtbij als van net buiten de zestien. Echter het doel van 7,32 m breed en 2,44 m hoog bleek toch nog te klein om de bal tussen de palen te mikken. Iets meer rust en beter richten zou ons een goede dienst hebben bewezen.

Door het solide spel van onze achterhoede kreeg de thuisploeg echter geen grote kansen en was het wachten tot de Zwaluw/Achates MO15 de voorsprong zou nemen. Maud was de hele wedstrijd al goed op dreef en met een van haar acties speelde ze zich goed vrij en kon fraai scoren 0-1. Ook de tweede treffer kwam op haar naam te staan, door alert te reageren op een corner, kon ze van dichtbij de bal binnen tikken 0-2. De Zwaluw/Achates domineerde met goed voetbal en veel inzet de gehele eerste helft. Met een 0-2 stand gingen we de rust in. Een voorsprong die gezien het overwicht niet meer weggegeven mocht worden.

MO15-Vianen

De tweede helft verliep echter geheel anders. Vianen/Beers had twee nieuwe vleugelaanvallers in het veld gebracht en gingen ondanks de achterstand voor 100% de strijd met ons aan. De rechtsbuiten van Vianen/Beers kreeg na een mooie passeeractie een vrije doorgang naar ons doel. Maar wij hebben altijd nog een Mees achter de hand. Met een correcte schouderduw werd de tegenstandster van de bal gezet en tuimelde op de grond. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in en gaf de thuisploeg een vrije trap net buiten de zestien. Een VAR-momentje? Helaas geen VAR aanwezig in Vianen en beroerder voor ons, de vrije trap werd er ook nog ingeschoten 1-2. Deze “ansluß-treffer” gaf de thuisploeg extra moed en wij werden geheel op onze helft teruggedrongen. Vianen/Beers had nu de overhand. Via de snelle uitvallen over de zijkanten konden zij regelmatig gevaarlijk worden.

De gelijkmaker hing in de lucht en de spanning steeg in en langs het veld bij elke aanval van de thuisploeg. Hersens werden in de dug-out gepijnigd: “wisselen en het slot op de deur, of toch proberen de derde goal te scoren”. Er volgden nog een aantal hachelijke momenten voor ons doel, maar we hielden stand. Voetballend kwamen we er niet meer uit, maar op inzet kregen we zo nu en dan toch nog een kans. Het duurde tot lang in de tweede helft voordat de verlossende treffer werd gescoord. Maud kon op links doorbreken en kon de bal net voor de achterlijn (of was de bal de lijn gepasseerd?) nog voorgeven. Isabelle was er als de kippen bij en joeg de bal onberispelijk achter de doelman in de touwen 1-3. Een tweede VAR-momentje. Er is er maar een iemand die met zekerheid kan zeggen of de bal over de achterlijn was. Misschien horen we het nog.

Met de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. De 3 punten gingen weliswaar zwaarbevochten, maar toch terecht mee naar huis. Olympia ’18 onze volgende tegenstander van volgende week heeft slecht enkele uren kunnen genieten van de koppositie. Voor nu: de MO15 bovenaan, vier gespeeld, 12 punten en 18 doelpunten voor en 1 tegen.

Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Atlantic Power Evelien Van Alem Fotografie Security Art Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport