Tussenstanden senioren teams

Senioren — Gepubliceerd op 10 februari 2020 17:30 door Willem Bardoel

Terwijl het frisse weer anders doet vermoeden, zijn enkele van onze seniorenteams al weer ontwaakt uit hun winterslaap. En dat in de derde week van januari al! Hoe doen De Zwaluw teams het en hoe staan ze er voor in de stand? Even een korte terugblik, zeker ook omdat niet iedereen over de voetbal.nl app beschikt.

De Zwaluw 1
Zwaluw 1 staat op de negende plaats met veertien punten uit twaalf wedstrijden. Veel complimenten tot nu toe. Soms zichzelf te weinig beloond in de vorm van punten, al lijkt de ommekeer daar na de uitstekende overwinning op SCMH. Ons vlaggenschip laat nagenoeg iedere week zien vierde klasse waardig te zijn en blijkt me te kunnen tegen sterke tegenstanders. Als het er in slaagt het aantal kansen, die er iedere wedstrijd zeker zijn, eerder te benutten dan zal het zichzelf snel veilig spelen. Maar het is natuurlijk gewoon prettig dat ons eerste elftal na jaren vijfde klasse, op niveau speelt en wekelijks uitgedaagd wordt. 

De Zwaluw VR1
Onze dames vinden we terug op een prima zesde plek met zestien punten uit elf wedstrijden. De wedstrijden die gewonnen konden worden, werden gewonnen en in enkele andere wedstrijden was de tegenstander een maatje te groot. Daarbij misten onze dames in veel duels (enkele)sterkhoudsters, wat de wedstrijden nog uitdagender maakt. Dit werd overigens veelal ontzettend goed opgevangen door speelsters van de MO-19. Met een goede dosis inzet en werklust kan er hopelijk na de winterstop weer een mooi aantal punten gepakt worden. Als er dan ook nog iets gemakkelijker gescoord wordt, moet dat zeker gaan lukken. 

De Zwaluw 2
Ons twed pakte de afgelopen twee zondagen hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Zoals gezegd is het gat met Zwaluw 1 en Zwaluw 2 verkleind door het acteren in de reserve 4de klasse. Er werden een paar grotere nederlagen geleden, maar dat was tegen de top van het klassement. Daarnaast valt het niet altijd mee omdat je als tweede elftal vaak afhankelijk bent van hoe fit De Zwaluw 1 en je bijna wekelijks met een andere samenstelling op het veld staat. Derhalve mogen trainer Henri Lamers en leiders Stijn van Tits en Gijs Jansen tevreden zijn met de resultaten tot nu toe. 

De Zwaluw 3
Ons derde moest bij de compeititiestart gelijk tegen een titelkandidaat en verslikte zich snel in Astrantia. Hierdoor was de start haperende voor de mannen van Pim van Lanen en Coen Artz. Na de eerste vier wedstrijden stond De Zwaluw 3, slechts zevende. Dat is echter als sneeuw voor de zon verdwenen, na een reeks, voornamelijk stevige overwinningen. In de tot nu toe tien gespeelde wedstrijden wist De Zwaluw liefst 47x te scoren, met daarbij vaak fraai en verzorgd voetbal. Dat voetbal zal ook na de winterstop te zien zijn, vraag is vooral hoe fit en goed gaat De Zwaluw 3 zijn tegen de sterke teams in de competitie, zoals SIOL 3, DWSH’18 5, Vitesse’08 5 en Astrantia 2? 

De Zwaluw 4
Voor leider Bert Fransen werd het er aan het begin van het seizoen niet makkelijker op toen zijn selectie uitdunde. De eerste paar wedstrijden leverden nipte nederlagen, waarna een aantal forse oorwassingen volgden. Dit overigens tegen hele sterke ploegen, de poule van De Zwaluw 4 is opgebouwd uit twee verschillende categorieën. De bovenste ploegen die er ver bovenuit steken en een onderste helft, waar een ieder meer aan elkaar gewaagd is. Wedstrijd 7 volgde de ommekeer voor De Zwaluw 4. Thuis tegen Gassel 3 werd met 4-1 gewonnen, waarna een week later met 6-0 werd gewonnen van Vitesse’08 4. Het team roerde zich op de transfermarkt en kan hopelijk na de winter lekker meedraaien. 

De Zwaluw 5
Het team van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek, werd ietwat anders ingedeeld dan de jaren ervoor en draait lekker mee in de competitie. Er werd bijzonder eenvoudig gescoord, liefst 38 x en de sfeer en opkomst zijn uitstekend. Het zou mooi zijn als deze reeks na de winterstop voortgezet kan worden.

Door: Tim Hendriks

Dowload de lijst door hier te klikken.

« ga terug
Van Alem Fotografie Atlantic Power Van Neerven Sport Spar Boere Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Evelien Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Kapsalon Annemarie