Tien Manders 75 jaar lid

Algemeen — Gepubliceerd op 09 februari 2022 09:45 door Anne Menting

Het komt zeer zelden voor dat iemand 75 jaar lid is van onze vereniging. Maar afgelopen zaterdag hebben we het speldje dat bij dit bijzondere jubileum hoort, uit mogen reiken aan Tien Manders. Tien heeft in deze 75 jaar bijna de hele geschiedenis van onze 104-jarige vereniging meegemaakt. Zoals de verhuizing van Den Berg, via Het Dorp naar de Hoge Hoek, het ontstaan van de jeugdafdeling, de bouw van de tribune en het 100-jarig Jubileum.

En hij is niet alleen al die jaren lid van de vereniging geweest, maar heeft zich gedurende die lange tijd ook altijd enorm ingezet voor De Zwaluw. Zo was hij bestuurslid van 1963 tot 1993, waarvan 25 jaar als jeugdvoorzitter en jeugdsecretaris.

De jeugdleiders kwamen in die tijd elke zaterdag bij Tien en zijn vrouw Ger de ballen en shirts halen. En na de wedstrijden weer alles terugbrengen zodat het gewassen kon worden. Dan was het natuurlijk ook tijd om met een bakje koffie de dag door te nemen en kwamen de mooiste verhalen voorbij. Na zijn jaren in het bestuur kwamen zijn kwaliteiten als timmerman goed van pas toen hij de groenploeg kwam versterken. Dit heef hij tot op hoge leeftijd volgehouden.

Terecht is hij voor al deze zaken vaak onderscheiden. Van Lid van verdienste, de zilveren KNVB speld, Erelid van De Zwaluw tot een Koninklijke onderscheiding. En daar is nu dus het jubileumspeldje 75 jaar lidmaatschap bijgekomen.

Helaas was het nu niet mogelijk om het speldje tijdens de Nieuwjaarsreceptie uit te reiken en moest dit in besloten kring gebeuren. Hopelijk krijgen we snel de mogelijkheid om dit in te halen.

Wij feliciteren Tien en zijn familie nogmaals met dit jubileum en bedanken hem voor alles wat hij gedurende deze 75 jaar voor De Zwaluw heeft betekend.

Onderscheiding Tien Manders

Spar Boere Evelien Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB