Terugblik zondag 7 mei

— Gepubliceerd op 12 mei 2023 20:20 door Tim Hendriks

Zwaluw 1

Zwaluw 1 speelde thuis tegen laagvlieger SVS uit Stevensbeek. Een team dat overigens dit seizoen door een ijzeren discipline en veel inzet al 19 punten bij elkaar had verzameld.

 

De Zwaluw begon wat tam en kwam goed weg toen in de 12de minuut SVS de paal raakte. Daarna nam de Zwaluw het heft in handen en wist Jeroen Thoonen helaas een 1 op 1 niet te verzilveren. In de 36ste minuut was het Youri Geurts die op doel schoot, waarna Sal Langerak binnen werkt. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 39ste minuut kopt aanvoerder Harm Thielen binnen. Op aangeven van, hoe kan het ook anders, Boyd van Sambeek. 1-0 is de ruststand. Na rust verdubbeld Harm Thielen de score met een puntgave volley vanaf de 16 meter. Geen vuiltje aan de lucht tot op dat moment. De Zwaluw domineert de wedstrijd. Na een uur spelen krijgt Sam Raap in kort tijdbestek 2x geel en dus rood. De Zwaluw moet het laatste half uur met 10 man zien door te komen. Daar leek het in te slagen. Boyd probeerde het met een technisch perfect schot van de rand 16, maar zijn fraaie poging belandde op de lat. Roel Graat schoot nog een keer rakelings voorlangs. Uit een corner in de 84ste minuut kopt Juul Beerkens van SVS de 2-1 binnen. Snel wordt de bal gepakt, SVS heeft ineens weer hoop en gooit fysiek veel in de strijd. Nadat Harm Fransen namens de gasten eerst een grote kans verprutst heeft wordt er op de goed in gevallen Stijn Maassen een overtreding gemaakt. De scheidsrechter genegeerd deze en laat door spelen. Uit de counter komt invaller Harm Franssen vrij voor Zwaluw-doelman Thomas Jans. Die weet in eerste instantie nog te redden, maar moet op een rebound het antwoord schuldig blijven. In minuut 89 word het hierdoor 2-2. Niet veel later is de wedstrijd voorbij. De Zwaluw leed puntverlies in strijd om een zo hoog mogelijke eindklassering en kon de voorsprong met een man minder niet vast houden. Conclusie; deze wedstrijd snel vergeten en de laatste 2 wedstrijden lekker utispelen. Te beginnen komende zondag op het pittoreske Sportpark Bos en Berg in Wellerlooi. Nog 2 wedstrijden om in een flow te geraken voor de nacompetitie. Wanneer hier exacte data bekend van zijn, zullen deze bekend gemaakt worden. 

 

Daar de Zwaluw 1 – SVS de enige wedstrijd in de standaardklasse was die doorging was, de Gelderlander, als ook 4 fotograven aanwezig. 

Hierbij de link naar de foto’s van Jeff Meijs en die van Bas Delhij

Onze Vrouwen kwamen de afgelopen 2 inhaal weken niet in actie. 

De Zwaluw 2 verloor vorige week zondag, jammergenoeg 1-2 van Vianen Vooruit 2. Overigens werd de Zwaluw 2 in de uitwedstrijd bij Siol ook op de gevoelige plaat vastgelegd.

 

De Zwaluw 3 won een week eerder het inhaal duel tegen HBV Beers 3 met 2-3. Dit na een 2-0 achterstand met de rust. De doelpunten kwamen van Merijn Elbers, Jort Hendriks en hulde aan de winnende treffer van Robert Cornelissen. Deze vrije trap in de 89ste minuut ging er schitterend in. 

 

De Zwaluw 4 speelde uit tegen Vios’38 2 en had wat goed te maken van een schandalig slechte thuiswedstrijd. Deze keer ging het een stuk beter/scherper van start tegen de jeugdige opponent.  In een vermakelijk duel probeerden beide teams te voetballen, maar waren door goed verdedigingswerk kansen spaarzamer. Vios’38 kreeg door een miscommunicatie een 1 op 1, maar deze werd tegen de Zwaluw-doelman aangeschoten. De Vios’38 doelman wist de ballen die in zijn omgeving kwamen te pareren. Vlak voor rust wist een Vios’38-speler 2 Zwaluw spelers met een beweging het bos in te sturen en schoot de bal richting de bovenhoek, maar de Zwaluw-doelman kon er nog niet een hand achter krijgen. Niet veel later wist Luuk Jansen in allerijl een gevaarlijke situatie te verijdelen ten koste van een corner. Deze corner werd door de Vios’38 spits onderkant binnen gekopt. De Zwaluw doelman kon er niet meer bij. 1-0 rust voor de thuisploeg. Na rust wist Luuk Jansen eveneens uit een corner te koppen en raakte de lat. Uit een goede aanval maakte de Zwaluw de verdiende gelijkmaker. Thijs Lamers (krol) wist beheerst binnen te schieten. De wedstrijd bleef spannend, de snelheid van Vios’38 tegenover aardig spel van de Zwaluw. In de 85ste minuut kreeg de thuisploeg een penalty. Dit na een vermeende handsbal. Deze werd naast geschoten, waardoor de stand 1-1 bleef. 1-1 was eigenlijk ook de meest logische eindstand van deze bij vlagen leuke en sportieve derby. 

 

Zwaluw 5 mocht eerst tegen Vitesse’08 6 spelen en kende toen een beroerd start. Hoe beroerd? Het stond al snel met 0-3 achter. Met veel strijd en inzet wist het deze achterstand knap om te buigen in jawel een 6-4 zege. Een prima prestatie. Doelpunten werden gemaakt door Ruud Maas 2, Mark Artz, Rick Vissers en 2 maal gastspeler Thijs Lamers. Ook afgelopen zondag kwam de Zwaluw 5 in actie en wist tegen het jonge DSV 8 knap 3 punten mee te nemen. Ruud Maas en Koen Verstelle wisten te scoren, waar DSV 1x scoorde. 1-2 eindstand derhalve. 

 

De Zwaluw veteranen speelde de laatste wedstrijddag van april tegen Vianen Vooruit en zetten een monsterscore op het bord. Het werd namelijk 11-2. Wout van den Born, Eric van Hout, Felix Hermens, Roy Gieben scoorden ieder 2x. Sven Laläar, Arno van Haren en Peter Thoonen deden dit allen 1 maal. 

De afgelopen zaterdag was VCA de tegenstander en deze wedstrijd werd nipt verloren. 3-5. Bas van den Boogaard scoorde 2 maal, gastspeler Roy Gieben 1x. 

« ga terug
Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Evelien Van Neerven Sport Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere