Terugblik zondag 29 mei

Senioren — Gepubliceerd op 02 juni 2022 19:40 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 had vrij vanwege het oneven aantal teams in de competitie. Maandag 2 de pinksterdag sluit de Zwaluw de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Stormvogels’28.  Een leuk affiche en onze jongens verdienen alle support.

Onze vrouwen wisten dat het deze zondag geen fijne zondag zou worden. Tegen de bijna kampioen FC Venlo hield het thuis de schade nog beperkt. Deze zondag was het helaas anders. Binnen 5 minuten was het al 2-0. Dan wordt het lastig, tegen een team dat bijna 100x scoorde en nog maar 10 tegentreffers had. Onze dames deden wat ze konden, maar het was te weinig om tegenstand van formaat te bieden. Na 2x 45 minute stond er een eclatante 9-0 op het bord. Schouders omhoog, nog 2 wedstrijden om het seizoen lekker uit te spelen.

Zwaluw 2, speelde thuis tegen Montagnards 2. Met een zeer gemêleerd gezelschap werd aangetreden tegen een stevige middenmoter. Zwaluw 2 kwam op een 2-0 achterstand, maar wist de rug te rechten. Dominique Pichel, Merijn Elbers en Dennis Titselaar wisten te scoren, waardoor de stand 3-2 werd. Doelman Stijn Jansen greep daarna nog een keer uitstekend in en het team kwam nog een keer goed weg toen een bal onderkant lat, via de binnenkant van de paal uit het doel stuiterde. Met deze overwinning sluit het team van Gijs Jansen en Micha Jans goed af. Al helemaal, omdat op deze wijze de rode lantaarn nog werd overgedragen aan Hapse Boys 3. Voor sommige spelers was het zelfs de eerste zege van het seizoen. Voor het team de 2de zege, maar een hele knappe prestatie.

De wedstrijd van Zwaluw 3 werd uitgesteld en zal op donderdagavond 9 juni gespeeld worden, waar het aan mag treden tegen EGS’20 5. 

Zwaluw 4 ging zeer vroeg op pad naar Afferden, waar het aan mocht treden tegen de kampioen HRC’27 1. Hoe vroeg? Om 09:30 werd er al afgetrapt op de puike grasmat van sportpark de Alverman. (voor wie wil weten waar de Alvermannetjes vandaan komen). De Zwaluw stond in het begin onder druk en had moeite het spel te maken. De midden-midden van de thuisploeg was al een keer gevaarlijk met het voorslingeren van een korte corner. Bij zijn 2de poging werd de bal, al dan niet met de hand, binnen gewerkt 1-0. De Zwaluw kreeg langzaam aan wat meer grip op het duel en speelde naar behoren. Toch had HRC nog geen grote mogelijkheid, maar een vrije trap kon net naast getikt worden. Terwijl de Zwaluw wat corners kreeg kwam het met 10 man te staan vlak voor rust ivm commentaar op de leiding. Van een man-meer was geen sprake, want de Zwaluw speelde nog steeds veel op de helft van de thuisploeg. Toch kreeg de thuisploeg, de mogelijkheid op de 2-0, maar de vingertoppen van de Oeffeltse doelman voorkwamen dit. De hieruit volgende, lastige rebound werd gemist. Met 1-0 werd de thee opgezocht. Na rust was de Zwaluw heer en meester. Met heel veel inzet en goede druk van de voorwaartsen werd getracht een doelpunt te maken. Veel schoten konden geblokt worden. Wel was het waken voor de counter. Zo kwam een HRC-speler vrij voor de Zwaluw-keeper, maar lobte de bal gehaast naast. Een goede poging van Thijs Lamers, verdween via de vingertoppen van de HRC-doelman op de paal. De goed ingevallen Jeroen de Wit, had als rechtsback de drang naar voren en was veelvuldig voorin te vinden. Rick Giesbers bediende hem na een ruim uur spelen op maat en Jeroen schoot goed binnen 1-1. Voor de Zwaluw het credo, erop en erover. Ondanks het veelvuldig op de helft van de tegenstander spelende Zwaluw 4, bleven mega-kansen uit. HRC had vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid, de midden-midden behield overzicht en lanceerde bijna zijn medespeler, maar goed verdedigend werk van Andy van Elst verhinderde een doelpunt. De Zwaluw wilde nog volle bak, maar er was te weinig tijd om de 3punten mee te nemen. Desalniettemin een keurig resultaat tegen de kampioen. 

Zwaluw 6 had het gelegenheid het voorprogramma te aanschouwen, want zij speelde na Zwaluw 4 op het uitstekende hoofdveld van HRC’27 tegen HRC’27 2. Een team dat net 11 man bij elkaar kreeg, maar dat maakte vele krachten los. Ons 6de elftal had het erg lastig deze zondag en met hangen en wurgen werd een 2-3 overwinning uit het vuur gesleept. Met grote dank aan de immer betrouwbare doelman Wesley Kerstens die tot 3 maal toe een 1 tegen 1 situatie meester was. De doelpunten kwamen van, wie anders dan, Koen Verstelle 2 maal. Het absolute hoogtepunt was een fantastische vrije trap van Tom Maassen. Zwaluw 6 blijft heirdoor bovenaan staan en mag maandag nog een 1x aantreden. Dan speelt het tegen Astrantia 2. 

Onze vetarenen speelden weer een keer tegen Vense Boys. Met 0-0 werd de rust opgezocht, na rust zette Theo Janssen de veteranen op voorsprong. Helaas kon hier niet lang genoten van worden, want de Vense Boys gingen hierna erop en erover. Uiteindelijk werd het 5-1.

Bekijk hier de geupdate topscorerslijst.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Autoservice VDB Spar Boere Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie