Terugblik zondag 21

— Gepubliceerd op 26 mei 2023 09:30 door Tim Hendriks

De 3de zondag van mei stond in het teken voor vele teams voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Zwaluw 1 speelde tegen BVV’27, onze dames speelden tegen Prinses Irene Vrouwen 2. Zwaluw 2 en Zwaluw 3 speelden thuis tegen respectievelijk JVC Cuijk 2 en vv Gassel 2. Zwaluw 5 tegen Hrc’27 1 en Zwaluw 4 uit tegen DSV 5.

Zwaluw 1

Zwaluw 1 wilde het seizoen sowieso winnend afsluiten, omdat dan met een beetje mazzel een 3de plaats gerealiseerd kon worden. Tegen nummer 11 BVV’27 zou dat zeker moeten lukken. Na een wat tam begin kreeg de Zwaluw wat kansen aan het begin, maar wist niet te scoren. Boyd van Sambeek was er een keer heel dicht bij, maar kwam net niet goed uit. Doelman Thomas Jans hoefde slechts 1x op te treden. Na rust wist Jeroen Thoonen de ban te breken door te scoren uit een corner van Boyd van Sambeek. In de 75ste minuut moest Thomas nog een keer handelend optreden, maar verder gebeurde er niet veel. Kortom niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar de Zwaluw 1 won, het hield de 0, behaalde de 3de plaats en won ook nog de 3de periode! Een heel fijn slot van de competitie, op naar de nacompetitie op zondag 4 juni. 

 

Zwaluw Vrouwen

Onze dames mochten om 09:30 uur aantreden in Nistelrode tegen Prinses Irene Vrouwen 2. Het nadeel wat onze dames ondervinden is veel 2de elftallen, die thuis ineens veel sterker voor de dag komen, omdat spelers uitlenen van een in een standaardklasse meedraaiend eerste elftal mogelijk is. Ondanks dat speelde onze dames vooral een ijzersterke 2de heflt. Helaas was het niet meer genoeg om de ruststand ongedaan te maken. Uiteindelijk werd het 7-5. Geeke Onder de Linden scoorde er 4, Lysanne Cremers scoorde uit een penalty. Onze dames mogen nog 2x aan de bak. Hopelijk kan het seizoen in elk geval goed afgesloten worden. 

 

Zwaluw 2

Zwaluw 2 speelde tegen het ervaren JVC Cuijk 2 en bood zoals het hele seizoen goed tegenstand. Het creerde kansen, maar zag de tegenstander er meer maken. Nee het was niet het seizoen van Zwaluw 2, maar aan de inzet lag het absoluut niet. Deze keer werd het 2-4. Martijn Moers en Andy van Elst scoorden. De 3de helft was zoals het hele seizoen ook al, wederom goud! 

 

Zwaluw 3

Na de mindere wedstrijd van vorige week was Zwaluw 3 uit op revanche en vond in Gassel 2 een ideale sparringspartner. Met liefst 6-2 won de ploeg van Gijs Jansen en Micha Jans. Jort Hendriks 2x, Dennis Titselaar, Dirk van Tilburg, Willem Bardoel en Cees Eyberen waren trefzeker. 

 

Zwaluw 4 

Vooraf muziek uit een box? Deze zondag gebeurde het zomaar. De afscheid nemende Michel Jansen wilde er een fijne zondag van maken en zorgde voor wat sfeer vooraf in de kleedkamer. Jammer genoeg zat zijn eigen wedstrijd er na een half uur al op door blessure. Het stond toen al 3-0 voor de thuisploeg. Roy Gieben kopte namens de Zwaluw el goed in, maar de DSV-doelman wist met een handbal redding de 0-1 te voorkomen. DSV 5 was snel in de omschakeling en ook nog eens zeer effectief. Na rust, waarin de muziek weer gedraaid. Zat er ook meer muziek in de Zwaluw 4. Harm Miggiels kopte een corner van Roy binnen. Even later stond de Zwaluw met 10 man, maar ging Roy een actie aan. Het leek te lang te duren, maar via Erwin Kersten, Thijs Lamers, vond Erwin, Rick Giesbers die uit een pareltje van een aanval de 3-2 maakte. Uit corner waarin de Zwaluw-doelman een black out had werd het 4-2. De ban was daarna gebroken. De eveneens afscheid nemende Giel van Huisseling viel geblesseerd uit en de Zwaluw kon haar rug niet meer rechten. De rappe voorhoede van DSV wel. De 5-2 werd kiezelhard binnengeschoten. De 6-2 was een kopbal in het dak van het doel, de 7-2 een ziedend schot en het werd zelfs 8-2, door de voorstopper die mee op was komen. Het seizoen eindigde in mineur. Gelukkig was het resultaat snel vergeten, omdat er een natje en een droogje klaar stond. 

 

Zwaluw 5

Zwaluw 5 speelde thuis tegen HRC’27 1 dat bij winst kampioen kon worden. Reden om de wedstrijd met het Oeffeltse hoofdveld als strijdtoneel te laten plaats vinden. Daarbij was het voor de in SJO Maasduinen opgaande vereniging, de laatste keer dat een team uit Afferden kampioen kon worden. Veel publiek aan de zijlijn. Zwaluw 5 maakte nogal wat fouten, wat de tegenstander hielp. Het werd 1-5. Koen Verstelle maakte de Oeffeltse goal.

Zwaluw veteranen.

Onze veteranen speelden uit tegen het ijzersterke Excellent uit Oploo. Het werd 5-1. Doelpunt kwam van Eric van Hout. 

« ga terug
Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn Spar Boere Evelien Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.