Terugblik zondag 14 mei

— Gepubliceerd op 18 mei 2023 20:15 door Tim Hendriks

Op de 2de zondag van mei kwamen al onze seniorenteams in actie. Zwaluw 1 speelde uit in Wellerlooi tegen Resia op het prachtige sportpark Bos & Heide. Onze dames speelden thuis tegen Vianen Vooruit. Zwaluw 2 en Zwaluw 4 speelden tegen Achates. Zwaluw 5 mocht tegen Sambeek 5, Zwaluw 3 in Haps tegen Hapse Boijs 3. 

 

Zwaluw 1

Ons eerste elftal had thuis gelijk gespeeld tegen RESIA. Dat was toen qua spelbeeld wat vertekend, maar in de stand niet. Nu waren de rollen omgedraaid. De Zwaluw staat 4de, Resia 6de en voor hen was het seizoen eigenlijk al klaar. Alleen de motivatie, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend was wellicht een reden om het thuispubliek voor de seizoen afsluiting te vermaken. Voor Zwaluw 1, dat aantrad met een wat andere formatie dan gebruikelijk, was het een beetje het beeld van het vaker dit seizoen. Beter zijn, maar de kansen niet voldoende benutten, waardoor de tegenstander in de wedstrijd blijft. Via Jeroen Thoonen werd het 0-1 na een kleine 25 minuten spelen. Voor rust deed Resia wat terug. Jeroen was na de rust bij en rebound als de kippen bij om de 1-2 binnen te werken. Na een 70 minuten spelen maakte Sal Langerak op aangeven van, hoe kan het dit seizoen ook anders, Boyd van Sambeek de 1-3. Een kwartier voor tijd kwam Resia nog terug tot 2-3. Belangrijkste was de 3 punten waren weer binnen. Dat het wellicht ‘beter’ kon, maakt verder niet uit. Het vizier mag naar de nacompetitie, maar natuurlijk zal de ploeg van Michel van de Venn zondag tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen BVV’27 op ons eigen sportpark het publiek zeker nog wat voor willen schotelen. Opdat het met een lekker gevoel de nacompetitie in kan gaan. Allez les blues! 

 

Zwaluw Vrouwen

Onze dames speelden tegen Vianen Vooruit, een gelijkwaardige tegenstander, waar het dubbeltje de goede kant op moet willen vallen en onze vrouwen op 100% moeten spelen. Het begin was er 1 in mineur, want binnen 5 minuten stond het al 0-2. Niet dat onze dames het er bij lieten zitten, want veerkracht daar zit het wel goed mee! Via Naomi Hofmans en een penalty van captain Lysanne Cremers was de stand weer recht getrokken. Hierna was het Vianen dat de doelpunten maakte en de Zwaluw dat de kansen niet benutte. Gevolg de ruststand was 2-5 en dan wordt het lastig. Ondanks een overwicht, wist alleen Geeke Onder de Linden, op aangeven van Lysanne nog te scoren. Helaas het dubbeltje viel niet de goede kant op. Komende zondag een nieuwe poging uit tegen Prinses Irene Vrouwen 2. Onze vrouwen moeten dan wel de slaap op tijd uit hebben, want de aanvangstijd in Nistelrode is 09:30 uur. 

 

Zwaluw 2

Uit tegen koploper Achates 3, zou het voor Zwaluw 2 geen makkelijke opgave worden. Zwaluw 2 heeft de rode lantaarn in handen moest winnen om deze stek te verlaten. Ondanks de zoveelste wedstrijd met goede tegenstand, werd er met een minimaal verschil verloren. 4-2. Komende zondag speelt Zwaluw 2 de laatste wedstrijd van het seizoen tegen JVC 2. Hopelijk kan de ploeg van Bart Minten en Teun Maassen zich dan wel belonen. Om zich weer op te maken voor de altijd gezellige derde helft. 

 

Zwaluw 3

De wedstrijd van Zwaluw uit tegen Hapse Boijs 3, was voor sommige spelers nog erg vroeg. De avond ervoor was er een vrijgezellenfeest waar het halve team bij aanwezig was en ervoor zorgde dat om 09:52 de kleedkamer verlaten werd. Dit terwijl om 10:00 uur de wedstrijd begon. Ook Haps bakte er vandaag niet zo heel veel van, maar wist 4x te scoren. De Zwaluw deed dit 1x, via Merijn Elbers, waardoor het 4-1 werd. 

 

Zwaluw 4

Ons vierde elftal speelde 3 wedstrijd in een week tijd. Aller eerst op donderdagavond tegen Olympia’18 5. De koploper met 10 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te gaan en een snelle berekening leert dan dat ze kampioen konden worden op donderdagavond in Oeffelt. 

Ruim 80 toeschouwers stonden ook langs veld 2 op ons prachtige sportpark. Zij zagen dit jeugdige team, waarvan de helft in de standaard elftallen van jeugd o.a. nog met Rinze en Tom van Zwaluw 1 speelde, furieus starten. Het stond binnen 8 minuten 0-2 voor Olympia’18 5, wat volgend seizoen Olympia’18 2 gaat heten. De eerste 25 minuten had Olympia’18 de stand kunnen uitbreiden, maar 5x een 1 tegen 1, een bal op 2 meter van doellijn troffen geen doel. Daarnaast werd er een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. De Zwaluw stond organisatorisch goed, werkte knijterhard maar kon het tempo wat hoog laag moeilijk aan. Rick Giesbers wist voor rust nog een schot richting doel te produceren, maar vond de handen van de doelman. Na rust, waarin Olympia’18 6x wisselde kon de Zwaluw makkelijker stand houden. Door verkerede aannames en een paar wilde pogingen wist de het de stand te houden. Enkel een scrimmage uit een corner zorgde voor de 0-3. Hierna had de Zwaluw nog een kans op de 1-3, maar werd de doelman of een verdediger op de doellijn gevonden. Bart Kok wachtte even een uittrap af, maar hierna mocht Olympia’18 5 feest gaan vieren. De titel was binnen, tegen een zich sterk vermannend De Zwaluw 4. 

Iemand die ook bij de wedstrijd was, was Bas Delhij, zijn foto's vind je hier

.

Na de nederlaag tegen de kampioen, mocht Zwaluw 4 afgelopen zondag tegen hekkensluiter Achates 4, dat 7 punten had verzameld. Hier was in het begin nauwelijks wat te merken. Al gauw spatte een schot uiteen op de handen van de Zwaluw doelman. Na ongeveer een kwartier werd het 0-1. 6 man van Achates tegen 4 van de Zwaluw, organisatie kwijt en een schuiver door de benen van een Zwaluw-verdediger heen in de lange hoek. Na een fout in de opbouw werd het 0-2. Een Achaat stormde vrij door, bleef kalm oog-in-oog met de Zwaluw doelman en liep daarna rustig richting de doellijn. De Zwaluw kreeg ondertussen wel wat kansen, maar was daarin niet succesvol. Het spelde te tam, slordig en zonder beweging. Harm Miggiels werd vlak voor rust onderuit gekegeld in de 16 meter en de Zwaluw kreeg een penalty. Harm ging achter de bal staan en schoot hard binnen. 1-2 wellicht reden om een tandje erbij te zetten. Echter was het Achates dat bijna scoorde, maar 1 op 1 de Zwaluw doelman vond. Na rust was er meer beleving bij de Zawluw waar te nemen, maar werden 3 missers afgestraft. Allereerst verdween de bal via een vingerkootje op de lat. Een corner werd slordig weggeaaid, door de Zwaluw doelman, waarna de bal terug werd gelegd en binnen gewerkt. Even later wilde een Zwaluw-speler weg draaien, draaide de man in en gaf zo een vrij kans weg. Een minuut of 10 later weer een fout. Een pass van links naar rechters door het midden werd onderschept door Achates en de 1 tegen 1 ging via de hak van de Zwaluw doelman en binnenkant paal binnen 1-5. Ongekende weelde voor nummer laatst uit Ottersum. Roy Gieben zette daarna goed druk, joeg door en vond Jeroen de Wit 2-5. Rick Giesbers schoot daarna snoeihard de 3-5 in de touwen. Luuk Jansen kopte nog een keer gevaarlijk uit een corner, maar de stand kon niet meer omgebogen worden. Zwaluw 4 verloor van Achates 4, dat het moet gezegd 18x beter speelde dan thuis in Ottersum Zwaluw 4 speelt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen DSV 5. 

 

Zwaluw 5

Zwaluw 5 verwachtte een makkelijke voormiddag tegen hekkensluiter Sambeek 5. De nummer laatste 1 punt en een behoorlijk negatief doelsaldo. Doelsaldo daar werkte de Zwaluw 5 vandaag zeker aan, want het werd liefst 0-7. Koen Verstelle wist er 5 te maken. Rick de Bruijn 2. 

Van onze veteranen is geen berichtje binnengekomen deze week. 

Ondertussen is ook de topscoorderslijst geüpdatet. 

« ga terug
Evelien Van Neerven Sport Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn