Terugblik wedstrijden zondag 4 december en standen

— Gepubliceerd op 05 december 2022 12:50 door Tim Hendriks

De dag voor pakjesavond mochten al onze seniorenteams de strijd aan gaan op weg naar succes. Het was guur en koud dus voor toeschouwers was he weinig aanlokkelijk om de gang naar de diverse sportparken te maken. Ook op de velden waren thermokleren geen overbodige luxe  Toch was er zo links en rechts wel wat voetbalspektakel te zien. Zoals bij de wedstrijd van Zwaluw 1

Zwaluw 1 speelde de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Resia uit Wellerlooi. Resinee heb je, Resia kun je krijgen en vol goede moed gingen de mannen van Michel van de Venn de strijd aan. In de beginfase moest Zwaluw-doelman Thomas Jans2x handelend op treden en kwam de Zwaluw goed weg toen een speler van de uitploeg doortocht had, maar dit vanuit buitenspelpositie deed. Tom Willems dacht de 1-0 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door eveneens buitenspel. Vlak voor rust brak Boyd van Sambeek door, maar de gelegenheidsdoelman van Resia wist zijn poging half te stoppen. Tom had daarna de mogelijkheid om de 1-0 binnen te tikken, maar schoot de bal tegen de in een foetushouding liggende doelman op. Voor rust gebeurde er verder weinig.

Na rust was dit compleet anders. Het leek wel of de Zwaluw een energiedrankje had genoten in de rust, want ze kwamen voortvarend uit de startblokken en met heel veelovergave en energie werd er gespeeld. De 1-0 kon niet uitblijven. Boyd van Sambeek nam een corner, welke door de Resia-doelman als een veredelde superman met een vuist omhoog werd gestompt. De bal ging een meter of 20 de lucht in en ging linea recta weer naar beneden. De terugvallende bal sloeg hij pardoes zijn eigen doel in. De Zwaluw gaf volle gas en het kwam even later op 2-0. Uit een prima voorzet van Boyd van Sambeek was het de ijverige Tom die de 2-0 binnenkopte.  Op dat moment 2 welkome en ook verdiende doelpunten. Resia deed al snel wat terug, toen het aan de linkerkant helemaal open lag en de rechtsbuiten dankbaar profiteerde van de geboden ruimte. Nog geen 5 minuten later was het 2-2. Uit een vrije trap van de zijkant schoot een invaller binnen. Hierna voorkwam Thomas met een prima redding in een 1 op 1 de 2-3. Waar Resia hem niet maakte, wist de Zwaluw hem wel te maken. Harm Thielen was de gevierde man. Dit nadat Jeroen Thoonen ontzettend goed werk leverde door een af te schermen bal van een Resia-verdediger te ontfutselen. Alles leek erop dat de Zwaluw de overwinning in huis zou weten te houden. Resia scoorde nog tegen, de mooiste van de middag. Een volley uit de lucht, maar dit was vanuit buitenspelpositie. Youri Geurts nam nog 2 vlijmscherpe corners, waarbij Resia nog goed weg kwam. 

Vlak voor tijd werd het alsnog 3-3. Een vrije trap was lang onderweg, maar kon niet verdedigd worden. Een Resia-speler reageerde attent en werkte binnen. Er was nog te weinig tijd om het tij te keren. Gezien de wedstrijd en kansenverhouding zou een gelijkspel een goede weergave zijn, maar het is vooral zonde dat een voorsprong tot 2x toe niet vast gehouden kon worden. Ook in de stand en periode had de Zwaluw goede zaken kunnen doen. Anderzijds is de 2de periode net op weg en doen we volop mee. De concurrentie speelt volgende ronde tegen elkaar en als we gewoon 3 punten pakken in Blitterswijk gaan we met een goed gevoel de winterstop in. 

 

Onze Vrouwen speelden thuis tegen de 4 nummer Prinses Irene Vrouwen 2. Voor rust waren onze vrouwen de betere ploeg en wist op aangeven van Debbie Graat, Anne Menting te scoren. Ondanks dat de Zwaluw meerdere kansen had om de score uit te breiden was dit de ruststand. Na rust kreeg de Zwaluwhet wat lastiger, maar kon de tegenstander geen vuist maken. Wederom waren er wat kansen, maar deze werden niet benut. Uiteindelijk bleek Anne Menting matchwinner, want zij maakte het enige doelpunt van de dag. 1-0. Al met al voor de dames fijn om een keer zege te vieren in een mindere wedstrijd. Zondag tegen Vianen Vooruit zal er wel wat zuiniger omgesprongen moeten worden met de kansen.  

 

Zwaluw 2 speelde in Cuijk tegen JVC Cuijk 2 en ging deze ochtend niet al te kansrijk ten onder. Er werd met 3-0 verloren tegen de ervaren thuisploeg. 

 

Zwaluw 3 trad om 13:00 uur aan in en tegen Gassel om tegen Gassel 2 de strijd aan te gaan. Het werd een eenvoudige 0-4 overwinning voor de mannen van Gijs Jansen, Micha Jans en Jarno Kosman. Willem Bardoel 2x, Tom Maassen en Max Visser prijkten op het scorebord.

 

Zwaluw 4 speelde om 10:00 uur thuis tegen DSV 5. Vooraf was er goede hoop op een resultaat. Na een kwartier was deze goede hoop compleet de grond ingeboord het stond  toen namelijk al 0-3. Werkelijk iedere fout werd afgestraft. De 0-1 kwam voort uit het missen van de  bal door een 3 tal Zwaluw-spelers. De rechtsbuiten maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. De 0-2 kwam voort uit een voorzet. Mark Bovenkerk kwam goed voor zijn man, en blokkeerde de voorzet welke boven de Zwaluw-doelman op de lat kwam. De rebound kon ingetikt worden door een DSV’r. Het werd 0-3, nadat een bal niet weggekopt werd, maar geschampt. De DSV die bij de bal was bleef rustig en lobde de bal keurig binnen. Na een 25 minuten spelen werd het 0-4. De Zwaluw-doelman was de enige die de bal nog niet een keer half geraakt of gemist had en mistte de bal met een sliding uit de 16. De rechtsbuiten kon eenvoudig binnen schieten. Ondanks deze ruime achterstand kreeg de Zwaluw enkele mogelijkheden en na een half uur zorgde Erwin Kersten voor de 1-4. Dit na een mooie aanval en goede pass van Jeroen de Wit. Giel van Huisseling strandde daarna nog een keer op de doelman. De Zwaluw raakte nog een keer de lat en het was dat voorin een paar keer de bal net niet goed kwam, anders had het meer voor gevaar gezorgd. Vlak voor rust had DSV nog een dot van een kans, maar kon de Zwaluw-doelman deze verhinderen. Na rust, met een 3tal omzettingen ging de Zwaluw er voor en had Harm Miggiels 2x pech dat hij de doelman trof op zijn weg naar glorie. Aan de andere kant kwam DSV er met een man meer uit en werd het 1-5. Luuk Jansen deed nog wat terug en hoe hij kegelde de bal kiezelhard in de touwen. Prachtige goal en een dragelijkere stand. Hierna was het vooral aan beide doelmannen te danken dat er niet meer gescoord werd. Helaas door een minder 1ste kwartier, waarin alles tegenzat kon de Zwaluw 4 geen resultaat boeken. 

 

Zwaluw 5 mocht al om 09:30 uur aantreden tegen HRC’27 1. In een vervelend duel waarin meerdere kaarten vielen aan beide zijden ging Zwaluw 5 met 1-2 voorsprong de rust in. Deze werd niet vastgehouden want het werd uit eindelijk 4-3 voor de thuisploeg. Doelpunten kwamen van Ruud Maas, Rob Jilisen  en Rodrique Somue. 

 

Van de veteranen hebben we geen tussenstand, maar rood en blauw maken de dienst uit in de zaal. 

Hieronder vind je de standen per 4 december 2022

« ga terug
Autoservice VDB Spar Boere Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Evelien Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Aben Reclame Cuijk