Terugblik wedstrijden zondag 28 november

Senioren — Gepubliceerd op 03 december 2021 19:15 door Willem Bardoel

Op de laatste speeldag van november kwamen 5 van de 7 senioren teams in actie.  Het werd voor onze prestatieve teams helaas geen al te beste zondag.

Voor de Zwaluw 1 was deze zondag het Eindpunt, het eindpunt. De naam van het sportpark van Stormvogels’28 wat nagenoeg grenst aan Duitsland. Met een beetje inlevingsvermogen en groot balgevoel schiet men de bal zo naar een ander land. Voor ons vlaggenschip wachtte een duel tegen een gelijkwaardige opponent. Voor rust kon Zwaluw 1 prima mee tegen de ervarenere thuisploeg. Kansen waren er amper waar te nemen. Vlak voor rust kreeg Stormvogel’s28 2 vrije trappen te nemen, welke in de kruising werd geschoten door de nummer 10 van de thuisploeg. 

Na rust deed de Zwaluw wat terug door een voorzet van Rinze Verhoeve die plotsklap binnenvloog. Hierna leek de Zwaluw ook aan te haken. Echter was er sprake van onfortuinlijkheid. Uit een lange bal van de Stormvogel’s 28 doelman, kreeg  Zwaluw-doelman Thomas Jans rood vanwege hands buiten de 16. Zijn vervanger, de 16 jarige Bas Willems was kansloos op de vrije trap die volgde. Een minuut of 10 voor tijd werd het 4-1, al is het een raadsel of de bal daadwerkelijk over de lijn is geweest. De assistent-scheidsrechter die er het beste van alle acteurs deze zondag voor stond, heeft geen bal over de doellijn zien gaan. Niet veel later was het duel gespeeld, doordat de scheidsrechter niet verder kon. Helaas konden er geen punten meegenomen worden, maar wat niet onbelangrijk is te noemen, deze zondag stonden er op een 5 spelers van 19 jaar of jonger in de basis en zij hebben laten zien het niveau aan te kunnen. Dat biedt perspectief genoeg. Tel daarbij  op dat we alwe al mooie dingen hebben mogen zien en die gaan we ook nog genoeg zien. Met hard blijven werken op deze wijze doorgaan als het weer kan trainingsarbeid leveren, dan komen de resultaten vanzelf.

Onze vrouwen speelden tegen DSV Vrouwen 1 uit Sint Anthonis. Een hele goede bekende van ons damesteam en een gelijkwaardige tegenstander. Onze dames zochten vlug het doel op en het had al 3-0 kunnen staan, totdat DSV deed wat de Zwaluw naliet, scoren. Voor rust wist De Zwaluw uit de vele kansen die het kreeg eenmaal te scoren. Naomi Hofmans haalde als enige de trekker succesvol over. Na rust kwam DSV op 1-2 en binnen een uur op 1-3. De wedstrijd was zeker niet gespeeld want Geeke Onder de Linden kegelde even later de 2-3 binnen. De hoop aan Oeffeltse zijde werd nog groter, toen even later Marijke Everink onrechtmatig werd afgestopt in de 16 meter. Penalty voor de Oeffeltse dames, die door Lysanne Cremers op de paal werd geschoten. De rebound was voor Marijke, maar zij zag haar poging strandden op de lat. Een paar minuten later schoot Lysanne van afstand op de paal, draaide Geeke wat speelsters dol, maar zag haar poging voorlangs gaan. Daarnaast had Marijke nog een fraaie actie, maar te weinig kracht voor een schot. Doordat de Zwaluw risico nam kwam er achterin ruimte en als je het zelf niet doet, dan doet de tegenstander het wel. DSV kwam er nog een keer uit en scoorde 2-4. Een hele zure nederlaag voor onze dames, die prima speelden, kansen genoeg creëerden, maar het overwicht niet wisten uit te buiten in doelpunten Bijzonder jammer.

De wedstrijd van de Zwaluw 2 was afgelast.

Voor de Zwaluw 3 is het iedere week bidden op genoeg mankrachten, vandaag verzamelde zich een bonte verzameling spelers om te gaan strijden tegen een sterk Vitesse’08 4. Het is altijd lastig als tweede selectie team, wanneer de blessures binnen de selectie hoog liggen en je iedere week met andere spelers op pad moet. Zo ook deze zondag. Een helft lang kon Zwaluw 3 prima mee, maar in de 2de helft was Vitesse een maatje te groot. Met een 1-5 nederlaag dropen de mannen van interim-leider Bart Minten af. Het Oeffeltse doelpunt kwam van Jesse van Raaphorst. 

Zwaluw 4 speelde thuis tegen Olympia’18 5 en had wat pech met spelers, waardoor er slechts 11 man voorradig waren. Van deze 11 wisten leiders Coen Artz en Pim van Lanen een sterk collectief te smeden. De Zwaluw 4 begon sterk, maar kwam binnen 10 minuten op achterstand uit een counter. Harm MIggiels scoorde echter rap tegen, waarna Kris van den Boogaard, Harm’s voorbeeld volgde door van dichtbij af te ronden. Even later had hij ook de 3-1 op de schoen, maar schrok van de hoeveelheid tijd en ruimte. Luuk Jansen kreeg daarna een mooie kopkans, maar kopte uit een prima voorzet van Thijs Lamers over.  Jeroen de Wit had een bal voor het binnenlopen, maar de eindpass kwam niet lekker aan.Olympia’18 schoot nog een keer rakelings voorlangs met een volley en was dichtbij een goal na niet al te best keeperswerk aan Oeffeltse zijde. Na rust zocht de Zwaluw de 3-1 en vond deze vrij snel. De goed mee opgekomen Jeroen wist een voorzet uitstekend binnen te werken. Het leek er even op dat Olympia de 3-2 ging zoeken, maar uit een lange pass van Luuk wist Harm zijn 2de te maken. Hij profiteerde van mispeer cq polletje, waardoor de Olympia doelman de bal miste en Harm vrije doortocht had richting doel. Olympia kwam op 4-2 nadat de spits eenvoudig door kon lopen na slordig verdedigend werk. Het dacht zelfs even op 4-3 te komen, maar een zwabberbal kon nog op de lijn gepakt worden door de doelman. Het slotakkoord deze zondag was voor Harm die zijn 3de liet aantekenen. Al met al een prima zege voor de Zwaluw 4.

De wedstrijd van de Zwaluw 5 was afgelast.

Voor de Zwaluw 6 stond een loodzware wedstrijd op het programma tegen de ongenaakbare koploper Siol 4. Een team dat al jaren kampioen word in de reserve zesde klasse. De Zwaluw 6 kwam snel op achterstand en het leek geen goede zondag te worden. Na wat gerommel en geirriteer werd een Siol speler 10 minuten weggestuurd. Deze man meer pakte voor de Zwaluw goed uit. Ruud Maas en Rick de Bruijn wisten te scoren. Hierna, toen Siol weer met 11 stond bleef het lang spannend al helemaal toen een handsbal op de 16 werd gemaakt, maar de daaropvolgende vrije trap ging er niet in. De Zwaluw 6 boekte een verrassende zege en mag zich (met een behoorlijk aantal duel) koploper noemen. 

Onze veteranen zijn momenteel actief in de zaal. 

Komende zondag zal de Zwaluw 1 niet in actie komen, de overige teams kunnen wel gewoon hun wedstrijden blijven spelen, daar besloten is dat duels in de B-categorie doorgang kunnen vinden. Dit ondanks dat trainen (vooralsnog) niet door kan gaan.

Bekijk hier de standen per 28 november.

Foto's van De Zwaluw VR1 en De Zwaluw 4 zijn te vinden op Thuis in het nieuws.

« ga terug
Aben Reclame Cuijk Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Evelien Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.