Terugblik wedstrijden zondag 22 mei

Senioren — Gepubliceerd op 28 mei 2022 10:40 door Willem Bardoel

Zwaluw 1 speelde thuis tegen vv Heijen en had wat goed te maken na vorige week zondag. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd, want onze mannen gingen er volle bak tegen aan. Al gauw leidde dit tot wat mogelijkheden. Helaas konden Rinze Verhoeven en Jeroen Thoonen net niet succesvol binnenkoppen.

Heijen liet wel zien te kunnen voetballen, maar De Zwaluw was duidelijk de bovenliggende partij. Net na de drinkpauze ging het echter fout, uit een ingooi wist Heijen te ontkomen en scoorde de 0-1. De Zwaluw rechtte zijn rug en ging er weer voor. Dit leidde bijna tot de 1-1, maar een bal op de paal, waarna de rebound van Sal Langerak op miraculeuze wijze gestopt werd door de Heijense doelman. De ruststand 0-1, waar het Zwaluw-publiek zeker vermaakt werd. Na rust was het gelijkwaardiger en waren er minder kansen waar te nemen. Sam Litjes scoorde vlak voor tijd de 1-1. Echter was daarmee de wedstrijd niet gedaan. Heijen pakte de volle buit in de blessuretijd. Een zure nederlaag voor ons eerste elftal, dat een min of meer zwaar verdiend punt ontglipte. Helaas het verhaal wat we vaker tegenkomen dit seizoen. Volgende zondag is Zwaluw 1 vrij, 2de pinksterdag wacht Stormvogels’28 thuis. Schouders eronder, lekker voetballen en jezelf belonen! 

Zwaluw 2 was vrij.

Zwaluw 3, zat met zijn gedachten waarschijnlijk al bij de foute pitcher partij, helaas kon ondanks de aanwezigheid van een ruime selecte tegen Olympia’18 4 niet de volle buit behaald worden. Er werd met 2-5 verloren. Wie er gescoord hebben is niet bekend. 

Zwaluw 4 trad thuis aan tegen vv Sambeek 2; Er stond vandaag een team dat voor elkaar wilde gaan en dat deed het ook. Binnen 2 minuten scoorde Thijs Lamers op aangeven van Harm Miggiels de 1-0. Het gas ging er wat meer af, al had Sjoerd Burgers dé kans op de 2-0. Sambeek deelde wat spelden prikjes uit, maar nadat een Sambeekenaar de bal tegen de voet van de Zwaluw keeper schoot, ging de rebound via een medespeler over. Na een half uur spelen was het wel raak, toen er over een pass vanaf de zijkant werd getrap en een Sambekenaar vrij op de 5 meter keihard binnenschoot. Rond de 35ste minuut kwam Sambeek op 1-2, de wijze waarop was Kelderklasseriaans. Een op het oog niet zo hardw schot, ging door de armen en daarna door de benen van de zwaluw-doelman die het klassieke eitje legde. Domper voor de thuisploeg die daarna vlak voor rust nog met een redding in de korte hoek goed weg kwamen. Na rust mocht Zwaluw 4 een vrije trap nemen op een mooie plek voor Michel Jansen, maar nog mooiere plek voor Erwin Kersten. Laatstgenoemde trapte het lederen tuig onberispelijk in de bovenhoek 2-2.Michel Jansen had een minuut later de 3-2 op de schoen, maar vond de keeper op zijn weg naar glorie. Sambeek kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar uit een familiebal, die uiteindelijk via Harm bij Jeroen de Wit kwam werd het 3-2. Opvallend was dat zijn schot met links en tegendraads was. Sjoerd Burgers, mocht even later Harm opnieuw bedanken, want uit zijn pass wist hij de 4-2 te maken. Sambeek geloofde het wel en kwam niet veel verder dan een vrije trap die uit de benedenhoek getikt kon worden. Een prima overwinning voor Zwaluw 4 dat als een team speelde. 

Zwaluw 6 moest uit naar Vitesse’08 6 en verloor van deze ploeg een paar weken geleden met 2-3. Daar er wat manschappen te kort waren, bood Zwaluw 2 soelaas. Desalniettemin was het resultaat bijzonder knap van de ploeg van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek met 2-6 zegevierde ons zesde elftal namelijk. Merijn Elbers en Max Visser wisten te scoren. Grote man was Koen Verstelle die liefst 4x wist te scoren. 

Helaas kwamen onze veteranen niet in actie.

Bekijk hier de standen per 22 mei 2022.

Een update van de topscorerslijst is hier te vinden.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Evelien Kapsalon Annemarie Spar Boere Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk