Terugblik wedstrijden zondag 14 november

Senioren — Gepubliceerd op 16 november 2021 14:15 door Willem Bardoel

Het was even wennen, wedstrijden spelen zonder publiek. Vooral voor ons eerste elftal was dit jammer, want de derby tegen buurclub Vios’38 uit Beugen vond plaats. Geel-zwart tegen blauw-wit, 2 echte voetbalkleuren en ook altijd leuk wedstrijden. Deze zondag was het niet de beste wedstrijd van het seizoen van beide teams. Er werd hard gewerkt om balbezit te krijgen, maar dit leidde niet tot heel veel spanning. 

Voor rust had Vios’38 de betere mogelijkheden, na de rust kroop de Zwaluw uit de schulp. Lang leek het op 0-0 te gaan eindigen, maar het venijn zat hem in de start. In de laatste minuut trof Tom Willems raak. Uit een voorzet van rechts schoot hij prima raak. Lang genieten van de voorsprong konden de Oeffeltenaren niet, want 18 seconden later uit een keurige aanval kopte Japser Tönnissen raak. 1-1, daarna kreeg Vios’38 nog een dot van een kans, maar zoals vaker dit seizoen, stond doelman Thomas Jans op de goede plek en keerde de inzet. Met een 1-1 eindstand konden beide ploegen leven. Zondag wacht voor ut urst een onbekendere tegenstander. Dan komt het tot op heden wisselvallige EWC’46 uit Well op bezoek. 

Onze vrouwen speelden deze zondag tegen FC Venlo vrouwen 1. De ongenaakbare koploper en vooraf wisten onze dames dat dit geen zondag zou worden waar de punten gehaald zouden moeten worden. Toch kwamen ze brutaal op voorsprong. Een vrije trap van aanvoerster Lysanne Cremers stuiterde onderkant lat terug het veld in en Marijke Everink werkte van dichtbij binnen. Daarna nam het uiterst effectieve FCV het heft in handen en kwam op een 1-4 voorsprong. Onze dames streden voor wat ze konden. Voor rust maakte Geeke Onder de Linden de 2-4. Na een ruim uur werd het 2-5 en was de wedstrijd gespeeld. Laat in de wedstrijd werd het nog 2-6 en 2-7. Onze dames konden met opgeheven hoofd het veld verlaten, ze kwamen te kort tegen de koploper, maar deden dit wel op een waardige manier vol met inzet. 

Zwaluw 2 was weer eens vrij, maar zal de komende 4 weken in actie komen. 

Zwaluw 3 zag de selectie weer versterkt worden door verschillende gastspelers en kon deze goed gebruiken in de derby tegen VCA 2. De start was niet geweldig en na 25 minuten stond het al met 0-2 achter. Voor rust werd het 1-2 door een doelpunt van gastspeler Merijn Elbers. Hij scoorde uit een assist van Dennis Jans. Dat was niet de ruststand, want een zondagsschot van een VCA-speler zorgde voor de 1-3. De mannen van Bart Minten wisten wat ze wachten stonden en schakelde niet 1,2, maar 3 tandjes bij. Roel Graat maakte 2-3 op aangeven van Niels Coenen en captain Falco Titselaar zorgde voor de 3-3 op aangeven van gastspeler Sem Schrijer. Hierna had het team talloze mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar slaagde daar niet in. Vlak voor tijd zorgde een van richting veranderd schot voor 3-4. In de dying seconds had captain Falco de mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar zijn schot ging over. 

Zwaluw 4 had geen inhaalduel op het programma staan. 

Zwaluw 5 speelde tegen Olympia’18 7. Het jonge team van Bert Fransen begon goed aan het duel en was al snel 2x gevaarlijk. Na een kwartier spelen werd het angstvallig stil, toen na een ongelukkige situatie in de 5 meter een speler van de gasten, met zijn been bleef hangen. Hij ging kermend van de pijn naar beneden. Een vreselijke blessure was het gevolg. Hij werd onder applaus van de spelers naar de uiterst snel aangekomen ambulance begeleid. Even later verdraaide een Zwaluw-speler zijn knie en lag het spel wederom even stil. Nadat het spel hervat was, was er sprake van een stormloop richting het Zwaluw-doel, maar op miraculeuze wijze bleef het tot de rust 0-0. Tien minuten na de rust wist een Olympiaan wel te treffen. Hiermee gaf hij het voorbeeld. Uit een corner werd het op fraaie wijze 0-2 en niet veel later na een vlotte aanval en wat minder Oeffelts verdedigend werk, 0-3. Dat het Zwaluw 5 niet mee zit, bleek wel uit een fraaie poging van Roy Gieben. Hij zag uit een lange bal van achteruit, de keeper voor zijn doel staan. Schoot prima over de doelman heen, maar waar als het mee zit de bal binnen valt, ging ie nu rakelings voor langs. Vlak voor tijd sneed Olympia nog een keer door verdediging en kreeg een speler een niet te missen kans. 0-4. Nee aan inzet en sfeer ligt het zeker niet bij Zwaluw 5, als deze 2 graadmeters behouden blijven worden komt er vanzelf resultaat. Vandaag was het helaas niet voldoende. Laten we vooral hopen dat beide spelers snel herstellen van hun blessureleed. 

Zwaluw 6 had vandaag een waslijst aan afwezigen, waardoor leiders Cliff van Sambeek en Jan van Gelder hun complete middenveld afwezig zagen. Het was puzzelen geblazen en voor rust, speelde De Zwaluw 6 allesbehalve sterk. Het ging met een 0-2 achterstand rusten. De thee en toesprak in de rust moet het team goed gedaan hebben, want door doelpunten van Koen Verstelle, Rick de Bruijn en gastspeler Luuk Jansen werd een achterstand omgebogen. Een prima 3 punter voor ons zesde elftal.  

Onze Veteranen spelen de komende tijd in de zaal en de strijd rood tegen blauw zal zijn weerga niet kennen.

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Spar Boere Evelien Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB