Terugblik wedstrijden

Senioren — Gepubliceerd op 16 mei 2022 19:45 door Willem Bardoel

Door een foutje is het wedstrijdverslag van afgelopen donderdag tegen SV Merselo niet bij de site gekomen. Uiteraard eerst een terugblik op dat duel. 

Donderdag 12 mei, de Zwaluw speelde thuis tegen de geel-zwarten uit Merselo. Het was al lang geleden dat de Zwaluw gewonnen. Een extra motivatie was dat er 2x naar Merselo was gereisd om op een donderdagavond te spelen en met 1-0 werd verloren. De mannen van Michel van der Venn maakten een gedreven indruk en gingen er meteen volle bak voor. Dit leidde al snel tot 2 kansen die voorlangs werden geschoten. Toch viel ie aan de andere kant. Na een klein 20 minuten spelen had de linksachter van sv Merselo doortocht naar het doel en schoot beheerst binnen. Willem van Haren mocht hierna aanleggen vanaf een fijne positie en zijn poging was ook uiterst fijn om te zien. De mooi aangesneden bal raakte de paal. Na 29 minuten spelen bood Sal Langerak, Jeroen Thoonen een niet te missen kans. Jeroen wist hier raadt mee en schoot binnen. De wedstrijd ging op en neer en in de 42ste minuut maakte Tom Willems, op aangeven van Sal Langerak de 2-1. Met een 2-1 voorsprong werd de thee opgezocht. De eerste paar minuten na rust kwam de Zwaluw goed weg, daarna was er meer grip op de wedstrijd. Al moet gezegd worden dat SV Merselo na rust een stuk beter ging voetballen dan voor de rust. Dit leidde niet tot grote kansen, want de verdediging van de Zwaluw stond, onder leiding van de gebroeders Raap, als een huis. In de 80ste  kwam de rechtsback van sv Merselo geheel vrij op gestoomd de 16 in. Zwaluw-doelman Thomas Jans wist met een geweldige save zijn poging te verijdelen in de korte hoek. In de 85ste minuut had een speler van sv Merselo commentaar op de leiding en werd beloond met 2x geel. Waarom het commentaar? Een van de beste mensen op het veld was de scheidsrechter, die opvallend onopvallend was. En zijn taak uitstekend uitvoerde. Ook met een man minder werd het vrouw-en-kinderen-eerst voor de Zwaluw. In de 90ste minuut nam Willem van Haren op slimme wijze een vrije trap en bood hiermee Sal Langerak doortocht naar het doel. Sal bleef kalm en maakte de 3-1. De zege was binnen! Als kers op de slagroomtaart ging Tom Willems in de 95ste minuut op avontuur en schoot de 4-1 binnen. Wat een geweldige overwinning, na een goede en mooie wedstrijd. De spelers, technische staf, maar ook het publiek hebben er lang op moeten wachten, maar een zege als deze is geweldig. Eindelijk een beloning. Allez les blues!

Zondag 15 mei: Een dag, om heel, heel snel te vergeten……

Zwaluw 1 ging met goede moed naar DSV een team dat al jaren hogerop wil, maar waar het amper uitkomt. Deze zondag wel. De Zwaluw begon (te) slap en liet zich de kaas van het brood eten. Het stond al snel 3-0. Jeroen Thoonen deed wat terug, waarmee er hoop in de Oeffeltse ploeg terugkwam. Vlak na rust werd het 4-1, de opmaat voor een ware DSV-show. De Zwaluw kwam niet meer in het stuk voor. Met een eclatante 8-1 nederlaag dropen onze mannen af. Kortom gauw vergeten. Dinsdag en donderdag bijkomen, trainen en focussen op het duel zondag tegen Heijen. Een mooiere kans op herstel bestaat bijna niet! 

Onze dames mochten aantreden tegen Hapse Boys Vrouwen 3. Een op papier gelijkwaardige tegenstander. De eerste 20 minuten was het ietwat chaotisch te noemen en waren de Hapsenaren, beter en vooral actiever dan onze dames. De thuisploeg kwam, niet geheel verrassend op 1-0 voor. Hierna herpakten onze dames zich en kwamen tot wat gevaren. Naomi Hofmans zag een schot gekeerd worden ook een afstandsschot van Lysanne Cremers kon net uit het doel getikt worden. Uit een droompass van Kim Verdijk, kwam Geeke Onder de Linden vrij voor de doelvrouw, dit na eerste een Haps speelster ingehaald te hebben. Ze omspeelde de keepster, kwam in een wat lastigere hoek, maar schoot prima binnen 1-1. (denk je dan, want op appelleren van de laatste vrouw van Haps, vlagde de assistent, waarna de scheidsrechter het overnam) Ongelooflijk, want zelfs enkele speelsters hebben het annuleren niet mee gekregen. De stand bleef dus 1-0 en dan zit het gewoon even niet mee. Haps was voor rust nog een paar keer gevaarlijker, maar scoorde niet. Na rust leken onze dames het weer wat opgepakt te hebben, maar juist in een betere fase ging het even mis. Een Hapse speelster had doortocht, vond doelvrouw Miriam Ter Stege op haar weg. Ze kreeg een rebound, de pech van de Zwaluw of geluk voor Haps, dat zij er als eerste bij kon zijn en schoot deze met moeite binnen. Uit een voorzet van Naomi, had Geeke de bal voor het intikken, maar de bal deed op het hobbelige speelveld rare dingen, zo ook in deze situatie. De poging ging over. Dan zit het (wederom) even niet mee. De Zwaluw ging achterin 1 op 1 spelen, in de hoop dat er nog wat geforceerd ging worden. Helaas lukte dit niet. 2x werd er bij een aanval, een verkeerde keuze gemaakt en bij een poging van Lysanne stuiterde de bal net weer op. Doelvrouw Miriam redde ondertussen nog een paar keer prima. In het offensief, van de Zwaluw, kreeg Hapse Boys meer ruimte en mocht in de laatste 5 minuten ook nog de 3-0 en 4-0 maken, waardoor de stand wat geflatteerd uitviel. Je hebt wedstrijden, dat het gewoon echt niet wil, hoe goed je ook je best doet. Als het dan eveneens niet bepaald, of beter helemaal niet mee wil zitten word het erg lastig. Helaas gold dat deze zondag voor onze vrouwen. Gauw vergeten, en weer met volle beleving naar de volgende wedstrijd toe. 

Zwaluw 2 wist dat het vandaag lastig zou worden tegen koploper DSV 2. Uiteindelijk werd het 1-4. Dennis Titselaar trof doel voor de thuisploeg. 

Zwaluw 3 had het lastig tegen Menos 1, toch was er een absoluut hoogtepunt. Martijn Moers schoot een vrije trap formidabel binnen op de prairieweide die door moest gaan voor voetbalveld. De thuisclub die, mede door een vertekend competitiewedstrijden aantal bovenaan stond, wist 6x doel te treffen. Wat er verder gebeurde is te lezen in het altijd leuke verslag op de facebookpagina van Zwaluw 3. Hopelijk volgende week beter voor de mannen, die dan met een extra goed gevoel aan de Zwaluw 3 foute pitcher party kunnen beginnen. De heen-terug reis zullen zeker nog herinnerd worden, maar voor de wedstrijd zelf geld #gauwvergeten. 

De wedstrijd van Zwaluw 4 werd uitgesteld op verzoek van de Zwaluw. Op 29 mei wordt dit duel tegen HRC’27 1 gespeeld. 

Zwaluw 6 beleefde de topper tegen Siol 4. Een altijd heet wedstrijdje. De uitploeg kwam, zag en overwon. Hierdoor heeft het Katwijkse team de grootste kans in deze competitie (om voor de zoveelste keer) kampioen te gaan worden. Het werd 1-2. Oeffelts doelpunt kwam van Koen Verstelle. 

Onze Veteranen hadden het mindere voetbalweekend van de Zwaluw al geopend; Er werd met 7-2 verloren; Mark Derks en Wout van den Born wisten ervoor te zorgen dat er in ieder geval2x gejuicht kon worden.

« ga terug
Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Evelien Van Neerven Sport Autoservice VDB