Terugblik op de voetbalzondag

Senioren — Gepubliceerd op 04 december 2019 20:20 door Willem Bardoel

Op verschillende plaatsen was het voetballen afgelast en sommigen hadden ook verwacht dat vanwege de nachtvorst ook in Oeffelt niet gevoetbald zou kunnen worden. Achteraf bleek misschien maar goed ook dat het voetbal gewoon doorging. Het leverde naast prachtige resultaten ook haast idyllische beelden op. 

De Zwaluw 1 had een zware en lastige uitwedstrijd voor de boeg tegen Festilent in Zeeland. Een gerenommeerde ploeg die mee gaat doen om de bovenste plaatsen. Zoals vaker dit seizoen, ging deze zondag ook op dat De Zwaluw goed mee speelde. Het laat wekelijks zien een waardige vierde klasser te zijn. Enige manco is dat het dit seizoen minder kansen krijgt en de kansen die het krijgt niet benut. Voor rust kwam Festilent op voorsprong nadat De Zwaluw in de aanval was geweest.

Na rust, kregen  de Zeelanders het de eerste twintig minuten benauwder, maar wisten zij toch de voor hen bevrijdende 2-0 te maken. Helaas wederom geen punten voor ons eerste elftal, dat streed voor wat het waard was. We hebben het al vaker gehoord: wel de complimenten, maar geen punten. Komende twee wedstrijden tegen DSV en in de derby tegen VIOS’38 nieuwe kansen om de punten te pakken. Bekijk hier foto's op de website van Festilent.

Onze vrouwen speelden tegen Hapse Boys Vrouwen 2. Na het puntverlies in Zeeland en een redelijk kansloze nederlaag in een vervelende wedstrijd tegen EGS was het tijd om drie punten te pakken. Waarbij aangetekend moet worden, dat trainers Roy & Jort, door een rits afwezigen, wat blij waren met vier aanwinsten van de MO-19. Voor rust speelden onze vrouwen goed en zagen ze een doelpunt van Debbie afgekeurd worden. Echter had Hapse Boys de betere mogelijkheden. Mede dankzij goed keeperwerk van invalkeepster Geeke, werden de Hapse pogingen verijdeld.

Na rust kopte Kim tegen de lat en werd hierna omver geduwd in de zestien meter. De penalty werd overtuigend binnengeschoten door captain Lysanne Cremers. Na de 1-0 werd het wat onrustiger aan Oeffeltse zijde, maar dat duurde slechts een tiental minuten. Toen mocht Lysanne aanleggen voor een vrije trap van een meter of 30 van het doel. Ze zag de doelvrouwe van Haps iets voor haar lijn staan en schoot de bal over de keepster in het doel.  Hapse Boys kwam nog terug, doordat twee speelsters van Oeffelt een bal verkeerd inschatten en scoorde vanuit een een-tegen-een. In de slotfase had De Zwaluw nog kansen op de 3-1. Naomi creëerde knap een kans, maar schoot voorlangs. Suus had nog een mogelijkheid, maar haar schot raakte de paal. De hieruit volgende rebound van Naomi ging voorlangs. Met een, mede door de prima inzet van een ieder, verdiende 2-1 overwinning verlieten de dames het veld en verstevigden hiermee hun positie in het linker rijtje. De dank gaat wederom uit aan de welkome en uitstekende hulp vanuit de MO-19. 

De Zwaluw 3 speelde thuis tegen een gecombineerd team van Estria/SCV/GVV 6. De eerste tien minuten had de ploeg het lastig met de goed voetballende tegenstander. Zij hadden wat mogelijkheden van afstand en dwongen invaller doelman Kris tot een knappe redding. Na twintig minuten brak Rick Giesbers de ban door middels een droge schuiver de 1-0 op het bord te zetten. Daarna ging het snel en kwam ‘ut derd’ nog voor rust tot een 5-0 voorsprong. Thijs Lamers, Milan Haerkens 2x en Dirk van Tilburg wisten te scoren. Na rust probeerde Milan het gelijk vanaf de aftrap, maar zijn poging was net te zacht. De goed spelende Jan Derks van de Ven zorgde vlak na rust voor de 6-0. Dirk van Tilburg, Harm Miggiels, Milan Haerkens 2x, waarvan 1x achter het standbeen langs, zorgden uiteindelijk voor dubbele cijfers. Hierna werd het omschakelen gelaten voor wat het was en kreeg EGS ook nog kansen en scoorde in de slotfase nog tweemaal. 

De Zwaluw 4 moest de brug over en trad aan tegen Vitesse’08 4. Daar aan gekomen had de scheidsrechter twijfels over het veld, maar De Zwaluw wilde graag voetballen. Nadat eerst gewacht moest worden op een warming-up van de uitstekende scheidsrechter werd een veld gevonden en kon er gevoetbald worden. Waar vorige week de eerste drie punten werden gepakt, deed De Zwaluw 4 dat deze zondag nog een zoetjes over en hoe! Met liefst 0-6 werd er gewonnen. De doelpunten kwamen van Dennis Verwoert 2x, Rick Vissers 2x, Cas Broekmeijer en Teun Maassen. Ander unicum was dat de verdediging en doelman Andy de nul wisten te houden, dit was het vorige seizoen niet gelukt. Bert was in elk geval meer dan terecht trots op zijn manschappen. 

De Zwaluw 5 speelde thuis tegen vv Excellent 4. Het vijfde had de afgelopen drie wedstrijden telkens drie doelpunten gemaakt, maar pakte daarin slechts één punt. Vandaag ging dat anders, ondanks dat het voor rust nog niet eens zo geweldig was wat de mannen van Jan van Gelder en Cliff van Sambeek op de mat brachten. Het vijfde behaalde een dikke overwinning. Met 7-2 werden de gasten uit Oploo naar huis gestuurd. De doelpunten kwamen van Koen Verstelle 3, Mike Langerak, Marc van Bergen, Ruud Maas en Rick de Bruijn. Hulde overigens aan enkele spelers van Excellent die in hun korte mouwen het koude speelveld betraden. 

Onze veteranen spelen tijdens de wintermaanden onderling in de zaal. Hetgeen er fanatiek aan toe gaat en waar de grote vraag aan het eind van de winterstop is. Wie wordt de winnaar, rood of blauw? 

De wedstrijd van De Zwaluw 2 in en tegen Hapse Boys 3 werd afgelast.

Overigens; het moet zeker niet onvermeld blijven, maar onze thuiswedstrijden werden deze zondag in uitstekende banen geleid door jonge scheidsrechters. Micha Jans (Zwaluw 3), Joep Kusters (Zwaluw 5) en Twan Lucassen (Zwaluw dames) floten alle drie een prima wedstrijd! 

Tekst: Tim Hendriks
Foto:Tijn Nabuurs
 

« ga terug
Kapsalon Annemarie Atlantic Power Kombi Bouwmaterialen Security Art Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Evelien Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Spar Boere