Teleurstelling voor De Zwaluw bij Astrantia

Senioren — Gepubliceerd op 01 oktober 2018 14:45 door Dominique Pichel

De Zwaluw moest zondag in Middelaar een vervolg geven aan de flitsende competitiestart van vorige week (4-0 tegen Holthees-Smakt). De ploeg van trainer Dennis Kroes trad op het pittoreske sportpark De Heikant achter de Mookerplas aan tegen Astrantia, dat door terugtrekken uit de beker en een late afgelasting bij SCV’58 in Velp pas zijn eerste wedstrijd in vier weken speelde.  

Het spel voltrok zich het eerste half uur vooral rond de middenlijn. Daarbij zat Astrantia zat er kort op, terwijl bij De Zwaluw de beslissende eindpass ontbrak. Toch hadden de gasten wel het overwicht en enkele kansen, zo werd een schot van Boyd van Sambeek door de doelman gepareerd en ging een kopbal van Harm Thielen net naast. Astrantia kwam niet verder dan wat te harde voorzetten en een poging in het zijnet. 

De thuisploeg had overigens met tien man kunnen staan na een smerige schop op Charly Prijs, maar de autoritaire scheidsrechter die overigens zeer consequent floot, gaf geel. Met elf tegen elf opende De Zwaluw na ongeveer 35 minuten de score. Uit een goede aanval behield Merijn Elbers het overzicht, de goed meegelopen Willem van Haren drukte goed af. Zodoende leidde De Zwaluw bij rust met 0-1 zonder echt te overtuigen maar wel de betere ploeg te zijn. 

(Tekst gaat door onder de foto)

De Zwaluw zette met invaller Rick Maassen in de ploeg – hij verving Bram Coenen – in de tweede helft meer druk naar voren. Dat bleek niet al te efficiënt. Uit een uitbraak kwam de thuisploeg op namelijk gelijke hoogte. Rechtsbuiten Jules de Boer bleef ijzingwekkend kalm oog in oog met doelman Stijn Jansen: 1-1. De wedstrijd ging daarna op en neer, waarbij De Zwaluw het meeste balbezit had, maar niet tot grote mogelijkheden kwam. 

Aan de andere kant was het ineens weer raak. In de 55ste minuut mocht de rechtsbuiten en beste voetballer aan Astrantia kant voorzetten. Spits en aanvoerder Hans Kroon draaide om zijn as en schoot binnen. 2-1 voor de thuisploeg. De Zwaluw moest nu komen. Het ging een tandje sneller spelen en trachtte met hoge druk te spelen. Na ongeveer 70 minuten spelen werd Rick Maassen gevloerd in de 16 en mocht Willem van Haren aanleggen voor de penalty. Willem schoot onberispelijk binnen en de 2-2 kwam ook letterlijk op met de hand te bedienen scorebord. 

Doorgebroken
Het laatste kwartier ging De Zwaluw volle bak naar voren en kwam Boyd oog-in-oog met de doelman, hij moest snel beslissen en de bal ging over de opvangnetten. Even later was er weer een grote kans voor De Zwaluw, maar Astrantia-doelman Van Tilburg redde fenomenaal met een ultieme reflex. Het werd later en later in de wedstrijd en De Zwaluw voelde dat de tijd begon te dringen. Er ontstonden nog een paar hachelijke situaties voor het Astrantia-doel, maar met kunst en vliegwerk ging de bal niet binnen. 

Er werd zelfs nog een bal op twee meter hoogte en slechts een halve meter van de doellijn weggetrapt door een van de zwartgelen. Even later was Merijn doorgebroken en dacht een Astrantiaan hetzelfde als wat iemand doet die in de trein in slaap is gevallen en zijn station is gepasseerd. Die trekt aan de noodrem. Wonder boven wonder bleef een kaart uit en de vrije trap net buiten de 16 leverde niets op. Aan de andere kant scoorde de Astrantia-spits, maar deed dat uit buitenspelpositie, waarmee de wedstrijd in 2-2 eindigde. 

Voor De Zwaluw was het resultaat een teleurstelling, ook omdat het op deze zondag niet bepaald meezat (een uitstekende doelman bij de tegenstander, ballen die in de kluts net niet binnen gaan en een heldhaftig optredend Astrantia). Maar goed het seizoen is met 24 wedstrijden nog in het verschiet nog lang, ook andere teams gaan nog punten laten liggen. Met de kermis wacht Fiducia. Zaterdagavond dat ene pilsje laten staan en deze zondagmiddag na afloop van de wedstrijd na een overwinning verorberen. Met drie punten op zak smaakte deze extra goed. Een fijne kermis gewenst. 

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Spar Boere Evelien Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Alem Fotografie Atlantic Power Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport