Tam De Zwaluw 4 verliest ook van Sambeek

Senioren — Gepubliceerd op 01 oktober 2018 18:50 door Willem Bardoel

Op de laatste zondag van september mocht De Zwaluw 4 aantreden tegen Sambeek 3. Vandaag kwamen drie spelers (Frank van de veteranen, Harm en Thijs van De Zwaluw 3) de gelederen versterken voor een potje voetbal onder een stralend opkomend nazomers zonnetje.

Van de gasten uit Sambeek was bekend dat het eigenlijk het tweede selectieteam is en dus begonnen zij ook aan een heuse warming-up, met pylonen en looplijnen. De Zwaluw 4 beperkte zich tot wat overtrappen, een paar keer op en neer en naar De Zwaluw 5 kijken. Vandaag waren de shirts blauw-wit gestreept tegen blauw-wit, maar dat vond niemand een probleem. Om half elf floot scheidsrechter Bart voor het eerst deze zondag.

Al gauw kwam Sambeek op stomen, zonder daarbij kansen de te creëren. De Zwaluw had het zwaar. Wat later kwam ook De Zwaluw beter in de wedstrijd en kreeg het enkele kansjes. Na ongeveer 25 minuten spelen was het echter Sambeek dat de leiding nam. Na onthutsend zwak uitverdedigen, waar twee man de bal niet weg kregen, schoot een Sambeekenaar binnen. Het was niet onverdiend, want het was feller en vooral scherper dan De Zwaluw. De Zwaluw mistte ontzettend veel ballen en raakte veel ballen daarbij ook nog ‘half’. Er werd wel aangevallen; Bas, Harm en Kris kregen kansen, maar de eindpass was vaak net niet op maat waardoor de kans op succes verkeken was.  Sambeek had veruit het meeste balbezit.

Vlak voor de rust werd Harm getorpedeerd in de zestien meter en kreeg De Zwaluw een penalty. Harm schoot deze binnen en de stand was 1-1. Dit leek de ruststand te worden, zij het niet dat de extra time zes minuten bedroeg. In de zes minuten zette de linksbuiten van Sambeek nog eens voor en bij de tweede paal kopte een speler met een snoekduik binnen. Tim kon er nog wel zijn hand tegen kregen, maar was kansloos.

In de rust gaf Bert aan dat er aardig gespeeld werd en na rust gelijk volle bak gegaan moest worden. Met enkele omzettingen zou het tweede bedrijf hopelijk tot meer succes leiden. Hetgeen niet het geval was, want na rust werd De Zwaluw 4 compleet overspeeld. Het kwam amper meer voor de goal en Sambeek voetbalde verrassend goed, of liet De Zwaluw hen voetballen? Het kwam op 1-3 met een geplaatst schot vanaf de zestien meter en op 1-4 nadat een vrije trap slim en snel genomen werd. Het gaf ook aan hoe Sambeek in de wedstrijd stond en hoe De Zwaluw.

Met 1-4 leek de eindstand in de maak. Toch zette Tim Kris nog een keer vrij voor de doelman, maar zijn aanname was niet goed en de kans ging verloren. Aan de andere kant schoot een Sambekenaar tegen Tim aan, waarna de bal door De Zwaluw in de zestien in de voeten werd gespeeld van Sambeek. Deze pakte dit cadeautje dankbaar uit en schoot binnen. Het schoot nog een paar keer op doel, maar de stand bleef 1-5.

De Zwaluw droop af na een goede eerste en uiterst zwakke tweede helft, het speelde zonder bezieling en liet de tegenstander in de wedstrijd groeien. Eindconclusie: gauw vergeten deze pot en volgende week weer volle bak er tegen aan, op kermiszondag wacht Olympia’18 9, een nieuw team dus vooraf valt hier nog weinig over te zeggen. Thijs, Frank en Harm bedankt voor het meespelen.

De Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Marc Hoesen(60. Chiel Morren), Mark Bovenkerk, Chiel Morren(46. Job Thijssen), Marcel Hoesen; Ivo Broekmeijer (46. Michel Jansen), Frank van Elst, Thijs Lamers; Harm Miggiels (50. Ivo Broekmeijer), Bas van den Bogaard (46. Paul van Asten) en Kris van den Bogaard

Doelpunten
1 .   Chiel Morren 1