Simpele zege De Zwaluw MO15-1

Jeugd — Gepubliceerd op 29 oktober 2018 18:45 door Willem Bardoel

Zaterdag 27 oktober 2018 stond de wedstrijd tegen Juliana Mill MO15-1 op de agenda. Het weer was ideaal voor een mooie wedstrijd, niet te warm en een heerlijk herfstzonnetje. Vooraf een goede bespreking waarin de afspraken en opdracht voor tijdens de wedstrijd weer duidelijk waren. Dit keer twee duidelijke afspraken: sneller reageren als de bal in je buurt is en help elkaar door elkaar te coachen.

De trainers dachten dat we een makkelijke middag zouden krijgen, want de tegenstander had nog weinig punten bij elkaar gespeeld. Dat bleek toch even tegen te vallen. De beginfase van de wedstrijd was erg rommelig met veel foute passjes en dus veel balverlies. Juliana was zelfs gevaarlijker dan wij, en Nick moest een aantal reddingen verrichten.

Gelukkig herstelden we ons na een kwartiertje en kregen wij daarna ook kansen. Vooral Isabel was goed op dreef met mooie acties over onze rechterkant. We waren een beetje te gehaast met afwerken, waardoor de eerste kansen niet werden benut. Gelukkig scoorden we de eerste goal na vijftien minuten. Dit was een mooi schot van Mees K., die weer eens in de spits was opgesteld. Snel daarna scoorde Mees G. met haar specialiteit, het afstandsschot. Deze pegel vanaf een metertje of 25 was zo hard dat de bal via de handen van de keeper in het net verdween. De 3-0 was ook weer een mooi schot en deze keer was het Geertje die de keeper van Juliana kansloos liet.

De tweede helft kabbelde het spel een beetje verder met veel foutjes. Maar gelukkig, af en toe werden de toeschouwers ook verrast met een paar mooie schijnbewegingen en combinaties. Een aantal bewegingen die we deze week nog getraind hebben, zagen we terug in de wedstrijd.

De 4-0 kon dan ook niet uitblijven. Maud pikte ook weer haar goaltje mee door de keeper mooi te omspelen. De 5-0 werd gescoord uit een slimme vrijloopactie van Fenna, na een verre ingooi van Rayva. Met links werd de bal snel voorbij de uitkomende keeper geprikt.

Kortom een verdiende overwinning, maar we kunnen beter. Dat heeft natuurlijk ook met de tegenstander te maken die veel weerstand bleef geven. Dus in het vervolg, pas op voor het onderschatten van de tegenstander.

Tekst: Rob Jilisen

Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Security Art Spar Boere Atlantic Power Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Evelien Van Neerven Sport