Sensationele uitzege De Zwaluw op SES

Senioren — Gepubliceerd op 21 oktober 2019 16:55 door Willem Bardoel

Op een regenachtige herfstzondag speelde De Zwaluw 1 uit tegen SES 1 uit Langenboom. Voorafgaand aan het seizoen was deze club één van titelkandidaten in de vierde klasse, hoewel enkele sterkhouders waren vertrokken. De resultaten in de eerste wedstrijden vielen enigzins tegen. Toch is het uit in Langenboom, met het vaak in grote getale komende, hondstrouwe en fanatieke publiek, altijd lastig spelen.

De Zwaluw kende een zeer moeilijke start. Duels werden voornamelijk verloren, en de bal kon niet in de ploeg gehouden worden. De 1-0 voor thuisploeg SES, die halverwege de eerste helft viel, was dan ook een eerlijke weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment. De Zwaluw ploeterde door, totdat er na ruim een half uur ineens een goede aanval werd gedaan. Met een goede assist stelde Boyd van Sambeek Bert Kerstens in staat om tegendraad de gelijkmaker binnen te koppen. Deze treffer kwam uit de lucht, maar bleek wel in een kantelpunt in de wedstrijd.

Op voorsprong
Vanaf dat moment werd De Zwaluw diverse malen gevaarlijk. Voornamelijk als Boyd van Sambeek werd gevonden met een verschillende mooie crosspasses. De drie verschillende rechtsbacks die de Oeffeltse aanvoerder in de rest van de wedstrijd had, hadden hier keer op keer geen antwoord op. Nog in de eerste helft schoot Boyd van Sambeek vanuit een corner de bal tegen de touwen. De aanvaller was even later zelfs nog vlak bij de 1-3, maar zijn fraaie poging werd door de keeper knap gered. Zo gebeurde het dat De Zwaluw na het slechtste half uur van het seizoen toch met een voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft probeerde SES zich te herpakken. Gedeeltelijk lukte dat ook wel. Er waren enkele kansen om de stand weer gelijk te trekken. Deze werden echter gemist. Aan de andere kant was De Zwaluw vele malen effectiever. De derde Oeffeltse treffer was het hoogtepunt van de wedstrijd. In de 65e minuut legde legde Boyd de bal bij een goed uitgespeelde counter precies op het hoofd bij Bram Coenen. Die legde de bal werkelijk perfect klaar voor de aanstormende Sam Raap. Hij bleef rustig en schoof de bal in de hoek binnen.

Score loopt verder op
De vreugde kon niet op aan Oeffeltse kant. Zeker niet toen Bert Kerstens een paar minuten later zijn tweede kopgoal maakte. Opnieuw een voorzet van Boyd van Sambeek werd gepromoveerd tot treffer, doordat Bert de bal mooi verlengde in de verre hoek: 1-4. Zelfs toen was de koek nog niet op. Opnieuw werd Boyd met een goede pass bereikt, ditmaal door Youri Geurts. Dit keer ging Boyd voor eigen succes. Hij versnelde voor de zoveelste keer langs zijn directe tegenstander en versloeg de keeper in de korte hoek. Niet veel later bleek dit de eindstand te zijn: 1-5.

Een zeer fraaie uitslag van promovendus De Zwaluw 1. Na vijf wedstrijden in de vierde klasse staan de Blauwwitten al op negen punten. Daarnaast wist alleen Festilent vaker het net te vinden.

Volgende week speelt De Zwaluw thuis tegen Gassel.

Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Evelien Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Van Neerven Sport Security Art Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Van Alem Fotografie