Senioren kunnen vol aan de bak

Senioren — Gepubliceerd op 09 maart 2018 12:50 door Dominique Pichel

Eindelijk kunnen we weer voetballen, althans daar gaan we nu maar even vanuit. Veel neerslag kunnen de velden op dit moment ook niet gebruiken. Maar dat terzijde. Door die vele afgelastingen is voetballen inmiddels ook noodzaak geworden. Voor alle seniorenteams van De Zwaluw staan er nog een rits wedstrijden op het programma. Duels die allemaal voor eind mei afgewerkt dienen te worden. Een helse karwei wacht.

Het aantal resterende competitiewedstrijden per team van De Zwaluw op een rijtje: het eerste elftal speelt nog 14 duels, het tweede elftal 12, het derde elftal 14, het vierde elftal 13, het vijfde elftal 12 en de vrouwen 12. De veteranen staan er niet bij, omdat ze alleen oefenduels spelen.

De Zwaluw 1 staat meteen voor een belangrijk duel. De ploeg van trainer Patrick Nabuurs reist af naar sportpark Kampzicht voor de wedstrijd tegen Toxandria, een concurrent voor promotie. Daar kan ons vlaggenschip een tot op het bot gemotiveerde tegenstander verwachten. ‘Tox’ voelde zich in het heenduel namelijk bestolen door de arbiter. En dat gevoel was best te begrijpen. 

De statistieken van die knotsgekke 3-3 in Oeffelt zeggen genoeg: De Zwaluw kreeg vier penalty's, Toxandria twaalf gele en twee rode kaarten. Hopelijk wordt het in Rijkevoort nu wel een faire strijd, tussen twee gemeentegenoten die graag willen voetballen en bovendien de ambitie én potentie hebben om te promoveren. 

De andere wedstrijden van dit weekeinde zijn: De Zwaluw 2-De Willy’s/SC St. Hubert 2, De Zwaluw 3-Achates 3, Milsbeek 3-De Zwaluw 4, De Zwaluw 5-Toxandria 4, De Zwaluw VR1-Volharding VR3 en Hannes Overloon-De Zwaluw veteranen. Op dinsdag speelt De Zwaluw O23 in het nederlagentoernooi tegen MOSA. 

Bekijk hier de selecties.

« ga terug
Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Spar Boere Security Art Atlantic Power Evelien Hoofdsponsor