Ruime zeges De Zwaluw 3 en 5

Senioren — Gepubliceerd op 02 maart 2020 17:40 door Willem Bardoel

Op de eerste dag van maart bleek andermaal: maart roert zijn staart. Door een gigantische neerslag de afgelopen tijd, gingen veel voetbalduels niet door. Zo kwamen op deze inhaalronde alleen De Zwaluw 3 en Zwaluw 5 in actie, beiden overigens met succes.

De Zwaluw 3 begon nog wat aarzelend tegen HBV 3, waar het in Beers ook geen makkelijke wedstrijd tegen had. Na ongeveer een kwartier spelen werd de ban gebroken door een fraaie treffer van Thijs Lamers (Krolhoek).

Een paar minuten later was de stand weer gelijk. Een HBV’er omspeelde de buitenspelval, raakte in een duel gastspeler Gertjan Coenen met de ellenboog in het gezicht en kwam vrij voor Tim. In eerste instantie wist de doelman nog knap te redden op de inzet van de HBV-speler, maar in de rebound was hij kansloos. Helaas kon Gertjan niet verder en kwam Sjors Reijs in zijn plek.

Daar een HBV’er drie minuten later de bal toucheerde met de hand in de eigen zestien, kreeg De Zwaluw een penalty te nemen. Deze werd overtuigend binnengeschoten door Harm Miggiels. In de 35ste minuut maakte Thijs Lamers de 3-1. Uit een moeilijke hoek schoot hij knap binnen. Harm Miggiels liet daarna de kans op 4-1 liggen, maar vlak voor rust wist hij wel raak te schieten. Uit een vloeiende aanval wist hij op fraaie wijze uit de draai met links binnen te werken.

Na rust had De Zwaluw de wind tegen en dat was de eerste twintig minuten na rust ook te merken. Het was slordig en HBV geloofde er nog in. Bij een voorzet die over Tim heen stuiterde kwam het goed weg, daarnaast wist De Zwaluw-doelman nog twee pogingen van afstand uit de hoek te tikken.

Vanaf de 65ste minuut nam De Zwaluw weer het heft in handen.Uit een aangesneden vrije trap van Thijs Lamers (Vos) wist Harm de 5-1 binnen te koppen. Toen een HBV’er aan de noodrem trok, mocht Harm nogmaals aantreden en schoot vanaf de penaltystip wederom binnen. Hierbij bleef het niet, want de 7-1 was misschien wel de mooiste van deze ochtend. Op aangeven van Rick Giesbers schoot clubtopscoorder Harm zijn kwintet binnen. Een dikke zege voor De Zwaluw in een wedstrijd waarin het bij vlagen prachtig voetbal liet zien.

De Zwaluw 5 moest tegen Boxmeer en had een makkelijke voormiddag. Na tweemaal 45 minuten stond er een dikke 0-5 zege op het scorebord. Omdat er een groot aantal kansen werd gemist bleef de teller staan op vijf, maar desalniettemin wederom een prima zege voor Zwaluw 5 wat op de derde plaats staat. De doelpunten kwamen van Koen Verstelle (4x) en Mark Artz (1x).

Bekijk hier de standen en uitslagen van de seniorencompetities.

Tekst: Tim Hendriks

Evelien Kersten Assurantiƫn Security Art Kombi Bouwmaterialen Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Spar Boere Atlantic Power Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Alem Fotografie