Rekenen op De Zwaluw 1?

Senioren — Gepubliceerd op 03 mei 2019 13:25 door Dominique Pichel

Het is twee voor twaalf voor De Zwaluw. Dat de langgekoesterde wens om kampioen te worden er dit seizoen ook niet van komt, is al even duidelijk, maar dat een plek in de nacompetitie in gevaar is, is nieuw. Door de nederlaag zondag tegen Merselo (0-2), de tweede in de laatste drie duels, is het een feit. Met nog vier wedstrijden is De Zwaluw slechts de nummer vijf van de vijfde klasse F.

De ploeg van trainer Dennis Kroes kan een dramatisch seizoen alleen nog redden met het bereiken van de nacompetitie, dat zou dan voor de vierde keer zijn in de laatste vijf jaar (telkens liep voor De Zwaluw de play-offs op niets uit overigens). De vraag is vooral: hoe kan ons vlaggenschip dat toetje van het seizoen nog bereiken? Wij zetten hieronder de mogelijkheden even op een rijtje.

Er is nog maar één manier om op eigen kracht de nacompetitie te halen en dat is door de derde periodetitel te winnen. De Zwaluw staat er in die rangschikking goed voor, maar hoe goed weten we pas na zondag. Dat klinkt raar, maar het zit zo: De Zwaluw staat tweede, op vier punten van koploper VIOS’38. Als de Beugense buurclub zondag de tweede periode wint – wat niet ondenkbaar is omdat VIOS net als GVV’57, Merselo en Sambeek zestien punten heeft – dan staat De Zwaluw plots bovenaan in de derde periode. Snapt u het nog? 

Voor de tweede periode, die zondag beslist wordt, is De Zwaluw in ieder geval kansloos. Wie die periode wint, is wel belangrijk voor De Zwaluw. Stel dat VIOS een van de drie periodes wint en kampioen wordt dan schuift de periode van die ploeg door naar de eerst volgende op de algehele ranglijst zonder periode. Als alle drie de eerste teams van de stand een periode hebben dan gaat de nummer vier van de stand dus de nacompetitie in. 

Ook om die reden kan De Zwaluw zondag geen steken laten vallen. Tegenstander Holthees-Smakt heeft twee punten minder en staat zevende, Merselo bezet de zesde plek met een punt minder. Elsendorp is met een punt meer de huidige nummer vier. Voor De Zwaluw lijkt nummer drie GVV’57 buiten bereik. De marge is vijf punten.

Genoeg gerekend, uiteindelijk moet alles op het veld gebeuren.

Bekijk hier de selecties van de seniorenteams van komend weekeinde.

« ga terug
Evelien Van Neerven Sport Spar Boere Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Security Art Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.