Pupil van de Week: Jurre Wijnhoven

Pupil van de Week, Jeugd — Gepubliceerd op 07 november 2017 17:25 door Willem Bardoel

De Zwaluw 1 staat op een mooie tweede plek in de competitie. Regelmatig laat de ploeg van Patrick Nabuurs goed voetbal zien, en worden de punten binnen gehaald. Echter, is dat tot nu toe voornamelijk gebeurd tegen lager geklasseerde teams. Zondag spelen de Blauwwitten tegen club van een andere categorie, Toxandria. De Rijkevoortse club degradeerde vorig jaar naar de vierde klasse, nadat het dat jaar daarvoor nog kampioen werd in de vijfde klasse.

Bij deze interessante wedstrijd is Jurre de pupil van de week. Hij mag de hele zondag meelopen met de selectieleden. Samen lunchen, wedstrijdbespreking luisteren, warming-up doen enzovoort. Als kers op de taart wint De Zwaluw ook nog eens met 3-0, dat vertrouwen heeft Jurre althans.

Jurre Wijnhoven
Hoe oud ben je? 7 jaar
In welk team zit je? De Zwaluw JO8-1
Op welke positie speel je? Als laatste man voel ik met op mijn plek
Wat is je favoriete voetbalclub? PSV (dankzij ome Sjors) en De Treffers (hier ben ik al lid van sinds mijn geboorte)
Wie is je favoriete voetballer? Lozano van PSV
Wie is je favoriet bij De Zwaluw 1? Stijn Jansen
Hoeveel wordt De Zwaluw - Toxandria?  3-0

Verslag van Jurre:

Zondag 5 november speelde De Zwaluw 1 tegen Toxandria 1 uit Rijkevoort en ik mocht pupil Vd week zijn. Omdat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten, vond ik het reuze spannend, maar op het moment dat ik de kantine binnen stapte en ik werd opgevangen door Dorethe en Mario was dat helemaal verdwenen. Ik kreeg een mooi ‘pupil Vd week’ shirt en mocht bij de spelers aan een hele grote tafel komen zitten. Gezellig gekletst en soep met broodjes en fruit gegeten. Ook kreeg ik nog een voetbal met alle namen van de spelers erop.

Daarna was het tijd voor de wedstrijdbespreking en mocht ik mee om te luisteren. Even daarna was het tijd voor de warming-up (stiekem heb ik nog even geprobeerd of ik harder kon rennen dan de spelers). Opa Frans was er inmiddels ook om foto’s te maken van de wedstrijd. Nog even vijf penalty’s mogen nemen, en Jesse en Yoeri geholpen om het hoofdveld in orde te maken.

En toen was het al bijna 14:30 uur, en mocht ik samen met de scheidsrechter en spelers mee het veld op. Ik mocht de aftrap verrichten en natuurlijk scoren bij de keeper van Toxandria. Toen snel de dug-out in, dat was echt super cool!

En wat er toen allemaal gebeurde....... (ik heb nog nooit een wedstrijd gezien met zoveel penalty’s en gele en rode kaarten!). Tot de laatste minuut bleef het spannend. en scoorde De Zwaluw nog de gelijkmaker: eindstand 3-3!

De Zwaluw, super bedankt voor deze leuke middag!

Groetjes Jurre Wijnhoven.

Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Spar Boere Atlantic Power Security Art Evelien