Punten noodzakelijk voor De Zwaluw 1

Senioren — Gepubliceerd op 07 maart 2020 08:45 door Willem Bardoel

De concurrentie in de strijd om degradatie hebben de afgelopen wedstrijden relatief veel punten gepakt. Daardoor is de voorspong van 't Urst ten opzichte van de plek die nacompetitie betekend geslonken tot drie punten. Het wordt dus tijd dat De Zwaluw weer eens punten gaat pakken. Aanstaande zondag treft het SIOL in een thuiswedstrijd. In de eerste helft van de competitie werd deze tegenstander nog verslagen tijdens kermiszondag. Gaat dat nu opnieuw lukken?

Het Oeffeltse damesteam draait mooi mee in de vijfde klasse, waar het de zesde plek inneemt. De komende wedstrijden zal het doel zijn deze positie te behouden. Steigen zit er voorlopig niet in, omdat het gat met de top vijf zes punten bedraagd. Zwaluws uitdager voor zondag staat op de achtste plek en heeft zes punten minder dan het team van Roy Gieben.

De Zwaluw 2 speelde na de winterstop slechts twee wedstrijden. Beide duels werden omgezet in een driepunter. Maar na de laatste wedstrijd werd er anderhalve maand niet gespeeld door met name afgelastingen. DWSH'18 2 komt dit weekend naar Oeffelt, voor het treffen met De Zwaluw 2. In Sint Hubert was De Zwaluw 0-2 te sterk.

't Derd is bezig met een uitstekende reeks. Daarin rijgde het acht overwinningen achter elkaar. Vaak met imponerende cijfers. Door deze goede prestatie is het enige team dat koploper SIOL 3 nog enigzins kan bedreigen. Zondag speelt De Zwaluw 3 een "late" wedstrijd. In Gassel wordt om 13:00 uur afgetrapt tegen het plaatselijke vierde elftal.

De Zwaluw 4 kwam tot nu toe slechts negen keer in actie. Daarin kende het een korte goede reeks van twee overwinningen, die het elftal van Bert Fransen op een puntentotaal van zes punten bracht. Een mooi affiche wacht voor de komende voetbalzondag: de derby bij VCA 3. Eerder dit seizoen trokken de Blauwwitten aan het kortste eind. Het werd toen 6-2 voor onze buren.

't Vijfd speelt dit weekend tegen het "uit altijd lastige" Milsbeek 3. Of dat in dit geval ook zo zal zijn, valt te bezien. De Zwaluw heeft een comfortabele voorsprong van negen punten t.o.v. de Limburgers. En de eerste confrontatie tussen de twee teams werd met 4-1 gewonnen door De Zwaluw.

Ten slotte spelen de Oeffeltse vets op zaterdagavond al tegen de Overloonse vets, die zich zelf "Hannes Overloon" noemen.

Klik hier voor de selecties van bovenstaande wedstrijden.

Security Art Van Neerven Sport Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Spar Boere Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien