Protocol herstart trainingen jeugd

Algemeen, Jeugd — Gepubliceerd op 29 april 2020 17:55 door Dominique Pichel

De Zwaluw hervat op woensdag 29 april de trainingen van de jeugd. De club speelt zo in op de mogelijkheid die de regering aanbiedt. Zij liet afgelopen week middels een persconferentie weten dat het voor kinderen/jongeren tot en met 18 jaar vanaf dan weer mogelijk is om te sporten, ondanks de beperkingen die er nu zijn vanwege het coronavirus.

Het hoofdbestuur van De Zwaluw stelt in samenspraak met de technische commissie afspraken voor om de trainingen op een verantwoorde manier te herstarten: algemene afspraken plus aanvullende afspraken voor leeftijdscategorieën. Zo zijn er aparte protocollen voor zowel pupillen (tot en met voor de Onder 13) als junioren (Onder 15 tot en met Onder 19), zoals het NOC*NSF en de KNVB ook voorschrijven.

Het protocol is hier te vinden, de samenvatting staat hieronder.

Algemeen (voor ieder individu: jeugdspeler, ouder en trainer)
- Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C).
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag het kind weer sporten en naar buiten.
- Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus.
- Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes.
- Het is niet verplicht om te komen trainen. Deze keuze is aan het kind of de ouder zelf. Wanneer iemand niet komt dient er ten aller tijden afgemeld te worden.

Sportpark
Het sportpark is buiten de trainingstijden van jeugdteams gesloten, zoals de afgelopen periode ook het geval was. Dit betekent dat het niet mogelijk is om op het sportpark individueel te sporten, bijeenkomsten te beleggen of andere activiteiten uit te voeren. Tijdens trainingen zijn de kleedlokalen op slot. Zo zit een sanitaire stop er ook niet in. Dit houdt in dat alle kinderen zich thuis omkleden. Belangrijk voor jeugdspeler dus om vooraf thuis naar het toilet te gaan en waardevolle spullen zoals telefoons en geld thuis te laten.

Aanwezigheid voor en na de training
De jeugdspelers mogen niet eerder dan vijf minuten voor de starttijd van de training aanwezig zijn. De trainingstijden van teams (zie trainingsschema) worden daarbij zeer strikt gehanteerd. Dit laatste om wachtende ouders op het terrein te voorkomen.

De oudere jeugdspelers (O15-O19) wordt verzocht om, waar mogelijk, met de fiets naar de club te komen. Omdat bij deze categorie de anderhalvemeterregel geldt, zal de grote poort open zijn zodat de anderhalve meter bij aankomst en vertrek beter gewaarborgd kan worden.

Na de training verlaten spelers direct het terrein alleen of in tweetallen met daarbij de anderhalve meter afstand. Trainers zien toe dat dit ook daadwerkelijk op deze manier gebeurt.

Ouders
Het is niet toegestaan voor ouderen/belangstellenden om op het sportpark te komen. Zodoende langs de lijn toe te kijken bij de training zit er niet in. Ouders die hun kinderen brengen worden verzocht om de kinderen per auto te vervoeren naar club. Kinderen worden op de parkeerplaats uit de auto gelaten en lopen zelfstandig direct het veld op (zie veldschema trainingen). De ouders blijven in de auto en worden verzocht direct te vertrekken en niet te blijven ‘hangen’ op de parkeerplaats.

Verzoek voor de ouders om de regels zo goed mogelijk uit te voeren en thuis te bespreken met hun kind(eren) waar ze zich aan moeten houden.

Training
Teams tot en met de Onder 13 mogen ‘normaal’ trainen. Dit houdt in dat fysiek contact tussen de kinderen is toegestaan, waardoor onderlinge partijtjes mogelijk zijn. Teams van Onder 15 tot en met Onder 19 mogen niet ‘normaal’ trainen. Dit houdt in dat fysiek contact tussen deze jeugdspelers verboden is en dat de spelers anderhalve meter afstand tot elkaar en de leiding moet houden. De trainingen worden hierop aangepast.

Tijdens trainingen is het gebruik van teambidons niet toegestaan. Wanneer het warm is, neemt een jeugdspeler zijn eigen bidon gevuld met water mee.

Eigen verantwoordelijkheid
De Zwaluw is blij dat de jeugd weer kan trainen. Wel zijn we als club afhankelijk van hoe dit door de teams, door spelers en ouders wordt opgepakt. Dit proces zal worden gemonitord en waar nodig aangepast. Tot wanneer de trainingen zijn is op dit moment nog niet bekend.

Van Neerven Sport Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Security Art Kombi Bouwmaterialen Kapsalon Annemarie Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Spar Boere