Prachtige zege De Zwaluw

Algemeen — Gepubliceerd op 13 oktober 2020 20:00 door Willem Bardoel

De vierde wedstrijd van het seizoen mocht De Zwaluw het opnemen tegen DSV uit Sint Anthonis, wat momenteel in een wat vertekend competitiebeeld, koploper is. Van DSV is bekend, dat het ieder jaar een goed stel heeft en altijd wel mee kan doen om de bovenste plaatsen. De Zwaluw wist dus wat het te doen stond vandaag om te proberen een goed resultaat te halen.

Aan het begin van het duel deelde DSV wat speldenprikjes uit, maar had De Zwaluw controle op de wedstrijd. Waar mogelijk werd naar voren gespeeld, dit zonder echt gevaar te stichten. DSV kwam twee keer op, maar beide keren wist Koen afdoende in te grijpen. In een duel waarin hard gewerkt werd door beide ploegen, viel op dat De Zwaluw ontzettend goed georganiseerd speelde. Waar een ieder dacht de rust met 0-0 te gaan halen dacht Willem van Haren daar anders over. Hij soleerde langs twee DSV spelers en werd gevloerd. Terwijl de DSV-doelman vanaf de doelpaal nog druk bezig was met een muur te formeren schoot Willem de toegekende vrije trap in de verre hoek. 0-1 voor De Zwaluw op slag van rust! Is dat even prettig thee drinken voor de Oeffeltenaren. 

Na rust werd verwacht dat DSV zou komen, maar DSV kwam er deze wedstrijd niet aan te pas. Sterker nog. Een prachtpass van Rinze Verhoeven bracht, de zondag weer teruggekeerde Merijn Elbers in stelling. Hij had in-een-keer uit de lucht kunnen schieten, met het risico dat de bal alle kanten uit zou gegaan hebben. Het werd iets anders en hoe! Merijn nam de bal perfect aan, kapte zijn man uit en schoot uitstekend met links binnen. 0-2 voor De Zwaluw en dat was een prima stand. Een tiental minuten later een identieke situatie. Rinze met wederom een pracht van een crosspass. Merijn kwam naar binnen en zag zijn poging gekeerd worden door de doelman. Het kon niet anders dat de rebound voor een Oeffeltenaar was, want er waren mensen goed meegelopen. En ja wel het was Siebe Verhoeven die de 0-3 op het bord bracht na ruim een uur spelen.

DSV ging nu met man en macht naar voren en De Zwaluw was heel, maar dan ook echt heel even de grip kwijt. De linksback van DSV profiteerde. Door vanaf de zestien meter naar binnen te komen en richting doel te schieten. Middels een oerwoud van spelers, werd de bal niet meer aangeraakt en ging binnen. Dit was het enige moment dat De Zwaluw even uit de organisatie was, want hierna stond het weer als een huis. De verdediging bestaande uit Stijn, Willem, Sam en Dirk zat overal tussen. Koen redde nog een keer zeer knap bij een een-tegen-een. Vijf minuten voor tijd mocht De zwaluw nog een keer juichen. Een vrije trap van Willem werd goed binnengekopt door Rinze, die op basis van zijn wekelijkse werklust al langer een doelpunt had verdiend. Hierna speelde De Zwaluw de wedstrijd goed uit en kwam het niet meer in de problemen. De overtreding uit frustratie van een DSV-aanvaller zei afdoende over de verhoudingen deze zondag.

Wat een geweldige zege. Het woord ‘keurig’ klonk nogal eens uit een Oeffeltse keel, maar dat was ook meer dan terecht. Er werd ontzettend nauw’keurig’ gespeeld. In balbezit werd continue de juiste keuze gemaakt, iedereen stond goed in de organisatie en was bereid dat stapje extra toe doen (voor elkaar). Dat werd deze zondag dan ook beloond met een schitterende 1-4 zege in Sint Anthonis. Als dit de voorbeden is voor de rest van het seizoen, dan kan het seizoen niet lang genoeg duren! Te beginnen aanstaande zondag uit in Well. 

Foto's van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Onze Vrouwen speelden deze zondag thuis tegen HVCH Vrouwen 3 uit Heesch. Tegen het geblokte blauw-wit, speelden onze dames in het geel-zwart. De tegenstander was onbekend en dus was het de vraag hoe sterk ze precies waren. Onze dames speelden een prima wedstrijd en hadden deze zondag wederom het geluk niet aan hun zijde. Ja, de rechtsbuiten van HVCH was lastig af te stoppen, omdat ze de 100 meter in negen seconde liep en al tot tweemaal toe doelvrouw Miram Ter Stege tot een redding dwong. Maar verder had De Zwaluw de controle en betere van het spel en de meeste kansen. Helaas, voor de derde keer dit seizoen werd een wedstrijd met wederom een doelpunt verschil verloren. Na 2x45 minuten stond er namelijk een 2-3 op het scorebord. Voor De Zwaluw dames scoorde Naomi Hofmans twee maal. Een keer uit een mooie aanval en eenmaal na een goede actie. Voor nu geldt lekker trainen op deze wijze blijven knokken voor elkaar, dan komen die punten zeker! 

Bij De Zwaluw 2 zit het verdedigend harstikke goed. Voor de derde keer in 4 wedstrijden werd de 0 gehouden en aan de voorkant zit het wekelijks ook goed. Het is niet de vraag of, maar wie er een hattrick maakt. Deze keer was het Bas van Luijk die het netje drie liet bollen. Doordat Jesse Willems ook een keer scoorde wist De Zwaluw 2 met 0-4 te winnen in Heijen tegen het plaatselijke VV Heijen 4. 

De Zwaluw 3 speelde in Sint Anthonis tegen het jonge vriendenteam DSV 7. Het grootste spektakel zat aan het begin van de wedstrijd, want toen vielen de meeste doelpunten. Harm Miggiels testte binnen de minuut de doelman van de tegenpartij die met een ‘glanzparade’ de 0-1 voorkwam. Een paar minuten later was hij wel kansloos toen Harm een gemakkelijk gegeven penalty via de onderkant lat binnen ragde. Hierna ging er in de anders zo solide De Zwaluw defensie van alles mis, verkeerd inschatten van de bal, balverlies lijden en/of te veel te ver van de man verdedigen zorgden ervoor dat DSV na twintig minuten met 4-1 voorstond! Dit tot groot ongeloof van de Zwaluwmannnen en ook de thuisploeg die niet wist wat het overkwam. Na een half uur spelen legde Thijs Lamers een bal perfect op het hoofd van Harm. Harm kopte knap binnen, opdat de stand 2-4 werd. Na klein opstootje, kreeg DSV dé kans op de 5-2, maar voor open doel schoot de DSV-aanvaller op de buitenkant van de paal. 

In de rust werd ranja verorberd en wat omzettingen gedaan. De Zwaluw 3 moest op zoek naar doelpunten en als het kon zo vlug mogelijk. Deze zoektocht duurde niet al te lang, want na een uur was het 4-3. Laatste man Erwin Kersten was goed meegekomen en uit een fraaie trap van gastspeler Dennis Verwoert wist de goed spelende Thijs hem in stelling te brengen. Met een gortdroog schot in de lange hoe was de marge weer één. Een paar minuten later kwam de 4-4 uit de lucht vallen. De bal kwam op het hoofd van Harm terecht en kopte de bal over de keeper. Harm maakte hiermee zijn hattrick compleet. De laatste twintig minuten waren ongemeen spannend te noemen. De Zwaluw gaf druk naar voren en DSV profiteerde bijna van de geboden ruimte. Inval-doelman Kris van den Bogaard ontpopte zich hierin als held van Debnh Zwaluw. Eerst door bij een twee tegen een met leeuwenmoed zich voor de bal te werpen. Even later in de korte hoek door een een-op-een winnend af te sluiten en met een fraaie save de bal uit de hoek te tikken. De Zwaluw gastspeler Roy Theunissen kwam nog een keer goed mee op, maar kon twee maal geen mede speler bereiken en ook een poging van Rick Giesbers verdween voorlangs het doel. De tijd begon te dringen en op eens was het gedaan. De Zwaluw 3 leed puntenverlies. Nu tegen DSV 7, na een onthutsende start. 4-4 was de eindstand. 

De Zwaluw 4 knokte voor wat het waard was in de thuiswedstrijd tegen EGS’20 11. Helaas viel het kwartje in een bijzondere wedstrijd met diverse hoogtepunten niet de juiste kant op. De eindstand was 1-2. Het doelpunt werd gemaakt door captain Ivo Broekmeijer. 

De Zwaluw 5 speelde ook een thuiswedstrijd en wel tegen een eveneens ervarenere ploeg, Gassel 3. Mark Artz zette de Zwaluw op voorsprong, maar Gassel wist daarna twee keer te scoren waardoor het 1-2 werd. Een Oeffelts slotoffensief ten spijt, gingen de punten mee naar Gassel. 

Onze veteranen kwamen zaterdag in actie tegen Constantia uit Wanroij. Het duel eindigde onbeslist, het werd namelijk 2-2. Doelpunten aan Oeffeltse zijde kwamen van Eric van Hout.

Standen en uitslagen zijn hier te vinden.

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Atlantic Power Evelien Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Security Art Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere