Pilot combinatieteams met Hapse Boys

Algemeen, Jeugd — Gepubliceerd op 21 januari 2019 16:45 door Dominique Pichel

Het aantal jeugdleden bij De Zwaluw neemt af. Het is voor ons als voetbalvereniging daarom noodzakelijk om stappen te zetten om de toekomst van de club én voetballen in het dorp veilig te stellen. Om ons heen gaan diverse verenigingen samenwerkingsverbanden aan, zoals De Zwaluw ook al enige tijd bij de meisjestak combinatieteams heeft met Achates uit Ottersum.

Sinds vorig jaar voeren wij ook verkennende gesprekken met Hapse Boys over een mogelijke samenwerking. Over en weer is gekeken óf en waar we elkaar kunnen helpen. Na enkele gesprekken is eind vorig kalenderjaar afgesproken om een eerste stap te zetten in dat proces. Er is besloten Hapse Boys JO15-1 en De Zwaluw JO15-1 te combineren tot twee nieuwe teams met daarin spelers van beide clubs. Deze teams zijn inmiddels ingedeeld, ouders en spelers geïnformeerd. 

De nieuwe combinatieteams nemen onder de naam ST De Zwaluw/Hapse Boys deel aan de voorjaarscompetitie, respectievelijk de JO15-1 in de derde klasse 102 en de JO15-2 vierde klasse 103. De spelers van Zwaluw JO15-1 zullen soms in Oeffelt trainen en voetballen, andersom trainen en voetballen er spelers van De Zwaluw JO15-2 in Haps. Medio januari is daarmee al een begin gemaakt. 

Met deze combinatieteams kunnen we bekijken wat een samenwerking tussen De Zwaluw en Hapse Boys in de praktijk betekent, voor zowel bestuur, leiders, ouders als kinderen. Afhankelijk van de evaluatie van deze pilot wordt bepaald wat de volgende stap wordt, voor het seizoen 2019/2020.

« ga terug
Van Neerven Sport Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Kapsalon Annemarie Security Art Van Alem Fotografie Evelien